Šodien bija ieslēgta šī kamera, tie putniņi, kurus redzēju, esot tipiski Amerikai.
Saitā ir putnu noteicējs, ar wikipēdijas palīdzību atradu latīniskos nosaukumus, bet latviskie gan ir mans brīvs tulkojums.
Cardinalis cardinalis (Kardināls, mātīte)
Cyanocitta cristata (Zilais sīlis)
Picoides villosus (Matainais (?) dzenis)
Attachments
Cardinalis cardinalis (kardināls, mātīte)
Cardinalis cardinalis.jpg (115 KiB) Viewed 6136 times
Cyanocitta cristata (Zilais sīlis)
Cyanocitta cristata.jpg (102.66 KiB) Viewed 6156 times
Picoides villosus (Matainais (?) dzenis)
Picoides villosus.jpg (108.51 KiB) Viewed 6156 times
Last edited by Vērotāja on 16 May 2011 15:39, edited 1 time in total.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Nu es jau tos ASV putnus ar nepazīstu, bet ja kardināla tēviņš tiešām ir spilgti sarkans, tad mātīte izskatās visai līdzīga bildē redzamajam putnam. Te abi dzimumi (nevar gan redzēt cekuliņu, kas arī raksturīgs kardināliem un ir redzams webkameras bildē):
Es tomēr arī balsotu par kardināla mātīti. Tam putnam knābis ir sarkans kā kardinālam, savukārt zīdastei tas ir melns. Apspalvojums dažādās sezonās var ievērojami mainīties, tāpat atšķiras dzimumi un dažāda vecuma putni, bet knābja krāsa parasti ir konstanta lielākajai daļai sugu
Vispār interesanta kamera, kur iepazīt parastākos ASV (Kanzasas) putnus. Retas sugas jau nu droši vien uz tik civilizētu barotavu diez vai nāk. Nesen tur bija manāms bariņš Common Grackle (Quiscalus quiscula), kas pieder pie Amerikā populārās Icteridae dzimtas, kā arī 1 kardinālu tēviņš. Tagad redzams arī viens zilsīlis.