Diskusijas

d.e.

Re: Diskusijas

Post by d.e. »

Vērotāja wrote:Burvīgs Rūdis :D
Vai nav basets ar taksīti krituši grēkā?
100% izskatās pēc baseta + taksīša ! :D
sandra3006

Post by sandra3006 »

:lol: Izlasīju un smējos! Nu vismaz zinu to otru, kas varētu būt grēkojis! Zinājām, ka īsti tīrais taksis nav. Citi atkal kāds saka, ka tas esot dzinējtaksis.
Bet mēs pa vidu, kā skudriņas Tipas - ticēt , neticēt! :lol: :lol:
Nu vismaz ir variants, ka varētu būt basets otrs grēkotājs.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Bīglam vai Igaunijas dzinējam it kā nav tā izrieztas kājas. Nez vai pirmajā paaudzē, bet šķiet, ka kājelītes un ausu formu mantojumā devusi sagrēkojusi beseta vecmāmiņa :lol:
Bet tam nav nozīmes, tas tikai tā, papļāpāšanai :D Rūdis ir burvīgs. Kā "suņiniece" vienkārši nespēju būt vienaldzīga pret suņuka bildi :lol:
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Murkjelis

Post by Murkjelis »

Bet par citu... Jūtūbē straumēšanai, protams, ir vesela kaudze ar plusiem, bet ir arī mīnuss. Tās ir šīs tērzēšanas sarunas. Tās, diemžēl, neviens nevar moderēt un brīžam tās sarunas izskatās pēc izgāztuves :( No otras puses reizēm tur ir sakarīgi vērojumi. Tomēr parasti es uzreiz to logu noslēdzu nost, lai nebojā garastāvokli. Lai nu kā mazliet kauns metas, ja pie mūsu kamerām sāk rakstīt rupjības. Nē, man nav tam ieteikumu, jūtūbi un tās iespējas pārzinu slikti, vienkārši gribēju pačīkstēt foruma piedurknē, ka man tas nepatīk :lol:
Last edited by Murkjelis on 30 Jun 2016 21:54, edited 1 time in total.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Murkjelis wrote:Bet par citu... Jūtūbē straumēšanai, protams, ir vesela kaudze ar plusiem, bet ir arī mīnuss. Tās ir šīs tērzēšanas sarunas. Tās, diemžēl, neviens nevar moderēt un brīžam tās sarunas izskatās pēc izgāztuves :( No otras puses reizēm tur ir sakarīgi vērojumi. Tomēr parasti es uzreiz to logu noslēdzu nost, lai nebojā garastāvokli. Lai nu kā mazliet kauns metas, ja pie mūsu kamerām sāk rakstīt rupjības. Nē, man nav tam ieteikumu, jūtūbi un tās iespējas pārzinu slikti, vienkārši gribēju pačīkstēt foruma piedurknē, ka man tas nepatīk :lol:
Murkjeli, mierini sevi ar domu, ka tie komentāri labajā pusē tur ir redzami, nezinu precīzi cik, bet kādas stundas 6 maksimums. Pēc tam automātiski izdzēšas. Nezinu kur šodien ir rupjības, bet teiksim pie stārķiem viens polis regulāri komentē notikumus pat ļoti sakarīgi. Pie Margo ligzdas arī mēdz būt lasāmi komentāri.
Bet kā jau teicu, tie izdzēšas paši un ļoti ātri :D
d.e.

Post by d.e. »

Murkjelis wrote:Bet par citu... Jūtūbē straumēšanai, protams, ir vesela kaudze ar plusiem, bet ir arī mīnuss. Tās ir šīs tērzēšanas sarunas. Tās, diemžēl, neviens nevar moderēt un brīžam tās sarunas izskatās pēc izgāztuves :( No otras puses reizēm tur ir sakarīgi vērojumi. Tomēr parasti es uzreiz to logu noslēdzu nost, lai nebojā garastāvokli. Lai nu kā mazliet kauns metas, ja pie mūsu kamerām sāk rakstīt rupjības. Nē, man nav tam ieteikumu, jūtūbi un tās iespējas pārzinu slikti, vienkārši gribēju pačīkstēt foruma piedurknē, ka man tas nepatīk :lol:

Tu domā to čatu, kas YouTubes "labajā" malā?? Es vispār tam nepievēršu uzmanību... tagad paskatījos un pirmais, ko izlasīju ir teksts/sveiciens, no Rietumukrainas, kas tulkojumā nozīmē apmēram - Wow ! Skaistums ! Sveicieni un interese/sajūsma no Rietumukrainas !
Protams, vienmēr noteikti atradīsies kādi soc.tīklu troļļi, kas visu piesārņo, bet tos nav jāņem par pilnu...
Murkjelis

Post by Murkjelis »

d.e. wrote:
Tu domā to čatu, kas YouTubes "labajā" malā?? Es vispār tam nepievēršu uzmanību... tagad paskatījos un pirmais, ko izlasīju ir teksts/sveiciens, no Rietumukrainas, kas tulkojumā nozīmē apmēram - Wow ! Skaistums ! Sveicieni un interese/sajūsma no Rietumukrainas !
Protams, vienmēr noteikti atradīsies kādi soc.tīklu troļļi, kas visu piesārņo, bet tos nav jāņem par pilnu...
Jā, jā, to pašu. Skaidrs, ka lielākoties ir normāli ļaudis. Bet kā zināms Tas Pats uzpeld uz augšu un ir vairāk pamanāms :D Par pilnu skaidrs, ka nav jāņem...vnk man laikam patīk cenzūra :) Prasās paņemt aiz škvarkas un šo to izmēzt ārā :D Bet tas viss tā - dzīves sīkumi :)
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Murkjelis wrote: Jā, jā, to pašu. Skaidrs, ka lielākoties ir normāli ļaudis. Bet kā zināms Tas Pats uzpeld uz augšu un ir vairāk pamanāms :D Par pilnu skaidrs, ka nav jāņem...vnk man laikam patīk cenzūra :) Prasās paņemt aiz škvarkas un šo to izmēzt ārā :D Bet tas viss tā - dzīves sīkumi :)
Vērotāja wrote:
Murkjeli, mierini sevi ar domu, ka tie komentāri labajā pusē tur ir redzami, nezinu precīzi cik, bet kādas stundas 6 maksimums. Pēc tam automātiski izdzēšas. Nezinu kur šodien ir rupjības, bet teiksim pie stārķiem viens polis regulāri komentē notikumus pat ļoti sakarīgi. Pie Margo ligzdas arī mēdz būt lasāmi komentāri.
Bet kā jau teicu, tie izdzēšas paši un ļoti ātri :D
Murkjelis

Post by Murkjelis »

Oj, Vērotāj, piedod, es to komentāru pamanījos nepamanīt :) Pie zivjērgļiem vienam tur nebija nekā prātīga, ko teikt.
Ir, ir sakarīgi komentāri arī.
Made

Post by Made »

Nu tā, kamēr biju izbraukumā, sveces jau nopūstas, torte apēsta un laimīgais jubilārs saldi sapņo! Lai tie sapņi spārnoti un piepildāmi! :D

Man te bija offline ligzdu vērošana (cik nu laika sanāca). Renovēta māja, bet viņas atkal klāt. Ja nu akurāti nedzen prom, tad pamanās visos loga stūros uzkleķināt - ligzda augšā, čupiņa lejā. :lol:

Image Image
tā bija čupiņa šiem diviem, bet tas pa labi viens pats pavisam droši skatās acīs un čupiņa viņam arī dūšīgāka (nevar jau zināt, vai nav citi arī dziļāk ligzdā) :P
Image Image Image
barošana un apčubināšana, aste noliekta uz leju un atbalstās pret ligzdas slīpumu, bet, kad lido prom, aste uz augšu kā lidmašīnai
Image Image
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Made, :shock: :shock:
Pēc fona izskatās, ka notikuma vieta ir daudzstāvu mājas logaila? :o
Made

Post by Made »

4.stāvs gala istaba :) Citus gadus arī bija :) Gulbene
Hildina

Post by Hildina »

Te ir iespēja taisīt biznesu ar putnu mēslojumu - esot vērtīgs :lol:
Made

Post by Made »

Jā, man jau gribētāja pieteicās :) Nākamgad jāliek podiņi apakšā, lai aizpilda dabiskā veidā, tad vāku virsū un jaunu apakšā :lol:
Emotion

Post by Emotion »

bēdīgā noskaņā (zivjērgļu pēdējos notikumus izlasot) tomēr ielieku šo video, kas man likās - nu kas to būtu domājis, ka tā arī var gadīties. Uzbrucējs kā upuris. Un māte varone.
https://www.facebook.com/videoelinkdive ... 038225131/
Made

Post by Made »

Kas to būtu domājis, ka Purple Martin jātulko nevis kā Purpursarkanais Mārtiņš, bet gan purpura čurkste, turklāt zilimelna :P
Simba

Post by Simba »

Made wrote:Kas to būtu domājis, ka Purple Martin jātulko nevis kā Purpursarkanais Mārtiņš, bet gan purpura čurkste, turklāt zilimelna :P
Vai dieniņ, kāds tur ir viens maziņš kukurznītis-pastarītis :geek:
mega2

Post by mega2 »

Cik mīļi bumbulīši(a,kur tētis?) :lol:

http://apollo.tvnet.lv/zinas/aizkustino ... ava/735672
Vērotāja

Post by Vērotāja »

mega2 wrote:Cik mīļi bumbulīši(a,kur tētis?) :lol:

http://apollo.tvnet.lv/zinas/aizkustino ... ava/735672
Wikipēdija raksta, ka par mazuļiem rūpējas tikai mammīte.

Citāts no Wikipēdijas:
https://lv.wikipedia.org/wiki/Zieme%C4% ... inais_ezis
Vairošanās.
Ziemeļu baltkrūtainais ezis dzimumbriedumu sasniedz apmēram 9—10 mēnešu vecumā. Par mazuļiem rūpējas tikai mātīte. Kā visiem ežiem arī baltkrūtainajam ezim ir poligāmas attiecības. Vairošanās periods sākas pēc hibernācijas, Latvijā tas ir aprīlī vai maijā. Riesta laikā tēviņi mēdz doties tālākos pārgājienos, lai atrastu mātīti. Pārošanās periodā dzīvniekus var novērot ne tikai pa pāriem, bet arī nelielās grupiņās, kas sastāv no vienas mātītes un diviem vai trijiem tēviņiem, kuri cits pret citu izturas agresīvi. Ja citi tēviņi netraucē, aplidojot mātīti, tēviņš svilpdams tekalē ap viņu,[6] mezdams loku pēc loka, līdz sapārojas. Var paiet vairākas stundas tēviņam riņķojot ap mātīti. Ja mātīte turpina nepieņemt tēviņu, kas izpaužas izslietās adatās, tēviņš beidzot atkāpjas un pamet mātīti. Ja mātīte pieņem partneri, tā noglauž adatas un pieplok pie zemes. Pēc vairākkārtējas sapārošanās tēviņš partneri atstāj.[13]

Latvijā ežiem ir viens metiens.[6] Grūsnības periods ilgst 31—35 dienas. Metienā 2—8 mazuļi, tipiski 4—5. Mātīte mazuļiem izveido midzeni, kas parasti atrodas biezos krūmos, aizaugušā bedrē vai alā. Miga ir lodveidīga, apmēram 15—20 cm plata, kas parasti darināta no sausām lapām un zāles, bet iekšpuse izklāta ar sūnām. Mazuļi piedzimst akli un kaili, to mīkstās adatas apslēptas zem īpašas ādas plēves, kas pēc 36 stundām izzūd. Ezēnu ķermenīšu virspusi un sānus pārklāj gaišas, mīkstas un reti augošas adatas, skaitā apmēram 100. Pieaugot adatu skaits aizvien palielinās, kuras mazuļi spēj mazliet arī sasliet un šo spēju izmanto, lai savstarpēji cīnoties par piekļūšanu pie zīdekļa. Pēc 2 nedēļām mazuļiem atveras acis, mīkstās adatas nomainītas pret jaunām - cietākām, tumšākām. Ezēni šajā vecumā jau prot savilkties arī kamolā. Nepilna mēneša vecumā ezēni sāk patstāvīgi staigāt un dodas mātei līdzi barības meklējumos. Zīdīšanas periods ilgst apmēram mēnesi. Pēc tā beigām jaunā paaudze drīz kļūst patstāvīga.[6] Ziemeļu baltkrūtainā eža dzīves ilgums ir 6—7 gadi.[6]
mega2

Post by mega2 »

Paldies,Vērotāj!
Bija interesanti uzzināt kaut ko jaunu :P
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”