Tiešām, ja skatās otrādi, tad viss nostājas savās vietās.
Mūsu gredzeniem virziens ne vienmēr ir vienāds. Piemēram, te ir [FS] gredzenošanas brīdī - skaidrs, ka nesen pie vebkameras būra redzētais neskaidrais nav bijis šis putns. Jau pirms vairākām dienām uzrakstīju e-pasta vēstuli Baltkrievu kolēģim, lai atsūta pilnu izmantoto gredzenu sarakstu. Pagaidām nav atbildes. Skaidrs, ka pirmajam simbolam jābūt latīņu alfabēta burtam. Tāpat vēl gaidu saiti uz arhīvu. Vislielākā varbūtība tomēr ir, ka neskaidrais ir Latvijas putns.Vērotāja wrote:Murkjeli, tu esi ģēnijs!![]()
Tiešām, ja skatās otrādi, tad viss nostājas savās vietās.
Kārtība ir pavisam vienkārša. Sākām 2010. gadā ar AA, un tā uz priekšu. Viens sākuma burts var būt arī divus gadus:Vērotāja wrote:Šķiet, ka beidzot tā tabula ir puslīdz pareiza. Biju visos sarakstos izlaidusi 20.jūnijā redzēto NN, kuru tagad pievienoju.
Sāk iezīmēties sistēma:
gredzena pirmais burts- gads
A - 2010
F - 2011
K - 2012
N - 2013
S - 2014
T - 2015
Kaut kur starp 2006. un 2009. gadu vajadzētu būt burtam H
(E.R. rakstīja par ALu - Šajā laikā viņam bijušas trīs dažādas dāmas: 2012. gadā [FR], 2013.-2014. gadā [HT] un, kā jau zināms, 2015. gadā [KX].)
Ja sistēmu esmu sapratusi pareizi, tad kāds burts ir šogad gredzenotajiem?
Šim gadam pietiks, varbūt vēl pāri paliks. Pēc tam - būs jauni gredzeni. Ka tikai būtu, kam likt!Sandra L. wrote:Tūlīt aptrūksies burti. Ko tad?![]()
Viņš pats!Murkjelis wrote: Sveicināts!Vai mūs ir apciemojis Sens Draugs?
Bet Senjors Seniors (ja tas ir viņš) pēc tam vēl pasēdēja kādu mirkli zarā
Atlidoja patīksmināties, kā labi neiet bērnu zaglimdabasSkaņas wrote:
Viņš pats!
Wikipēdijā ir šāds skaidrojums:Dace F wrote:Šorīt pirmo reizi man bija tā laime vērot un dzirdēt šīs skaistās vārniņas:)
Tikai nesaprotu. kāpēc viņas sauc par "zaļām"- man tās vairāk šķiet zilā krāsā.
DaceF, vai nevari uzrakstīt laiku, kad redzēji z-vārnas?Dace F wrote:Šorīt pirmo reizi man bija tā laime vērot un dzirdēt šīs skaistās vārniņas:)
Nevar zināt vai tas pats negredzenotais no 25.jūnija vai šis ir citsMurkjelis wrote:10:32
ALs un Nepieskaitītais (?)