Diskusijas
-
Re: Diskusijas
d.e. ieziņo abus novērojumus dabasdatos. Ligzdu ar mazuļiem ELPA (Eiropas Ligzdojošo putnu atlanta) sadaļā. Zilas spalviņas vēl ir zivju dzenītim (LDF simbols), bet baltu lidspalvu gan tam nav. Vai tā Tava "kanārijputniņu" saime ir mājas čurkstes? Katrā ziņā ieziņo abus ar nosaukumu "Putns" un spečuki palīdzēs noteikt. 

d.e., "kanareikas" ligzda super! Ja vēl vecākus izdotos nofočēt 
Par zilo putniņu - ja būtu zaļvārna, varbūt bija jābūt arī rudām spalviņām? (Vērotāja arī jau uzrakstīja)
Kad pie zaļvārnu būra bija pielidojusi gaigalu mātīte un man viņa izskatījās zila, es meklēju visādus zilus putniņus internetā. Visvairāk man bez zilām zīlītēm trāpījās zilais sīlis un zilspārnu žagata, bet tādas spalviņas no viņiem nevarētu būt.
Un vēl man interesē - kas notiek ar mazputniņu kājām, kas tos apēd citi putni. Norij ar visiem gredzeniem?

Par zilo putniņu - ja būtu zaļvārna, varbūt bija jābūt arī rudām spalviņām? (Vērotāja arī jau uzrakstīja)
Kad pie zaļvārnu būra bija pielidojusi gaigalu mātīte un man viņa izskatījās zila, es meklēju visādus zilus putniņus internetā. Visvairāk man bez zilām zīlītēm trāpījās zilais sīlis un zilspārnu žagata, bet tādas spalviņas no viņiem nevarētu būt.

Un vēl man interesē - kas notiek ar mazputniņu kājām, kas tos apēd citi putni. Norij ar visiem gredzeniem?
Ligzdiņa pirms pārdesmit gadiem tika pirkta zooveikalā...skaitījās kanārijputniņiem...mums bija papagaiļi, tiem ligzdu nevajadzēja, oliņas viņi izdēja un izperēja"papildbūrītī" . Tad nu kanārijputniņu ligzdu tētis pielika pie jumta + ierīkoja vēl n-tās ligzdošanas vietas jumtā par ko mazputniņi bija sajūsmā, bet es kā "pūce" gan nē... (viņi tak spiedz no 4riem rītā, kad atnes kukaini barošanaiVērotāja wrote:Paldies, d.e. Cik jaukas bildes![]()
Izskatās, ka kanarejku ligzda ir tamborēta, vai ne? Un putniņi ir strazdi?

Tā ligzdiņa tiešām ir tāda kā uztamborēta, bet mazputniņiem patīk. Katru gadu ligzdo, bet nav strazdi, maziņi, liekas - mušķērāji vai kaut kas ļoti līdzīgs.
Strazds pirms pāris gadiem mums bija uz lampas ligzdu uzmangojis virs ieejas durvīm...un pēc strazda momentā turpat kaut kāds mazais putns olas iedēja ..."baiga vasara" nevarējām normāli pa mājas ieeju staigāt un grilu kūpināt, ka nu putniņiem dūmi virsū neuziet vai oliņas neatdziest !

Last edited by d.e. on 26 Jun 2016 21:17, edited 2 times in total.
Zinu, ka Nīderlandes piekūnu ligzdā uz ligzdošanas beigām ir gredzenotu kāju kolekcija. Skats visai baiss.Made wrote: Un vēl man interesē - kas notiek ar mazputniņu kājām, kas tos apēd citi putni. Norij ar visiem gredzeniem?
(nu jau kameras pārslēgtas no kastes, bet var paskatīties arhīvā)
http://www.beleefdelente.nl/vogel/slechtvalk
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Te viens zils ar baltām lidspalvām. Zinu vismaz vienu papagaili, kas pirms dažiem gadiem ir izlidojis un pazudis Pabažos, tā kā d.e. variants var būt ticams, tā gadās..

nomainīju attēlu, iepriekš bija no kāda Latvijas foruma, likās pārāk personificēta bilde, šī ir no vispārēja raksta krievu internetā

nomainīju attēlu, iepriekš bija no kāda Latvijas foruma, likās pārāk personificēta bilde, šī ir no vispārēja raksta krievu internetā
Last edited by Made on 26 Jun 2016 21:29, edited 2 times in total.
Piekūnu ligzdu nedaudz patīrīja tad , kad gredzenoja - tagad jau sakrājies atkalVērotāja wrote:Zinu, ka Nīderlandes piekūnu ligzdā uz ligzdošanas beigām ir gredzenotu kāju kolekcija. Skats visai baiss.Made wrote: Un vēl man interesē - kas notiek ar mazputniņu kājām, kas tos apēd citi putni. Norij ar visiem gredzeniem?
(nu jau kameras pārslēgtas no kastes, bet var paskatīties arhīvā)
http://www.beleefdelente.nl/vogel/slechtvalk
Vērotāja, vismaz nomierina tas, ka viņi tās neapēda. Bet stārķi, kaijas gan varētu aprīt ar visiem gredzeniem, jo neprot noplēst.
Paldies ! Noteikti, ieziņošu. Tie sīči kanarejku ligzdā ir maziņi, vēl neaizlidos pa nedēļu, nākamajās brīvdienās mēģināšu ar fočuku kādu lielo nobildēt, lai skaidrāka bilde, bet domāju, ka tas ir kāds mušķērājs. Viņi tur sen mājo, mēs vienkārši agrāk maz uzmanību viņiem pievērsām, jo uztveram bezmaz kā " mājdzīvniekus" tāpat kā meža pīles un bebrusMadara_Ozola wrote:d.e. ieziņo abus novērojumus dabasdatos. Ligzdu ar mazuļiem ELPA (Eiropas Ligzdojošo putnu atlanta) sadaļā. Zilas spalviņas vēl ir zivju dzenītim (LDF simbols), bet baltu lidspalvu gan tam nav. Vai tā Tava "kanārijputniņu" saime ir mājas čurkstes? Katrā ziņā ieziņo abus ar nosaukumu "Putns" un spečuki palīdzēs noteikt.

"Zilais putniņš" tas arī paliek jautājums, jo principā spalvas baltas, tik ar ziliem galiem, varbūt tiešām kāds no zivju dzenīšiem, nebūtu brīnums, ka tur pie ūdens tādi arī sastopami

Balts + zils ... tāpēc jau man ienāca prātā ne tikai zaļā vārna , bet arī viļņspārnu papagailisVērotāja wrote:Par tām zilajām spalviņām, liekas, ka zaļvārnai vajadzētu būt lielākām spalvām un vajadzētu būt arī brūnām. Šīs spalvas izskatās, ka piederējušas kādam mazam putniņam.

Made, tieši tā...viļnspārnu papagailis. Diemžēl tāpat kā suņi un kaķi, tāpat arī putniņi mēdz vasarniekiem aizmukt. Varbūt kāda putna mazulis, lielās spalvas bija maz.Made wrote:Te viens zils ar baltām lidspalvām. Zinu vismaz vienu papagaili, kas pirms dažiem gadiem ir izlidojis un pazudis Pabažos, tā kā d.e. variants var būt ticams, tā gadās...
Last edited by d.e. on 27 Jun 2016 00:13, edited 1 time in total.
- roosaluristaja
Par to austo ligzdu es domāju, ka pelēkais mušķērājs varētu būt reāls kandidāts. Bet būtu labi, ja izdotos nobildēt vecākus, jo pat DD novērojumu sadaļā nav daudz tādu spečuku, kas baigi pazīst zvirbuļveidīgo putnu mazuļus. Daudzi no viņiem ir visai līdzīgi un nereti galīgi nav līdzigi vecajiem.d.e. wrote:Paldies ! Noteikti, ieziņošu. Tie sīči kanarejku ligzdā ir maziņi, vēl neaizlidos pa nedēļu, nākamajās brīvdienās mēģināšu ar fočuku kādu lielo nobildēt, lai skaidrāka bilde, bet domāju, ka tas ir kāds mušķērājs. Viņi tur sen mājo, mēs vienkārši agrāk maz uzmanību viņiem pievērsām, jo uztveram bezmaz kā " mājdzīvniekus" tāpat kā meža pīles un bebrusMadara_Ozola wrote:d.e. ieziņo abus novērojumus dabasdatos. Ligzdu ar mazuļiem ELPA (Eiropas Ligzdojošo putnu atlanta) sadaļā. Zilas spalviņas vēl ir zivju dzenītim (LDF simbols), bet baltu lidspalvu gan tam nav. Vai tā Tava "kanārijputniņu" saime ir mājas čurkstes? Katrā ziņā ieziņo abus ar nosaukumu "Putns" un spečuki palīdzēs noteikt.![]()
"Zilais putniņš" tas arī paliek jautājums, jo principā spalvas baltas, tik ar ziliem galiem, varbūt tiešām kāds no zivju dzenīšiem, nebūtu brīnums, ka tur pie ūdens tādi arī sastopami
Par zilajām spalvām man nav variantu. Zivju dzenīši vismaz vasarā vairāk dzīvo pie straujām upēm, nevis Grimpenas muklājiem.
Paldies, roosaluristaja !roosaluristaja wrote:
Par to austo ligzdu es domāju, ka pelēkais mušķērājs varētu būt reāls kandidāts. Bet būtu labi, ja izdotos nobildēt vecākus, jo pat DD novērojumu sadaļā nav daudz tādu spečuku, kas baigi pazīst zvirbuļveidīgo putnu mazuļus. Daudzi no viņiem ir visai līdzīgi un nereti galīgi nav līdzigi vecajiem.
Par zilajām spalvām man nav variantu. Zivju dzenīši vismaz vasarā vairāk dzīvo pie straujām upēm, nevis Grimpenas muklājiem.
Tā man tēvs kādreiz teica, ka tur mušķērājs dzīvo...bet kā jau tas dzīvē gadās, toreiz likās mazsvarīgi uzzināt ko vairāk... mēģināšu noķert tuvplānu brīvdienās

Nē, daudzmaz strauja/tekoša tā upīte paliek vien uz brīdi, kad bebru dambis tiek izjaukts, lai ūdens nestāv dienām ilgi karstā laikā un dūņas nesmird...Pārējā laikā tas drīzāk ir ļooooti lēni tekošs ūdens. Tātad zivju dzenītis - atkrīt. ( kaut gan Gauja ir kādus 10 km ...) Ek ...var tak pierīgā atrast džungļus ar XXX nezināmajiem, man jau sen liekas, ka drīz arī kāds aligators izpeldēs

-
Nu re d.e., nekur pat nevajadzēja ziņot, spečuki lasa arī diskusiju sadaļu. Super! Paldies, roosaluristaja. 

Neatmetu domu "noķert" bildē to "mušķērāju", kaut gan šis pārvietojas zibenīgi...es tagad iedomājos, ka ligzdā var labi no jumta ielūrēt, jumts no skujām tāpat jātīra, sīči būs paaugušies, nākamajās brīvdienās uzkāpšu !Madara_Ozola wrote:Nu re d.e., nekur pat nevajadzēja ziņot, spečuki lasa arī diskusiju sadaļu. Super! Paldies, roosaluristaja.

- Lianaliesma
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.

-
d.e. nu tikai prātīgi ar to jumta "alpīnismu"
Augustā gribas satikt Tevi Engurē. 

Tak tur 1 stāvs mājiņai ar plakanu jumtu, priedes lielas, skujas kaudzēm, čiekuri birst nonstopā, zemo jumtu alpīnisms un kāpšana kokos apgūta kopš bērnībasMadara_Ozola wrote:d.e. nu tikai prātīgi ar to jumta "alpīnismu"Augustā gribas satikt Tevi Engurē.

Ļoti ceru, ka augustā visi tiksimies !

-
Mūsu mammas mājās, dzivo šo skaistulīšu ģimene - sarkanrīklītes! Labošu - tomēr Erickiņi!
Mammīte pa kreisi, tētis pa labi - košākais.

Mammīte pa kreisi, tētis pa labi - košākais.

Last edited by sandra3006 on 27 Jun 2016 19:03, edited 1 time in total.
-
-
Šodien interesanti bij novērot kā izved laukā savus mazulīšus

Mammīte sēž staba galiņā un sauc mazuļus

Mammīte sēž staba galiņā un sauc mazuļus

Last edited by sandra3006 on 27 Jun 2016 20:02, edited 1 time in total.
Sandra3006, paldies par bildēm, skaistuļi
Kur ir viņu mājiņa? Vai bērni šogad jau izlaisti pasaulē?
papildinu: re, cik es nepacietīga. Kamēr rakstīju, jau ieliktas mazuļu bildes

papildinu: re, cik es nepacietīga. Kamēr rakstīju, jau ieliktas mazuļu bildes

Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns