Izmēģināju, vistu vanagu multiview no mana datora pagaidām nestādā. http://pontu.ca/lianaliesma wrote:Devu ziņu Debianuser, kurš izveidojis alternatīvo arhīvu pontu.ca, par mūsu Vistu vanaga un Jūras ērgļu ligzdas foto arhīvu, un tagad viņš minūšbildes ir iekļāvis savā saitā, kur attēlus ir ērti pārskatīt ātrumā.
Debianuser wrote: 4 hours ago
White Tailed Eagle and Northern Goshawk now have a working snapshot mode. Multi-view mode support is WIP. As well as the proper copyright sources for different snapshots.
If those two cameras appear in the old category, please update this page multiple times.
Diskusijas
Re: Diskusijas
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
- Lianaliesma
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.

Laikam man bija atvērti Ādažu putni, kad tie vaļā, tad viss pārējais bremzējas vai vispār nestrādā. Nezinu kādēļ tā ir.
Simba-Sieru ēdu, pat zivis ēdu
Tas "sev vienai" gan nebija domāts, kā - pati sev pa kluso kaut ko gatavošu, drīzāk - neiespringšu un kas būs, no tā pašņakarēšu
Ok, es tad roku augšā karpiteļu receptes (bija tur vārīšana un vēl kaut kas, bet jāsaņemas un jāuzrok).
P.S. Es esmu "slima" uz mazsālītiem gurķīšiem... Ir vēl kāds, kurš nevar iedomāties vasaras pasākumu bez šī garduma?
Ja neviens cits nepiesakās (un bez manis ir vēl kāds "mūžīgi stāvoklī"), tad varbūt arī šos varu pamenedžēt (ja tiešām būs iedvesma).
Es arī esmu no tām "mūžīgi stāvoklī"... līdz ar to varētu piedalīties pie gurķīšiem, tikai- no laukiem somā neatvedīšu, atliek vien cerēt, ka Rīgas tirgū būs. Tātad no manas puses tādas lietas- skābas, marinētas, sālītas, kas atrodamas tirgū. 

Ok, es tad roku augšā karpiteļu receptes (bija tur vārīšana un vēl kaut kas, bet jāsaņemas un jāuzrok).
P.S. Es esmu "slima" uz mazsālītiem gurķīšiem... Ir vēl kāds, kurš nevar iedomāties vasaras pasākumu bez šī garduma?

Lieliski!Ģeogrāfs wrote:Simba-Sieru ēdu, pat zivis ēduTas "sev vienai" gan nebija domāts, kā - pati sev pa kluso kaut ko gatavošu, drīzāk - neiespringšu un kas būs, no tā pašņakarēšu
![]()
P.S. Es esmu "slima" uz mazsālītiem gurķīšiem... Ir vēl kāds, kurš nevar iedomāties vasaras pasākumu bez šī garduma?Ja neviens cits nepiesakās (un bez manis ir vēl kāds "mūžīgi stāvoklī"), tad varbūt arī šos varu pamenedžēt (ja tiešām būs iedvesma).
![]()
Es arī esmu no tām "mūžīgi stāvoklī"... līdz ar to varētu piedalīties pie gurķīšiem, tikai- no laukiem somā neatvedīšu, atliek vien cerēt, ka Rīgas tirgū būs. Tātad no manas puses tādas lietas- skābas, marinētas, sālītas, kas atrodamas tirgū.
Klusiņām sakot, es arī no "vienmēr stāvoklī" pulciņa

Māris - zivis, ogles, degšķidrums
Tālis - Jāņu siers, sviests
Raganiete - medus kūka
La Marie - zemenes
Jamsis - tomāti, svaigi gurķi, zaļumi
Vērotāja - uzkodu maizītes
d.e. - rabarberu kūka
Simba - veģetārs grilējamais
Sunshine - pīrādziņi, smalkmaizītes
lianaliesma - cepamdesiņas 1-2kg
ladida - mazsālīti gurķīši, tomāti, olīvu bundža
skarleta - šašliks 3+3 kg (cūkgaļa, vista)
Felicita - grildesiņas (2-3 kg)
Ģeogrāfs - marinēti-sālīti-skābēti dārzeņi
Liva - vistas šašliks
Tiek gaidīti piedāvājumi:
Uz 25 personām:
- padzeramais (nealkohols - minerālis, sulas, ja kāds dzer, tad gāzētos krāsu dzērienus)
- cepamdesiņas dažādas
- šašliks
Raganiete - medus kūka
La Marie - zemenes
d.e. - rabarberu kūka
Liva - vistas šašliks
Uz 25 personām:
- padzeramais (nealkohols - minerālis, sulas, ja kāds dzer, tad gāzētos krāsu dzērienus)
- cepamdesiņas dažādas
- šašliks
- Lianaliesma
Interesants materiāls par putnu emocijām (angļu valodā).
http://birding.about.com/od/birdbehavio ... otions.htm
Un komentārs no LK forumiešiem
Un komentārs no LK forumiešiem
Anne7 wrote:Ameame wrote: Neesmu pārliecināta, ka ērgļi vai citi putni var just tādas emocijas kā skumjas vai garīgas sāpes... lai gan Roberts, jūras ērgļu tēviņš Latvijas ligzdā, varēja būt bēdīgs, kad pazuda viņa pāra mātīte...
I'm not sure that eagles or any other birds can have such feelings as mentally hurt or sad. .. although Robert, the male at the Latvian nest may well have been even sad when his spouse was lost. ...
Es atradu interesantu tekstu par putnu emocijām
I found an interesting text on Bird Emotions
(Mans personiskais viedoklis, ka putni spēj just plašu emociju spektru, tādas kā aizkaitinājumu, dusmas, bailes, garlaicību un pat vientulību. Bet tā kā dzīvnieki galvenokārt dzīvo pašreizējā brīdī, dienu no dienas, iespējams viņi necieš par pagātnē notikušo. Un droši vien viņi neuztraucas par nākotni.)
(In my personal opinion birds are able to feel a large range of emotions, like irritation, anger, fear, boredom, and even loneliness. But since this animals live much more in the present moment, day by day, they probably don't suffer due to events that happened in the past. And they probably don't worry for the future.)

Tāpat kā, piemēram, primāti ir dažādi attīstīti un atšķiras gorillas, orangutāna, šimpanzes prāts un emocijas, tāpat, manuprāt, atšķiras dažādu putnu sugu pārstāvji.
Roberts laikam tiešām izjuta skumjas par Durbi, bet vai tādas pat emocijas varētu just zīlīte vai pīle... neesmu pārliecināta. Domāju, ka katra putnu suga jāvērtē atsevišķi un nez vai te var vispārināt.
Roberts laikam tiešām izjuta skumjas par Durbi, bet vai tādas pat emocijas varētu just zīlīte vai pīle... neesmu pārliecināta. Domāju, ka katra putnu suga jāvērtē atsevišķi un nez vai te var vispārināt.
- Lianaliesma

Uz sestdienu sola nepatīkamu laika prognozi 

Hildiņ...Hildiņa wrote:Uz sestdienu sola nepatīkamu laika prognozi

Tu to raksti tādēļ, ka nevari izlemt vai piebiedroties? d.e.dārzā ir nojume.
Pati nopirku un arī visiem iesaku iegādāties un paņemt līdzi polietilēna pretlietus pončo. Ir nopērkami gan Rimi, gan Maksimās un vēl citur. Maksā ap 1,00-2,50 euro.
Un nekāds lietus netraucēs un rokas brīvas.
Izskatās šāds
http://www.cenuklubs.lv/iveikals/lietus ... pogam.html
http://lynxgear.lv/lv/veikals/drebes-ap ... -ponco.htm
http://www.jysk.lv/lietusmetelis-poncho-6.html
Prognoze tiešām nav no jaukākajām, bet tā mainās katru dienu pa stundām...skaidrs, ka nekāds saulainais karstums nedraud, bet ceru, ka tomēr negāzīs nonstopāHildiņa wrote:Uz sestdienu sola nepatīkamu laika prognozi

Kaut ko pret lietu velkamu derētu paņemt līdzi. Varbūt kādam ir lielais saliekamais lietussargs? Varētu tādu kaut kur vēl uzstellēt.

Man saliekamais bija pirms dažiem gadiem, pilnīgi bezjēdzīga lieta, izmetu ārā.d.e. wrote:Prognoze tiešām nav no jaukākajām, bet tā mainās katru dienu pa stundām...skaidrs, ka nekāds saulainais karstums nedraud, bet ceru, ka tomēr negāzīs nonstopāHildiņa wrote:Uz sestdienu sola nepatīkamu laika prognozi![]()
Kaut ko pret lietu velkamu derētu paņemt līdzi. Varbūt kādam ir lielais saliekamais lietussargs? Varētu tādu kaut kur vēl uzstellēt.
Pieredze rāda, ka tie pončo ir visērtākie un vispraktiskākie pret lietu, jo pasargā apģērbu un galvu pilnībā, rokas ir brīvas, pārnēsājot somiņā aizņem minimāli vietas, sver labi ja 10-15 gramus. Lieliska lieta.
Es laikam esmu palaidusi garām informāciju par to, cikos sākas pasākums Garciemā.
Lietus mētelīši mums ir, uzkožamos paņemsim.
Saule, te ir ēdamais, ko katrs ņem līdzi:Saule wrote:Es laikam esmu palaidusi garām informāciju par to, cikos sākas pasākums Garciemā.
Māris - zivis, ogles, degšķidrums
Raganiete - medus kūka
La Marie - zemenes
d.e. - rabarberu kūka
Liva - vistas šašliks
Uz 25 personām:
- cepamdesiņas dažādas
- šašliks
- dārzeņi
Te ir tikšanās vieta un laiks.Saule wrote:Es laikam esmu palaidusi garām informāciju par to, cikos sākas pasākums Garciemā.
Piknika sākums dienas pirmajā pusē, ap 12-13.
1. Jānis Ķuze
2. Ķuzes kundze
3. d.e.
4. Māris
5. Vērotāja
6. Simba
7. Saule
8. Saules Māris
9. skarleta
10. skarletas Aivars
11. Jamsis
12. Raganiete
13. Ģeogrāfs
14. La Marie
15. Liva
16. Livas Aleksandrs
17. Tālis
18. Sunshine
19. Sunshine kungs
20. Livas Aleksandra mamma
21. lianaliesma
22. ladida
23. Feja
24. Felicita (caur @)
25. Sandra L.
26. Sandras L. Dzintars
Aktuālie transporta piedāvājumi :
(Lūdzu ņemt vērā, ka arī tiek, kas brauc ne no Rīgas, tomēr šķērso Rīgu un var kādu paņemt pa ceļam)
Māris - no Kuldīgas un pa ceļam
Simba - no Ogres un pa ceļam
La Marie - no Suntažiem un pa ceļam (Sigulda, Rīga)
Jamsis - no Rīgas
Sunshine - no Rīgas
Piknika koordinātes >>>
Iegriežoties Garciemā brauc vai iet pa centrālo ceļu taisni, līdz labajā pusē ierauga veikalu "Pie Ilzes".
Tieši pirms veikala ir ceļš pa labi, tur jāiegriežas. Pabraucot vienu kvartālu jānogieržas pa kreisi uz Sauleskrastu ielu. (uz pirmās plāksnītes kļūdaini rakstīts Saulkrastu).
https://www.google.lv/maps/place/Saules ... 24.1994092
Jebkuru jautājumu gadījumā rītvakar un sestdien (ja vajag ceļu noprecizēt, aizbraukt pretī uz staciju vai kas cits jautājams) droši var zvanīt.
Piknika vietā diemžēl šovasar vēl nav pieslēgts internets, nav arī WIFI, tāpēc forumā ielūkošos tik pa retam un varu nebūt šeit sasniedzama.
Piknika vietā diemžēl šovasar vēl nav pieslēgts internets, nav arī WIFI, tāpēc forumā ielūkošos tik pa retam un varu nebūt šeit sasniedzama.
Last edited by d.e. on 30 Jun 2016 21:06, edited 1 time in total.
d.e., Vērotāja! Vēl taču var pieteikties uz pikniku? Lūdzu pierakstiet mani un Dzintaru 

Protams varSandra L. wrote:d.e., Vērotāja! Vēl taču var pieteikties uz pikniku? Lūdzu pierakstiet mani un Dzintaru