Video: https://www.youtube.com/watch?v=ixI0bklrJAM
Vēl viens jautājums ...Abigyl wrote: Another question...
Can you check with your friends:
If they will take DNA this time, and we know they took DNA last year,
Will it be possible for them to check if the parents are the same??
Are this twins siblings or only half siblings of the twins of 2015?? Or, not at all
This might be very interesting for the researchers.
Pagājušā gada DNS analīzes vēl nav veiktas.Liz01 wrote:LK ForumVēl viens jautājums ...Abigyl wrote: Another question...
Can you check with your friends:
If they will take DNA this time, and we know they took DNA last year,
Will it be possible for them to check if the parents are the same??
Are this twins siblings or only half siblings of the twins of 2015?? Or, not at all
This might be very interesting for the researchers.
Vai jūs varat pārbaudīt ar draugiem:
Ja viņi prasīs DNS šo laiku, un mēs zinām, viņi paņēma DNS pagājušajā gadā,
Būs iespējams tos pārbaudīt, ja vecāki ir vienādi ??
Vai šis dvīņi vecvecākus vai tikai puse brāļi un māsas dvīņi no 2015 ?? Vai, nemaz
Tas varētu būt ļoti interesanti pētniekiem.
its understandable, what is meant? / tas ir saprotams, kas ir domāts?
Neparko negribas ticētVērotāja wrote:Bet no viņa rakstītā sapratu, viņš ir pilnīgi pārliecināts, ka Zīle2015 un Zīle2016 ir dažādi putni.
Jā, Made, taču vizuālās atšķirības ir acīmredzamas. Zīle2016 ir galīgi brūna ar mazu galvu, kāda Zīle2015 nekad nav bijusi.Made wrote:Neparko negribas ticētVērotāja wrote:Bet no viņa rakstītā sapratu, viņš ir pilnīgi pārliecināts, ka Zīle2015 un Zīle2016 ir dažādi putni.
Jā, arī man jāteic, ka viss nemaz nav tā, kā izskatās. Kā mums liekas.Vērotāja wrote: Zīle2016 ir galīgi brūna ar mazu galvu, kāda Zīle2015 nekad nav bijusi.
Saprotu, ka mulsina tas, ka sākumā Zīle pārliecināti ielidoja ligzdā un aiz kakla izmeta ārā konkurenti. Taču tajā brīdī, kad mani pašu tas sāka mulsināt, atgriezos pirmajā dienā un sapratu, ka viss varbūt nemaz nav tā kā izskatās.
Vērotāja, PaldiesVērotāja wrote:Pagājušā gada DNS analīzes vēl nav veiktas.
Par DNS analīzi par dažādām mātēm - kad Māris Strazds atgriezīsies no ekspedīcijas, uzdošu viņam šo jautājumu.
Bet no viņa rakstītā sapratu, viņš ir pilnīgi pārliecināts, ka Zīle2015 un Zīle2016 ir dažādi putni.
lianaliesma, kā tev viss izskatās?lianaliesma wrote:Jā, arī man jāteic, ka viss nemaz nav tā, kā izskatās. Kā mums liekas.Vērotāja wrote: Zīle2016 ir galīgi brūna ar mazu galvu, kāda Zīle2015 nekad nav bijusi.
Saprotu, ka mulsina tas, ka sākumā Zīle pārliecināti ielidoja ligzdā un aiz kakla izmeta ārā konkurenti. Taču tajā brīdī, kad mani pašu tas sāka mulsināt, atgriezos pirmajā dienā un sapratu, ka viss varbūt nemaz nav tā kā izskatās.
Man arī nav pārliecības. Tā kā kamera ir tālu no ligzdas, tad apgalvot nevaru neko, jo stārķiem tomēr ir tik minimālas tās redzamās individuālās atšķirības...Vērotāja wrote:lianaliesma, kā tev viss izskatās?lianaliesma wrote: Jā, arī man jāteic, ka viss nemaz nav tā, kā izskatās. Kā mums liekas.
Es ar frāzi, ka, iespējams, viss nav tā kā izskatās, domāju to, ka nav pārliecības, ka tā, kas izmeta otru mātīti, ir tā pati, kura ligzdo. Manā Youtube profilā ir 7. un 8.aprīļa garie video, var salīdzināt ar mātīti, kura šodien/vakar lido uz ligzdu un baro bērnus
https://www.youtube.com/channel/UCVDXws ... SrBbyWw1-w
Negribu teikt, ka esmu pilnīgi pārliecināta, bet M.S. pirms ekspedīcijas nepietika laika izvērtēt - kurā brīdī kura no abām M ir iesaistīta ligzdas aktivitātēs. Visu ligzdošanas laiku viņas tur ir divas.