Es paskatījos, kas te notiek... Es domāju, ka tur Ozola nemaz nav, ka tie ir divi sveši stārķi. Kad viens uzlaidās uz kreisā zara, cāļi noklabināja knābi. Protams, es nezinu, cik cāļi šajā vecumā ir spējīgi atšķirt savus vecākus. Interesanti ir tas, ka cāļi svešajiem (?) prasa ēst ( ne tik skaļi, kā no vecākiem), kad abi uzlaidās uz labā zara. Kad lidoja Zīle mājās, viens svešais aizlaidās ( Ozols nebēgtu prom ), otrs palika. Tas otrs varētu būt tas, kas te regulāri apmeklē ligzdu ( Ozola iepriekšējo gadu bērns, Zīle 2015?). Tam bailes vairs nav. Zīle pabaro bērnus stāv piepūtusi spalvu. Ar Ozolu viņa tā neuzvestos.
12.32 Svešais ir vēl tepat, Zīle visu laiku stāvēja piepūtusies uz zara, nonāca ligzdā un sauc trauksmes saucienus, aste spalvas arī izpletusi.
12.44 Zīle stāv piepūtusies kā balons. Neuzdrošinās lidot prom, jo tepat ir vēl svešais, kas stāv uz labā augšējā zara, kājas redzamas.
Žēl, ka M. Strazds ir ekspedīcijā. Ja Zīle neatlidotu mājās, nez vai sveši pieauguši stārķi ir drauds cāļiem? Tagad būtu labi, ja atlidotu Ozols mājās.