Zivjērgļi Vidzemē, 2016 (Laima un Jumis)
Re: Zivjērgļi Vidzemē, 2016 (Laima un Jumis)
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
11:35 Laima neatgriežas ar tukšām rokām, savākusi smalku bērza zaru.
Viens no cālēniem dikti agresīvs, jau no rīta piefiksēju, ka abus pārējos makten cītīgi noliek pie vietas un mammai uzbrūk un ķeras spalvās, domātu, ka būtu pie bada... Un tagad 14.29 arī abus cālēnus iekaustīja. 
Visās plēsējputnu ligzdās mazuļu starpā aktualizējas hierarhijas jautājums. Citās viņš ir mazāk agresīvs, citās vairāk, bet katrs iekaro savu vietu "zem saules". 
Tiklīdz viņi "sakārtos" savu hierarhiju, viņi nomierināsies. Tālāk tik pa laikam atgādinās "kurš mājās galvenais", lai pārējie neaizmirstmega2 wrote: Tā jau vairs nav mazu bērnu spēlēšanās,bet izteikta agresija
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Laikam tomēr Jumis pārāk maz zivtiņas piegādā. Bērns badā.
Lielākais cālis tik tiešām ir agresijas kalnagals - sīkie pastāvīgi guļ nokdaunā, bet šams patiešām uzbrūk arī Laimiņai!!!!
Protams, Laimiņa viņu vienmēr paņem uz masu un apguļas virsū, bet nu traks var palikt, kur šams nešķīstu raksturu! 

Lielākais cālis tik tiešām ir agresijas kalnagals - sīkie pastāvīgi guļ nokdaunā, bet šams patiešām uzbrūk arī Laimiņai!!!!

18:12 Beidzot Jumis klāt ar zivtiņu. Laimiņa to steidzīgi atņem un sāk barot izsalkušās mutītes. Mazākais cālis, protams, aizmugurējā rindā un pagaidām tikai snaikstās, kamēr lielie ēd.

19:13 nu tā mēs visi trīs atkal ēdam. Arī mazākajam tiek kāds kumosiņš no gādīgās Laimas.
Kā jau Ērglis, 12 raundi un nokdauns.L_J wrote:Viens no cālēniem dikti agresīvs, jau no rīta piefiksēju, ka abus pārējos makten cītīgi noliek pie vietas un mammai uzbrūk un ķeras spalvās, domātu, ka būtu pie bada... Un tagad 14.29 arī abus cālēnus iekaustīja.
-
Kaimiņiene
7.06.
7.48 atlidoja Jumis uz ligzdu -" nu kā, auksti? Sešos tik bija 3 grādi un ziemeļu nogāzē salna. Man ar kājas salst."
Pamīņājās un pievilka zem spārna vienu kāju. Laima tikai pavirināja knābi - "Mute tukša un apakšā trīs mutes pīkst. Ko ta es varu mainīt, saulīte jau sāk sildīt, gan jau zivis no dzelmes uznirs, marš zvejot!"
7.48 atlidoja Jumis uz ligzdu -" nu kā, auksti? Sešos tik bija 3 grādi un ziemeļu nogāzē salna. Man ar kājas salst."
Pamīņājās un pievilka zem spārna vienu kāju. Laima tikai pavirināja knābi - "Mute tukša un apakšā trīs mutes pīkst. Ko ta es varu mainīt, saulīte jau sāk sildīt, gan jau zivis no dzelmes uznirs, marš zvejot!"
-
Kaimiņiene
13.19 lielā klope ligzdā!
Lielā māsa nokautē vidējo, mazākais apakšā zem visiem. Un kautiņš vienīgi tāpēc, ka jauna zivs atnesta. Pēc tam kausle uzrāpjas uz zivs un sāk knābt mammu. Tā paiet sāņus un ieknābj zaram ligzdas malā, jo tādus dumjus bērnus nav jēga pērt, tik pat nesapratīs. Tad sāņus paejot izvelk zivi no sīkā apakšas un mierīgi sāk bērnus barot. Vidējais sāk lēnām atgūties.
Piedodiet, bet man ir mazs mūžvecs laptopiņš, kas vairākas reizes kritis zemē, un lēni strādā. Un arī internets ir mobilais, limitēts. Tā kā lielās bildes nevaru ielikt, nemaz nerunājot par video. ņemiet par labu kā ir.
Piedodiet, bet man ir mazs mūžvecs laptopiņš, kas vairākas reizes kritis zemē, un lēni strādā. Un arī internets ir mobilais, limitēts. Tā kā lielās bildes nevaru ielikt, nemaz nerunājot par video. ņemiet par labu kā ir.