Emotion, viņš no sākuma jau bija ļoti vārgs, viņam pat gredzenu tikai vienu uzlika, jo (cik varēja noprast) ornitologs nesaskatīja cerību, ka viņš izaugs un izlidos.Emotion wrote:ļoti gaidu ornitologu viedokli....Madara, paldies par Tavējo.... lai gan vanagi nav mani mīļākie putni, žēl jebkuru mazulīti![]()
tad jau sanāk, ka viņš ir miris uz rīta pusi zem savas siltās mammas. kas to zin ka bija. Varbūt lielais saspiedis mazo nejauši, pat nezinu ko domāt.
mega2, cik nu es atkal esmu lasījusi "gudras" lietas no citzemju pieredzes, tad ar to prom nešanu putniem var būt ļoti dažādi - ja cālis nomirst pavisam mazs, tad vecāki mēdz to aiznest prom no ligzdas, taču, ja cālis jau ir liels, kā šajā gadījumā - bieži tas paliek ligzdā zem vecāko brāļu un māsu kājām līdz brīdim, kamēr jaunie putni atstāj ligzdu. Taču no otras puses, mirušais putns pievilina mušas un citus parazītus un ar laiku kļūst par baktēriju perēkli. Turklāt, beigtais putnēns ar savu "aromātu" var pievilināt arī mazos plēsējus, piemēram, caunas, kas reizēm nesmādē arī maitu, taču caunas pārsvarā ir meža darboņi. Diez vai Rīgā un tieši pie agresīvās vanagu mammas šis mazo plēsēju scenārijs ir iespējams. Reizēm ornitologi apsekojot ligzdas un atrodot tajās beigtus putnēnus, tieši šo augstākminēto iemeslu dēļ, izņem beigto putnēnu no ligzdas - bet par šo notiekti smalkāk zinās stāstīt paši ornitologi - kā ir pareizāk un kā tieši tiek darīts Latvijā. Manuprāt, šajā gadījumā neviens speciāli pie ligzdas otreiz nekāps, jo, atkārtots traucējums, iespējams, var nodarīt vairāk kaitējuma, nekā citi riski.mega2 wrote: 14:17 Vai tiešām Margo mazulīti nekur neaiznesīs?(kā tur ir putniem ar tādām lietām?)![]()
No tā, ko esam redzējuši kamerās ar pietiekoši lieliem bērniem:Madara_Ozola wrote:mega2, cik nu es atkal esmu lasījusi "gudras" lietas no citzemju pieredzes, tad ar to prom nešanu putniem var būt ļoti dažādi - ja cālis nomirst pavisam mazs, tad vecāki mēdz to aiznest prom no ligzdas, taču, ja cālis jau ir liels, kā šajā gadījumā - bieži tas paliek ligzdā zem vecāko brāļu un māsu kājām līdz brīdim, kamēr jaunie putni atstāj ligzdu. Taču no otras puses, mirušais putns pievilina mušas un citus parazītus un ar laiku kļūst par baktēriju perēkli. Turklāt, beigtais putnēns ar savu "aromātu" var pievilināt arī mazos plēsējus, piemēram, caunas, kas reizēm nesmādē arī maitu, taču caunas pārsvarā ir meža darboņi. Diez vai Rīgā un tieši pie agresīvās vanagu mammas šis mazo plēsēju scenārijs ir iespējams. Reizēm ornitologi apsekojot ligzdas un atrodot tajās beigtus putnēnus, tieši šo augstākminēto iemeslu dēļ, izņem beigto putnēnu no ligzdas - bet par šo notiekti smalkāk zinās stāstīt paši ornitologi - kā ir pareizāk un kā tieši tiek darīts Latvijā. Manuprāt, šajā gadījumā neviens speciāli pie ligzdas otreiz nekāps, jo, atkārtots traucējums, iespējams, var nodarīt vairāk kaitējuma, nekā citi riski.mega2 wrote: 14:17 Vai tiešām Margo mazulīti nekur neaiznesīs?(kā tur ir putniem ar tādām lietām?)![]()
Kā rīkosies Margo un mazais, šķiet, jau aptuveni skaidrs...
Lai nu kā tur būtu, mazulītis ir uz sava mākoņa maliņas ....Vērotāja wrote: No tā, ko esam redzējuši kamerās ar pietiekoši lieliem bērniem:
Zivjērgļu mirušais mazulis palieka turpat ligzdā.
Jūras ērgļu brālēni baltgalvas ērgļi mirušo mazuli aiznesa no ligzdas prom.