Diskusijas

Lianaliesma

Re: Diskusijas

Post by Lianaliesma »

Vērotāja wrote: Esot Berlīnes Zoo vienmēr ļoti ilgi skatos primātus un katru reizi "ķeru" sevī domu, ka esam taču vienādi, tikai nedaudz savādāki.

Aptuveni pirms 4 – 2,5 milj. g. – Afāras „pērtiķcilvēks” (Australopithecus afarensis)
Aptuveni pirms 3,5 – 1,5 milj. g. – Āfrikas „pērtiķcilvēks” (Australopithecus africanus)
Aptuveni pirms 3 – 1,5 milj. g. – „prasmīgais cilvēks” (Homo habilis)
Aptuveni pirms 1,6 – 200 000 g. – „stāvusstaigājošais cilvēks” (Homo erectus)
Aptuveni pirms 200 000 – 30 000 g. – neandertālietis (Homo neanderthalensis)
Aptuveni pirms 100 000 g. – mūsdienu cilvēka (Homo sapiens) parādīšanās
http://www.uzdevumi.lv/p/vesture/10-kla ... 1bf4072311
Pēteris Kļava wrote: -Pirms gadsimta smējās par tiem zinātniekiem, kuri apgalvoja, ka Ziemeļamerika un Dienvidamerika ir atdalījusies no Āfrikas, bet pēc vairākiem gadu desmitiem tas tika pierādīts. Pēc 100 gadiem 80 procentu no mūsdienu zinātnes būs pilnīgas aplamības. Tāpēc nozīme ir tikai informācijas analīzei.

– Visu nosaka divas lietas – korekts zināšanu apjoms un spējas tās apstrādāt, uzdrošināties domāt ārpus zināmām, var pat teikt – vispārpieņemtām robežām.

-Slavens profesors Greiems Henkoks un ne viņš vien ir pētījis senās civilizācijas, un ir skaidrs viens – senie sasniegumi, kas bijuši, nav tā laika mežonīgo cilvēku izdomājums. Ir atrastas 20 miljonu gadu vecas alumīnija detaļas, ir atrastas pārakmeņojušās apavu noliktavas kalnos, kas ir veidojušies pirms miljoniem gadu... Zinātnieki saka – ņemšanās uz Zemes ir daudz senāka, nekā ierasts uzskatīt.

-Pasaules varenie saprot – jāsamazina cilvēku skaits, kas turklāt bezatbildīgi vairojas, jo, lai nodrošinātu noteiktai cilvēku daļai tik ierasto komfortu un resursu patēriņu, vairāk par miljardu uz Zemes nedrīkst būt. Tas nozīmē, ka pasaules gals nav jāsaprot kā Zemes uzsprāgšana, bet milzīgas ģeofiziskas un ģeopolitiskas izmaiņas. Un šī ekonomiskā krīze pasaulē ir mākslīgi radīta, lai vienkārši apstādinātu pieaugošo resursu patēriņu, apstādinātu arvien pieaugošo ražošanu...

Tad visa problēma ir starp neizglītotu masu un mazskaitlīgu, informatīvi un finansiāli varenu eliti?
– Tieši tā. Aitu gans taču nekad saviem lopiem neierādītu, kur ir viņa mājoklis un elektriskā gana slēdzis. Visu laiku process ir jāpieskata. Kad cilvēks guļ, kas pieskata viņa sirdsdarbību, nieru darbību, kas pieskata ķermeni? Ļoti augsta sistēma, sauksim to par apziņu...

http://nra.lv/latvija/85882-reanimatolo ... omkars.htm
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Simba

Post by Simba »

lianaliesma wrote:Interesants viedoklis par putnu/dzīvnieku dabu, manī raisa pārdomas, varbūt vēl kādam...

Mēs aizstāvam dzīvniekus, to nepilnības, par viņu traģisko likteni, esot uz zemāka attīstības līmeņa nekā mēs. Un te mēs grēkojam un ļoti kļūdāmies. Jo cilvēks nevar izvērtēt dzīvnieku pasauli, kas ir daudz vecāka un pilnīgāka nekā mūsējā. Tās ir pabeigtas un pilnīgas radības, apdāvinātas ar papildus maņām, ko mēs esam zaudējuši vai kas mums nekad nav piemitušas, kas saklausa dabas balsis, ko mēs nekad nedzirdēsim. Viņi nav brāļi, tā nav mūsu dzimta; viņi ir cita nācija, ar ko esam vienā telpā un laikā.
Pamatā es šim piekristu tad, ja cilvēku vai nu nebūtu vispār uz zemes vai būtu minētais miljards. Mēs kā "radības kronis" esam ļoti zvērīgu ietekmi uz dabu veikuši. Un labākais, ko šobrīd varam darīt, manuprāt, ir uzņemties par to atbildību. Piekrītu viedoklim, ka mēs esam izraisījuši šobrīd masu izmiršanu uz Zemes. Un, ja ir kādi, kas apgredzenojot var saprast, kā un ko labāk darīt, lai apturētu melno stārķu izmiršanu, cepuri nost.
Gan jau ilgtermiņā Zeme arī ar šo tiktu galā, ar stārķiem vai bez, bet es šo saprotu kā atbildības uzņemšanos.
Kaimiņiene

Post by Kaimiņiene »

Mums visiem ir 2% neandertāliešu gēnu. Austrālijas aborigēniem ir 5% šo gēnu, tāpēc viņiem ir izteiktākas telepātiskas spējas.
Ir atrasti starpstāvokļu kauli, kuriem ir vēl vairāk gēnu no neandertāliešiem. Tā tad ir pierādīts, ka ne tikai slepkavojām un ēdām, lai iekarotu dzīves telpu, bet arī vairojamies ar viņiem. Un kur tad indiešu Vēdas aprakstītās dievu savstarpējās kaujas, kur izmantoti lidojoši objekti, un pēc apraksta - atomieroči. Tie dievi ņēma arī par sievām zemes meitas.Pasakās ir tomēr kāda daļa no realitātes un vēstures.
Starp citu, mums arī ir kopēji gēni ar mušām.
Safri83

Post by Safri83 »

Liva

Post by Liva »

Kaimiņiene wrote:Mums visiem ir 2% neandertāliešu gēnu. Austrālijas aborigēniem ir 5% šo gēnu, tāpēc viņiem ir izteiktākas telepātiskas spējas.
Ir atrasti starpstāvokļu kauli, kuriem ir vēl vairāk gēnu no neandertāliešiem. Tā tad ir pierādīts, ka ne tikai slepkavojām un ēdām, lai iekarotu dzīves telpu, bet arī vairojamies ar viņiem. Un kur tad indiešu Vēdas aprakstītās dievu savstarpējās kaujas, kur izmantoti lidojoši objekti, un pēc apraksta - atomieroči. Tie dievi ņēma arī par sievām zemes meitas.Pasakās ir tomēr kāda daļa no realitātes un vēstures.
Starp citu, mums arī ir kopēji gēni ar mušām.

Izteiktākas telepātiskās spējas?? No neandretāliešu gēniem??? :o
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Liva wrote: Izteiktākas telepātiskās spējas?? No neandretāliešu gēniem??? :o
Kāpēc ne? Dzīvniekiem telepatiskās spējas varētu būt izteiktākas, jo netiek lietota valoda.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Kaimiņiene

Post by Kaimiņiene »

Kur beidzas robeža starp dzīvnieku un cilvēku? Pat šimpanzēm ir sava valoda, nemaz nerunājot par neandertāliešiem, kuriem radošās spējas un alu glezniecība ir apbrīnas vērta. Mūsdienu cilvēks sesto maņu - prātu, šķiet, ir nonivelējis tikai līdz loģikai, aizmirstot par jūtīgu intuīciju.
Liva

Post by Liva »

Kaimiņiene wrote:Kur beidzas robeža starp dzīvnieku un cilvēku? Pat šimpanzēm ir sava valoda, nemaz nerunājot par neandertāliešiem, kuriem radošās spējas un alu glezniecība ir apbrīnas vērta. Mūsdienu cilvēks sesto maņu - prātu, šķiet, ir nonivelējis tikai līdz loģikai, aizmirstot par jūtīgu intuīciju.
Tādēļ arī uzdevu šo jautājumu- ja telepātija tiek interpretēta kā intuīcija, ķermeņa valoda un ieklausīšanās apkārtnē, tad attiecinot uz dzīvniekiem tas pavisam noteikti ir tā.

Par aizmirsto intuīciju mūsdienu cilvēkam- manuprāt šeit nedrīkst aizmirst arī informācijas laikmeta nozīmi. Visa veida informācija ir pieejama tik lielā daudzumā un ātri, ka ar laiku mūsu smadzenes kaut kādā mērā atrofējas (nevaru piemeklēt īsto vārdu, lai neskanētu tik neglīti :) ), kā rezultātā cieš arī atmiņa. Bet tas ir mans subjektīvais viedoklis, nav bāzēts uz pētījumiem, bet gan personīgajiem novērojumiem :)
Kaimiņiene

Post by Kaimiņiene »

Vērīgums un telepātija tomēr atšķiras. Būt vērīgs mūsdienās var būt arī skatoties internetā putnu tiešraidi, :D ;) pamanot, ka uzvedība vienā brīdī atšķiras no iepriekšējās un to analizējot. Bet daudzi cilvēki, kuri dzīvo kopā ar suņiem un kaķiem, ir sajutuši ar muguru kaķa skatienu sēžot pie tukšas bļodas vai durvīm, tas ir - dzīvnieku spēju pievērst sev uzmanību ar citām maņām. Mēs savu prātu par maz lietojam. Smadzenēm ir daudz vairāk potences nekā mēs iedomājamies. Pat spēju izfiltrēt informāciju, kas mums ir vajadzīga vai ne. Vai vajadzība dienā ar draudzeni apmainīties ar n-tajām īsziņām, ja viņa būs sastopama tepat un tūlīt pēc pāris stundām? Ja šajā pat brīdī mūsu redzes laukā ir brīnišķīga daba, kaut vai Rīgas pilsētās centrā. Starp citu, rudeņos dzērves un zosis lido pāri pilsētai, nemaz nerunājot par vistu vanagiem, kuri medī mums blakus. :shock: :lol: :lol:
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Normāls cilvēks izmanto ap 3 - 5% no savu smadzeņu potenciāla. :?: :?: :?: :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Vērotāja

Post by Vērotāja »

MĀRIS wrote:Normāls cilvēks izmanto ap 3 - 5% no savu smadzeņu potenciāla. :?: :?: :?: :P
Pēdējā mēneša laikā tika prezentēts pētījums, kas apgāž šo teoriju. Izmanto tik cik vajag izmantot, katrai smadzeņu daļai ir savs uzdevums un savas funkcijas, ne tikai analizēt no malas iegūtās zināšanas (tās, kuras 3-5%).
Made

Post by Made »

Liva

Post by Liva »

Katru rītu pamostoties redzu, ka mani hipnotizē četras trušu acis (barība sen kā izbērta, ūdens sen kā izliets). Var jau būt, ka tā ir viņu īpašā māksla pievērst sev uzmanību, jeb telepātija. Bet tā pat var būt, ka viņi vienkārši zin, ka gulta ir mana vieta, un, redzot kustību manā vietā, var sākt mētāt bļodas, lai pavisam noteikti mani izceltu no gultas :lol:
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Daudzie dažādie pētījumi, zinātņu atziņas, koncepcijas - tas viss ir salīdzināms ar Stāstu par sešiem akliem vīriem un ziloni – par to, kā viņiem visiem bija taisnība un to, kā viņi visi kļūdījās, aplūkodami problēmu no sava skatpunkta.
Image

Ar laiku viss nemitīgi mainās, jo nāk klāt jaunas zināšanas par konkrēto jomu, un izmainās cilvēku domāšana - apziņa paplašinās. Bet ne tik ātri un masveidīgi, kā gribētos. Pat Nikolā Teslas ģeniālie atklājumi par elektrību nepalīdzēja cilvēcei pietuvoties neierobežotai enerģijas ieguvei, jo lielais vairums cilvēces pašu ideju nespēja aptvert un pieņemt. Tāpēc tik svarīgi ļaut savam prātam brīvi pieņemt dažādas varbūtības, atļaut sev fantazēt.
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Tālis

Post by Tālis »

Kur beidzas robeža starp dzīvnieku un cilvēku?
Kurā robežas pusē esmu ES?
Par aizmirsto intuīciju mūsdienu cilvēkam -
No vienas puses - man ir samērā izteiktas telepātiskas spējas. (Vai es būtu izteikts neandertālietis?);
No otras puses - mans prāts ir tuvāks loģiskai intuīcijai. (Vai es tomēr būšu tuvāks mūsdienu cilvēkam?)

Esmu galīgi sajaucis prātu pārlasot tik gudrus spriedumus - vai es tomēr piederu pie nācijas, ar ko esam vienā telpā un laikā?
Tāpēc lūdzu, Vērotāja, piefiksē arī mani uz 18. jūnija nācijas labākās daļas Saietu, lai varētu precizēt, KAS ES ESMU?

Būtu labi, ja zinātu, cikos ir pulcēšanās sākums? Tad varētu noskaidrot, cikos ar Rīgas vilcienu jāierodas Garciema stacijā, lai varētu sagaidīt kādu, kas pavestu līdz Sauleskrasta ielai 11, jo man plecos būs pasmaga nasta un pēc kartes attālums no stacijas ir 1,2 km.
Putnu dzīves iepazīšana un mīlestība uz tiem vieno cilvēkus.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Tāli, jauki, ka izlēmi piedalīties :D

Laiku precizēsim nedēļā pirms pasākuma.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Pieteikušies 18.jūnija piknikam:

1. Jānis Ķuze
2. Ķuzes kundze
3. d.e.
4. Māris
5. Vērotāja
6. Simba
7. Saule
8. Saules Māris
9. skarleta
10. skarletas Aivars
11. Jamsis
12. Raganiete
13. Ģeogrāfs
14. Madara_O
15. Madaras pavadonis
16. La Marie
17. Liva
18. Livas Aleksandrs
19. Tālis

Aktuālie transporta piedāvājumi :

Māris - no Kuldīgas un pa ceļam
Simba - no Ogres un pa ceļam
La Marie - no Suntažiem un pa ceļam (Sigulda, Rīga)
Jamsis

Post by Jamsis »

Tālis wrote: Būtu labi, ja zinātu, cikos ir pulcēšanās sākums? Tad varētu noskaidrot, cikos ar Rīgas vilcienu jāierodas Garciema stacijā, lai varētu sagaidīt kādu, kas pavestu līdz Sauleskrasta ielai 11, jo man plecos būs pasmaga nasta un pēc kartes attālums no stacijas ir 1,2 km.
Es braukšu no Rīgas centra ar a/m, varam braukt kopā. Man a/m ir maziņa, bet vēl kādu trešo (maza izmēra) :P varu iestūķēt arī aizmugurē, lūdzu informējiet, ja vēl kādam ir vēlme braukt kopā.
Tālis

Post by Tālis »

Jamsi, paldies par piedāvājumu!
Būšu pateicīgs.
Sazināsimies un precizēsim, kad būs tuvāk.
Putnu dzīves iepazīšana un mīlestība uz tiem vieno cilvēkus.
Murkjelis

Post by Murkjelis »

Vispār pat trīs! Ingrīda, Ardis vai dzimšanas diena! :D Hildiņ, nu tad katram gadījumam trīskārši apsveikumi! :)
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”