Vistu vanagi Rīgā, 2016 (Margo un Misters Y)
Re: Vistu vanagi Rīgā, 2016 (Margo un Misters Y)
Vai tad šie jau nav murmulīši? 

Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Murmulīši sākas tad, kad visapkārt parādās spalvu mežģīnītes, tā kā vēl ir perpelīši!Vērotāja wrote:Vai tad šie jau nav murmulīši?

Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
- Ligzdas gariņš
18.20 nu tas gan
mūžīgi ka tik uzlīst kautčkur jo augstāk,jo labāk

ftp://ftp.ldf.lv/kameras/2016/vistu_van ... -18-20.jpg
19.02
ftp://ftp.ldf.lv/kameras/2016/vistu_van ... -19-02.jpg

ftp://ftp.ldf.lv/kameras/2016/vistu_van ... -18-20.jpg
19.02

ftp://ftp.ldf.lv/kameras/2016/vistu_van ... -19-02.jpg

Simba, mums tagad ir ikminūšu bildes šai ligzdai, ļoti viegli paskatīties kas noticis.Simba wrote: Kād brīdi mazie bija vieni un mamma atgriezās ar medījumu, aizelsusies, ar knābi vaļā
Mans pieļāvums, ka pati nomedījusi, bet varbūt, ja kādam ir laiks,var papētīt, cik ilgi sīkie bij vieni.
Te ir šodiena ftp://ftp.ldf.lv/kameras/2016/vistu_van ... 016-05-28/
Tiešām, tā varētu būt, ka Margo pati medīja. Viņa aizlidoja 9.45 un atgriezās 10.48.

Upura kājas var redzēt ļoti labi, interesanti kas tas varētu būt par putnu? Man liekas, ka vārna.

Nezinu kā mēs Māra dotās pakāpes samērosim ar Vikipēdijas kritērijiem (vai murmulīši jau ēdīs paši?), bet šī ligzda jau tāpat apgāž arī Vikipēdiju:

Gribas papiņu redzētKad jaunie putni spēj paši ēst, mātīte sāk ik pa laikam pamest ligzdu un medīt tāpat kā tēviņš.

- roosaluristaja
Es, neatceros kur, biju atradis informāciju, ka mātīte sāk medīt apmēram ap 21o dienu. Šodien vecākajam cālim ir 17ā, tā ka te viss ir nedaudz ātrāk. Pilsētas straujais ritms. Bet tas, ka tēviņš nepiedalīsies barošanā, tāpat kā mazajiem ērgļiem, gan izrādījās pareizi.Made wrote:Nezinu kā mēs Māra dotās pakāpes samērosim ar Vikipēdijas kritērijiem (vai murmulīši jau ēdīs paši?), bet šī ligzda jau tāpat apgāž arī Vikipēdiju:Kad jaunie putni spēj paši ēst, mātīte sāk ik pa laikam pamest ligzdu un medīt tāpat kā tēviņš.
Man tikai radās pārdoma par to, ka iespējamais vārnulēns ir ar visu spalvu ligzdā, kurpretī sākotnējie putni bija kā no veikala vitrīnas... Šodien ienāca prātā, vai gadījumā sākotnējie plikie putni nebija jaunie vārnu mazuļi, kuriem vēl spalvas nebija uzaugušas? Šim šodienas spalvas arī nav pieaugušo (manuprāt), bet pirms nedēļas, divām šis pats varēja arī būt pliks kā no mātes miesām nācis...Vērotāja wrote: Upura kājas var redzēt ļoti labi, interesanti kas tas varētu būt par putnu? Man liekas, ka vārna.
Jā, mēs par to te jau kaut kad spriedām, ka tie supertīri "noplūktie" bija vārnulēni, kam spalvas nemaz nav uzaugušas, jo vārnu bērni diezgan ilgi ir tādi pliki. Šodien redzēju kā 2 vārnas traki ķērkdamas dzenāja lielu putnu, visticamāk tādu pat vistu vanagu, tik tas gan nebija Rīgā.Simba wrote:Man tikai radās pārdoma par to, ka iespējamais vārnulēns ir ar visu spalvu ligzdā, kurpretī sākotnējie putni bija kā no veikala vitrīnas... Šodien ienāca prātā, vai gadījumā sākotnējie plikie putni nebija jaunie vārnu mazuļi, kuriem vēl spalvas nebija uzaugušas? Šim šodienas spalvas arī nav pieaugušo (manuprāt), bet pirms nedēļas, divām šis pats varēja arī būt pliks kā no mātes miesām nācis...Vērotāja wrote: Upura kājas var redzēt ļoti labi, interesanti kas tas varētu būt par putnu? Man liekas, ka vārna.
Labrīt
some moments between 7:12 - 7:27
some moments between 7:12 - 7:27
Putnu dzīves iepazīšana un mīlestība uz tiem vieno cilvēkus.