Transl./Tulk.: Tik skumji
Ai, cik ļoti žēl dumpītes un mūs, ka neredzēsim ligdošanuMurkjelis wrote:Paklau, tā taču ir ūdele, vai ne?
Vai arī Amerikas... lasīju, ka Eiropas ūdeles praktiski vairs nav.Vērotāja wrote:
Tiešām izskatās, ka tā bija Eiropas ūdele (Mustela lutreola) http://www.latvijasdaba.lv/ziditaji/mustela-lutreola-l/
Ja gribam būt zinātniski precīzi, jāskatās purniņš. Ja ne pārāk. Eiropas ūdele Latvijā jau ir vēsture, tāpat kā daudzviet citur Eiropā. Ja redzam ūdeli ar neskaidru purniņu, sakām Amerikas ūdele. Precizitāte 99,9999999999%. Ja redzam purniņu, kur labi redzams, ka Eiropas, sakām Eiropas un nekavējoties ziņojam zoologiem.Vērotāja wrote:Amerikas ūdele http://www.latvijasdaba.lv/ziditaji/mus ... -schreber/
Ja mēs redzētu purniņu, tas viņām atšķirīgs.
Tieši tā, savulaik ievestas kažokādas audzēšanai un tad pamukušas nebrīvē. Šobrīd ļoti labi iedzīvojušās Latvijā. Šeit labs raksts: http://www.videsvestis.lv/content.asp?ID=106&what=24Sandra L. wrote:Ja tā ir Amerikas ūdele, vai viņa iesugojusies no izbēgušiem kažokzvēraudzētājiem?
Daļa jā. Bija arī, kur speciāli tika palaistas dabā. Lasīju, ka Somijā kaut kādi "zaļie" speciāli tika "atbrīvojuši" ūdeles no būriem, lai dzīvo brīvībā. Latvijā savukārt viņas tika palaistas, lai "bagātinātu medību faunu". Tas bija sens process, toreiz tos riskus tā neapzinājās. Suga ir agresīvāka un mazāk prasīga pret apkārtējo vidi kā Eiropas ūdele, tāpēc tā viņu izspieda.Sandra L. wrote:Ja tā ir Amerikas ūdele, vai viņa iesugojusies no izbēgušiem kažokzvēraudzētājiem?
Nora, kopējot video nosaukumu, pats video neiekopējas, protamsNoraR wrote:Šajā arhīva video failā var labi dzirdēt niedru brakšķēšanu: ftp://192.168.1.99/kameras/2016/lielais ... -01-59.mkv Diemžēl video nevar patīt, tos nelejuplādējot. Ja kādam ir laiks to izdarīt, būtu ļoti labi uzzināt, vai tur bijusi kāda cīņa.
Uzklikšķinot uz video nosaukuma, video uzreiz palaižas (bez patīšanas), nepiedāvā lejuplādi, nedz redzami, nedz ar peles otro taustiņu, nedz kā citādi..Vērotāja wrote:Interesentiem, kas vēlas ielādēt video un noklausīties cīņas skaņas, tas ir jāpaņem šeit:
ftp://ftp.ldf.lv/kameras/2016/lielais_d ... 016-05-25/
video nosaukums - lielais_dumpis_2016_05_25_1_59
Made, neklikšķini. Uzbrauc uz nosaukuma>ar labo taustiņu "saglabāt objektu kā...">saglabā kaut kur.Made wrote: Uzklikšķinot uz video nosaukuma, video uzreiz palaižas (bez patīšanas), nepiedāvā lejuplādi, nedz redzami, nedz ar peles otro taustiņu, nedz kā citādi..
Pēc pāris sekundām dzirami dobji "lokomotīves" dūcieni - dumpju tēviņš, ja:
To jau es sapratuVērotāja wrote:
Nora, kopējot video nosaukumu, pats video neiekopējas, protams![]()
Interesentiem, kas vēlas ielādēt video un noklausīties cīņas skaņas, tas ir jāpaņem šeit:
ftp://ftp.ldf.lv/kameras/2016/lielais_d ... 016-05-25/
video nosaukums - lielais_dumpis_2016_05_25_1_59
(kur pēdējie skaitļi 1-59 nozīmē video fragmenta ieraksta sākuma laiku.)
Nu re, mani arī tas samulsinājaMade wrote:njaaa. man ir Chrome.. mani samulsināja "saglabāt saiti kā.." negribēju saiti, gribēju failu, bet tomēr palaidu, kā Vērotāja teica) saglabāt kā VLC izdevās (mkv) un atvērt arī, bet patīšana vienalga nav atbalstīta... iespējams, ka manos uzstādījumos jāmeklē, bet tagad man vairs nevajadzētu ar ligzdām ņemties.. jāsāk strādāt... Paldies!