Diskusijas

Vērotāja

Re: Diskusijas

Post by Vērotāja »

Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Hildina

Post by Hildina »

19.05 Vides faktos Ādažu poligons
Simba

Post by Simba »

Hildiņa wrote:19.05 Vides faktos Ādažu poligons
Interesants (un manuprāt pozitīvs arīdzan) bija šis stāsts kontekstā ar konkrēto piemēru par kontrolēto dzedzināšanu un konkrēto labumu no tā :)
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

lianaliesma wrote:Vērotāj, atjaunoju savu mozillu un adobe flashu un nekā... youtube tiešraidē un video settingos nav ātruma izvēles...

Pameklēju how to change speed of youtube videos un atradu pēc šīs pamācības tādu fīču kā YouTube HTML5 video atskaņotājs
www.youtube.com/html5
Jābūt atķeksēts HTML5 atskaņotājs tiek izmantots, kad vien iespējams.

Un tik un tā TIEŠRAIDĒS nerāda to ātruma izmaiņas funkciju video settingos... :roll: , bet citos video rāda!!! :D
Paldies! Atjaunoju Google Chrome un nu viss ir uz tip-top! :D
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Vērotāja

Post by Vērotāja »

lianaliesma, prieks, ka izdevās :D
Palēnināšanas funkcija ir ļoti noderīga lieta, jo citreiz viss risinās tik stauji, ka pat atkārtojumā nepaspēj piefiksēt detaļas.
Simba

Post by Simba »

Mīlīši, jau iepriekš atvainojos par foruma piedrazošanu ar personīgas dabas jautājumiem, bet, par cik šeit paiet precīzi viena piektā daļa manas dzīves un par cik zinu, ka šeit ir ārkārtīgi daudz gaišu cilvēku, tad tomēr uzdrošinos arī šeit ielikt savu šodienas dvēseles brēcienu. Šis ir salikts arī manā fb un draugu kontā.
Nepieciešama līdzijutēju palīdzība. Vakardien vakarā no balkona izkrita mans vājredzīgais runčuks, līdz šim nav atrasts. Visticamāk ir nenormāli pārbijies un ielīdis kaut kur vai arī aizklīdis tālu prom. Diemžēl nav arī zināms, kāds ir viņa veselības stāvoklis pēc kritiena. Visu iespējamo esmu izdarījusi - lapeles salīmētas, sludinājumi salikti, patversme apzvanīta, taču šobrīd man ir nepieciešams brīnums. Ne tik daudz manis dēļ (protams, man arī sāp), bet vairāk tās mazās, nobijušās, iespējams sāpošās dveselītes dēļ, lai tā pēc iespējas ātrāk tiktu atrasta, samīļota, pabarota, aizvesta pie ārsta. Tādēļ lūdzu - tie, kam ir iespēja - sniedziet man savu sirds gaišumu, lūdzot, dedzinot svecītes, domājot labas domas, vēlot labu, sūtot mīlestību utt. Iespējams, ka kopā mums izdosies vēl viens brīnums. Paldies visiem jau iepriekš!
Made

Post by Made »

Man reiz mājas kaķenīte arī tāpat pazuda. Atradām pēc laba laika dzīvu, bet ar slimu kājiņu - bija ielīdusi pagraba nišā. Nezinu, vai naktīs bija līdusi ārā un kā pa to laiku dzīvojusi.. gribu teikt, ka Tavējā arī varbūt nekur tālu nav mukusi, bet palīdusi kaut kādā tumšā apakšā.. vai zem kādas stāvošas mašīnas.
Simba

Post by Simba »

Made wrote:Man reiz mājas kaķenīte arī tāpat pazuda. Atradām pēc laba laika dzīvu, bet ar slimu kājiņu - bija ielīdusi pagraba nišā. Nezinu, vai naktīs bija līdusi ārā un kā pa to laiku dzīvojusi.. gribu teikt, ka Tavējā arī varbūt nekur tālu nav mukusi, bet palīdusi kaut kādā tumšā apakšā.. vai zem kādas stāvošas mašīnas.
Jā, Made, es arī ceru, ka tepat ir un bailēs nav aizskrējis uz kilometriem tālu mežu vai pļavu. Ja tepat,tad vietējie apziņoti un cerams kāds ieraudzīs. Bet sajūta nenormāli stulba... Esmu visu apkārtni izstaigājusi un izbļāvusi, mašīnas izpētītas, ik pa laikam uzmetu aci pa balkonu... Tā ka jāgaida. Tik gaidīšanas process ir grūts un brīnumu dikti gribās :)
Paldies Tev ;)
Murkjelis

Post by Murkjelis »

Simba wrote:Mīlīši, jau iepriekš atvainojos par foruma piedrazošanu ar personīgas dabas jautājumiem, bet, par cik šeit paiet precīzi viena piektā daļa manas dzīves un par cik zinu, ka šeit ir ārkārtīgi daudz gaišu cilvēku, tad tomēr uzdrošinos arī šeit ielikt savu šodienas dvēseles brēcienu. Šis ir salikts arī manā fb un draugu kontā.
Nepieciešama līdzijutēju palīdzība. Vakardien vakarā no balkona izkrita mans vājredzīgais runčuks, līdz šim nav atrasts. Visticamāk ir nenormāli pārbijies un ielīdis kaut kur vai arī aizklīdis tālu prom. Diemžēl nav arī zināms, kāds ir viņa veselības stāvoklis pēc kritiena. Visu iespējamo esmu izdarījusi - lapeles salīmētas, sludinājumi salikti, patversme apzvanīta, taču šobrīd man ir nepieciešams brīnums. Ne tik daudz manis dēļ (protams, man arī sāp), bet vairāk tās mazās, nobijušās, iespējams sāpošās dveselītes dēļ, lai tā pēc iespējas ātrāk tiktu atrasta, samīļota, pabarota, aizvesta pie ārsta. Tādēļ lūdzu - tie, kam ir iespēja - sniedziet man savu sirds gaišumu, lūdzot, dedzinot svecītes, domājot labas domas, vēlot labu, sūtot mīlestību utt. Iespējams, ka kopā mums izdosies vēl viens brīnums. Paldies visiem jau iepriekš!
Turu īkšķus!
Jamsis

Post by Jamsis »

Simba wrote: Vakardien vakarā no balkona izkrita mans vājredzīgais runčuks, līdz šim nav atrasts. Visticamāk ir nenormāli pārbijies un ielīdis kaut kur vai arī aizklīdis tālu prom. Diemžēl nav arī zināms, kāds ir viņa veselības stāvoklis pēc kritiena. Visu iespējamo esmu izdarījusi - lapeles salīmētas, sludinājumi salikti, patversme apzvanīta, taču šobrīd man ir nepieciešams brīnums. Ne tik daudz manis dēļ (protams, man arī sāp), bet vairāk tās mazās, nobijušās, iespējams sāpošās dveselītes dēļ, lai tā pēc iespējas ātrāk tiktu atrasta, samīļota, pabarota, aizvesta pie ārsta.
Simba, meklē pagrabos, spraugās kaut kur 100 m ap māju, viņš kaut kur ir iebēdzis aiz bailēm. Mums tā bija, bet beidzās viss labi.
Sandra L.

Post by Sandra L. »

Turu īkšķus!
Simba

Post by Simba »

Paldies milzīgs par līdzijušanu un padomiem :) Laikam tā cilvēcīgā līdzijušana visvairāk pietrūkst, neskaitot pašu kaķi.
Visas vietējās un attālās malas ir šodien jau no 5iem rītā ķemmētas pa daudziem lāgiem. Cerams tiešām, ka kaut kur tepat ielīdis un guļ, mēģinot atgūties no kritiena. Ja tā, tad rīt, parīt vajadzētu sākt līst ārā. Pagrabi mums te slēgti, bet es vairāk lieku cerīgas uz piemājas šķūnīšiem, kur ir tikai gaidīšana, līdz pats izlīdīs, jo visos ielīst nav iespējams. Galvenais, ka vietējie ir apziņoti, tad jau kāds cerams redzēs.
Vajag to brīnumu :)
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Jūtu līdzi, Simba. Mans kaķuks arī tā reiz izkrita, mušas tvarstīdams, un pēc tam pārbijies, ielīda pagrabā. Sākumā meklējot, skaļi saucām, domājot, lai viņš labi sadzird, bet tad man ienāca prātā viņu pasaukt klusu klusu, kā mājās runājoties, un tavu brīnumu - saklausīju pavisam klusu atbildes ņaukstienu... izrādās, bij tā pārbijies, ka nespēja ne pakustēt, bet galvenais, ka zināms, kur ir, tad jau dabūjām rokā. Droši vien Tavējais arī kaut kādā šķirbā ielīdis. Turu īkšķus!
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Simba, mīļā, turies!
Pat ja Tu desmit reizes apgāji apkārtni, izej ārā vienpadsmito reizi un skaties visos, visos kaktiņos, stūrīšos. Mincis ir ļoti nobijies, viņš kaut kur ielīdis kādā stūrī un baidās. Vislabāk izej krēslā, kad kaķiem aktivitāte tīri fizioloģiski un arī ārā paliks klusāk un lielākas cerības, ka viņš atsauksies uz Tavu balsi un izies no slēpņa. Tikai sauc ļoti maigi nevis skaļi.
Ja pagrabā ir kaut mazākā sprauga, aizej līdz sētniekam, lai iedod atslēgu.
Kādreiz darbojos DzīvniekuSOS.
Cīrulīte

Post by Cīrulīte »

Simba, mana iepriekšējā mājas kaķenīte reiz pazuda dārzā. Pazuda 1.maijā, atradām 11.maijā. Nezinu, kur bija dzīvojusi. ko ēdusi, pie tam naktis togad bija ļoti aukstas. Gan jau ar tavu runčuku viss būs kārtībā. No pieredzes iesaku meklēt agri no rītiem un vēlu vakaros. Pa dienu viņš slēpsies, jo nobijies. Vēl, ja baro ar sauso barību, izej tā vēlāk vakarā un pačaukstini paciņu, varbūt atskries. Lai veicas, turēšu īkšķus!
Simba

Post by Simba »

Vērotāja wrote: Kādreiz darbojos DzīvniekuSOS.
Klau, Verotāj, vai varētu būt, ka Dzīvnieku SOS paši zvana un pret samaksu piedāvā atrast pazudušo mīluli? Man šodien zvanīja, paprasīja 70 eur un tad meklēšot, esot aš vai filiāles katrā novadā pa vairākām. Es protams pateicu nē. Tad atzvanīju un pajautāju - varbūt esmu pārpratusi un viņi pēcapmaksā vēlas to samaksu. Arī nē... Garantija? Nu, protams, nē... Varbūt es savā neticīgā Toma sindromā esmu tiešām labus cilvēkus atšuvusi??

Par meklēšanu, protams, iešu vēl un vēl, lai meklētu. Tikai kreņķis ir par to, ka vakardien es viņu redzēju un divreiz gandrīz noķēru, bet ar to ķeršanu esmu visticamāk pārbiedējusi vēl vairāk un satraumējusi. Izmēģināšu kluso pieeju vakarā arī.
d.e.

Post by d.e. »

Simba, turam īkšķus un domājam labas domas ! Image
Ļoti ceru, ka kaķītis atradīsies ! Mums savulaik pazuda vasarnīcā...pilsētas kaķis, agrā aukstā pavasarī,apkārtnē, kur neorientējas.Pārmeklējām visu, izbļaustījāmies bezmaz histērijā, jo izmisums bija reāls iestājies, ka jābrauc prom, bet kaķa nav. Viss beidzās laimīgi, izlīda turpat pagalmā no nez kurienes kaut bijām n-tās reizes visu pirms tam pārmeklējuši. Tagad reti vedam uz laukiem, jo šim ir mode izmukt un rokā nedoties un tad mums ir nervi beigti visiem un panika!
Turies ! Image
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Simba wrote: Klau, Verotāj, vai varētu būt, ka Dzīvnieku SOS paši zvana un pret samaksu piedāvā atrast pazudušo mīluli?
Noteikti nē. Jo pirmkārt Dzīvnieku SOS ir sen likvidēts. Nezinu vai juridiski, bet reāli jau sen.
Otrkārt, pat tad kad DzSOS bija aktīvs, tas nenodarbojās ar dzīvnieku meklēšanu. Bija sadarbība ar patversmi "Dzīvnieku draugs" Candera ielā, kas sniedza padomus dzīvnieku meklēšanā tiem, kam tas bija nepieciešams.

Vēlāk DzSOS aktīvā daļa organizēja Dzīvnieku Policiju. http://info.dzivniekupolicija.lv/lv/
Ligzdas gariņš

Post by Ligzdas gariņš »

Simba,ja jau esi redzējusi un viņš spēja mukt,tad jau nekas nau lauzts ;) noķersi,tas ir laika jautājums,pievienojos ka jāmeklē vakarā vai agri no paša rīta kad kluss,tev noteikti izdosies!
Simba

Post by Simba »

Paldies jums visiem par līdzijušanu :) Šī tīri cilvēcīgā klātbūtne un atbalsts ir nenovērtējams :)

Man ir šobrīd divas labas un viena slikta ziņa. Labās - viņš ir dzīvs (nav ar kaut kādām iekšējām asiņošanām kaut kur klusi nomiris) un otrs - viņš nav panikā aizskrējis kaut kur tālu prom, vismaz pagaidām. Sliktā - man viņu neizdosies noķert, jo viņš šobrīd ir jau atkal pārvērties par mežonēnu. Es viņu ieraudzīju uz ielas (patiesībā šī ir trešā labā ziņa), kad bija jau melna nakts, pieplacis pie zemes sastinga, pagaidīja, kad nedaudz pietuvojos un tad tikpat zemu pieplacis zemei aizbēga uz privātmāju rajonu. Līdz ar to darbības plāns ir sekojošs - pieradināt tai placī, kur viņš aizskrēja, ka tur ir barība un ūdens. Jācer un jau atkal jātur īkšķi, ka viņš sapratīs, ka tieši tai vietā ir barība, ar ko viņš var rēķināties. Jāņem vērā, ka ir arī konkurence. Tad, ja izdosies viņu pie vienas barības vietas piefiksēt, tad ar kaķu lamatām ķert. Šobrīd lamatām nav jēgas, jo nav fiksēta kaķa vieta.
Nenormāls suņa murgs :( Diemžēl manas kļūdas dēļ, jo es viņu vakarnakt mēģināju ķert, kad pie mājas ieraudzīju nevis pa labam sarunāt. Tad, kad jau viņš no manis bija nobijies, tad tikai sapratu, ka aiz šķirkas nevajadzēja ķert un segu arī nevajadzēja mest virsū, lai noķertu. Un viņš par to ir nenormāli uz mani apvainojies. Šodien jau protams tāpēc bija pazudis.
Es ceru, ka man izdosies viņu atkal dabūt drošajās četrās sienās un es ceru, ka viņš kādreiz mūžā man atkal piedos :)
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”