Melnie stārķi Zemgalē, 2016 (Zīle un Ozols)
Re: Melnie stārķi Zemgalē, 2016 (Zīle un Ozols)
18.15 Zīle mājās, sasveicināšanās.( bildi nav jēga likt)
18:47 Zīle mēģināja pabarot bērnus, bet tā arī nekas neizbira
Šobrīd bužina abus.
Man šķiet, ka sīkie viens pret otru agresīvāki palikuši, tas, kurš netrāpīja Zīles knābī, ik pa laikam iedod sukas (ieknābj) otrajam... Apbrīnojami, kā var mainīties noskaņa ligzdā vienā mirklī..

Šobrīd bužina abus.
Man šķiet, ka sīkie viens pret otru agresīvāki palikuši, tas, kurš netrāpīja Zīles knābī, ik pa laikam iedod sukas (ieknābj) otrajam... Apbrīnojami, kā var mainīties noskaņa ligzdā vienā mirklī..
Ir pilnmēness laiks. Varbūt putnus tas ietekmē tāpat kā ļaudis?
Zini... Tad jau man vajadzētu katru mēnesi savus kaķus uz pannas liktMurkjelis wrote:Ir pilnmēness laiks. Varbūt putnus tas ietekmē tāpat kā ļaudis?

Domāju, ka cilvēkus mēness vairāk ietekmē, putni tomēr gribētos domāt, ka ir saprātīgāki un visas magnētiskās padarīšanas un mēness padarīšanas izmanto sev par labu nevis ļaunu... Racionālāks tomēr varētu būt barības jautājums

Simba wrote: Zini... Tad jau man vajadzētu katru mēnei savus kaķus uz pannas likt![]()
Domāju, ka cilvēkus mēness vairāk ietekmē, putni tomēr gribētos domāt, ka ir saprātīgāki un visas magnētiskās padarīšanas un mēness padarīšanas izmanto sev par labu nevis ļaunu... Racionālāks tomēr varētu būt barības jautājums

Nē, man ar gribētos tam ticēt

Patiesībā mani vairāk izbrīnīja tieši tas, ka mazo tomēr neizmeta no tās ligzdas, nevis tas, ka centās izmest. Es, protams, priecājos, bet tomēr nesapratu. Varbūt tas bija kaut kas cits nevis "slepkavības" mēģinājums? Tiesa, mazais pirms tam rimti gulēja un neizskatījās, ka būtu glābjams no kaut kā kaklā iesprūduša...tak, arī nevarētu būt piepešs vecāka "Ak Kungs - viņā iemiesojies sātans!!! Izdzīt! Izdzīt!" (pagrābj aiz kakla, murminot buramvārdus, izvazā pa ligzdu, paskatās, kā aizlido neredzams gars un nomierinās) Nē, nudien, man ir jāpārtrauc skatīties šausmenes...
20.13 Sekmīga barošana, Zīle divreiz izbirdināja barību 
Malacīte, meitene

Malacīte, meitene

Šīs (brr... )izskatas pēc spāres kāpura.Jā tas ir tas ,tad uz vienas vietas var nosedēt līdz aizlidošanas brīdim.Cerēsim ka vejš aiznesīs,vai drīz nobriedīs un lidos prom!Jo sež visu dienu un netaisās nekur rāpot.
Tiešam labi sanāca!Simba wrote:20.13 Sekmīga barošana, Zīle divreiz izbirdināja barību
Malacīte, meitene
Murķeli, izskatās, ka Tu arī piederi pie tiem, kas ar stresu tiek galā caur melno humoruMurkjelis wrote:
Ak Kungs - viņā iemiesojies sātans!!! Izdzīt! Izdzīt!" (pagrābj aiz kakla, murminot buramvārdus, izvazā pa ligzdu, paskatās, kā aizlido neredzams gars un nomierinās)

Šausmenes neesmu skatījusies padsmit gadus, bet šis mani vēl joprojām ir nošokējis un vēl joprojām ar šausmām klausos, kā tie sīkie dīdās zem mātes un kaitina šo... Ja pagājušajā gadā užas bija par to zalktēnu, tad šis užas nudien ir par kārtu pārāks užas, un man vēl padsmit gadus pēc šī nevajadzēs šausmenes

Tieši pēc notikuma uzrakstīju Mārim Strazdam lūgumu nokomentēt.Murkjelis wrote:Varbūt tas bija kaut kas cits nevis "slepkavības" mēģinājums? Tiesa, mazais pirms tam rimti gulēja un neizskatījās, ka būtu glābjams no kaut kā kaklā iesprūduša...tak, arī nevarētu būt piepešs vecāka "Ak Kungs - viņā iemiesojies sātans!!! Izdzīt! Izdzīt!" (pagrābj aiz kakla, murminot buramvārdus, izvazā pa ligzdu, paskatās, kā aizlido neredzams gars un nomierinās) Nē, nudien, man ir jāpārtrauc skatīties šausmenes...
Bet nu ir vasara, ornitologi brīvdienās noteikti ir dabā un atbildi mēs saņemsim labākajā gadījumā vēlu vakarā, sliktākajā pirmdienas rītā.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Dabasdatos pirmajā lapā ir ziņa, ka nedēļas nogalē ir Torņu cīņas, iespējams, ka daļa ornitologu tur arī piedalās.Vērotāja wrote:
Tieši pēc notikuma uzrakstīju Mārim Strazdam lūgumu nokomentēt.
Bet nu ir vasara, ornitologi brīvdienās noteikti ir dabā un atbildi mēs saņemsim labākajā gadījumā vēlu vakarā, sliktākajā pirmdienas rītā.
-
M.Strazds piedalās!
Nu re! Tad gaidīsim ziņu stipri vēlāk. Lai viņam un pārējiem tur veicas!Lielā_skudra wrote:M.Strazds piedalās!
Kāpurs tas nav, drīzāk zirneklis. Vienu brīdi varēja labi izšķirt tievas garas kājas, trīs uz labo pusi, trīs uz kreiso, kas uz attēla redzamas kā mazliet pelēcīgākas un miglainākas joslas. Tās aiziet no objekta centrā līdz pat malām. Kad šis sakustas, tad pārvietojas arī tās joslas.VIKTORYja wrote:Šīs (brr... )izskatas pēc spāres kāpura.Jā tas ir tas ,tad uz vienas vietas var nosedēt līdz aizlidošanas brīdim.Cerēsim ka vejš aiznesīs,vai drīz nobriedīs un lidos prom!Jo sež visu dienu un netaisās nekur rāpot.
22.10.36 kukainis pēkšņi sakustējās un žigli aizrāpoja pa diogonāli uz augšējo kreiso stūri.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Vakar lasīju par notikumiem stārķu ligzdā sadaļā "Beleef de lente", šodien ieraugot pļavā balto stārķi nodomāju, ka cerams melnie tomēr ir citādi...bet nu še tev...
Tas video ir reāla šausmene un kaut arī viss šķiet diezgan loģiski, jo tā ir daba, tomēr baigi skarbi !
Vēl iedomājos par to vai tik retus un saudzējamus putnus tomēr nevajadzētu kaut kā mēģināt glābt, ja ir vēl glābjami, kad no ligzdas izmet. Var jau spriest ka dabā viss notiek kā tam jānotiek, bet ēglēnu E8 taču glābj un ārstē neskatoties uz to, ka nav skaidrs kā un kur tas tālāk varēs dzīvot.
Tas video ir reāla šausmene un kaut arī viss šķiet diezgan loģiski, jo tā ir daba, tomēr baigi skarbi !
Vēl iedomājos par to vai tik retus un saudzējamus putnus tomēr nevajadzētu kaut kā mēģināt glābt, ja ir vēl glābjami, kad no ligzdas izmet. Var jau spriest ka dabā viss notiek kā tam jānotiek, bet ēglēnu E8 taču glābj un ārstē neskatoties uz to, ka nav skaidrs kā un kur tas tālāk varēs dzīvot.
- Lianaliesma
22.maijs
Labrīt!
6.11 Ozols atgriežas mājās, pabaro bērnus
Video no Liz, LK =6h11m melnais starkis Male came home Female out, liznm
Video: https://www.youtube.com/watch?v=Gc5MoDh8GBc
Video: https://www.youtube.com/watch?v=MyLANnUa5i8
Labrīt!
6.11 Ozols atgriežas mājās, pabaro bērnus
Video no Liz, LK =6h11m melnais starkis Male came home Female out, liznm
Video: https://www.youtube.com/watch?v=Gc5MoDh8GBc
Video: https://www.youtube.com/watch?v=MyLANnUa5i8
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.