Zaļās vārnas Ādažu poligonā, 2016
Re: Zaļās vārnas Ādažu poligonā, 2016
Tu šo nocitēsi, ja būs balsošanas tēma 

Tad jau Zibens un Rūsa (žēl tikai, ka šim vārdam ir ne tikai ar debesu parādību saistīta nozīme)d.e. wrote: Ē, man jau atkal ienāca "vecais" vārds Zibens prātā...ir tak teiciens - zili, zaļi zibeņi !šitiem putniņiem derētu, jo pārvietojas tiešām zibenīgi

Bet man patiktu Zibens, jā.
Lieliski! Šo vajag RW iemācīties un dziedāt savai sirdsputnītei!

Sveiks jauna radišanas rīts
Ar sauli knābi cāļi šķiļās

Vārnu būrītī tiešām ir kaut kāda gaismiņa iekšā, vai tā tikai izskatās? Es par šo te iedomājos kādu laiku atpakaļ pie Amerikas ūpīšu ligzdas - tā naktī tika mazliet apgaismota... putniem tas netraucē, ja? Es to kā cilvēks, kas naktī nekādi nespēj gulēt pie ieslēgtas gaismas 

Dējējvistu labturības prasībās ir nosacījums, ka putniem jānodrošina tumsas laiks.Murkjelis wrote:Vārnu būrītī tiešām ir kaut kāda gaismiņa iekšā, vai tā tikai izskatās? Es par šo te iedomājos kādu laiku atpakaļ pie Amerikas ūpīšu ligzdas - tā naktī tika mazliet apgaismota... putniem tas netraucē, ja? Es to kā cilvēks, kas naktī nekādi nespēj gulēt pie ieslēgtas gaismas
17. Ja novietnē ir mākslīgais apgaismojums, nodrošina:
17.1. apgaismojuma režīmu saskaņā ar diennakts 24 stundu ciklu;
17.2. nepārtrauktu tumsas periodu ne mazāk par astoņām stundām diennaktī;
17.3. pakāpenisku apgaismojuma izslēgšanu, lai dējējvistas atrastu sev piemērotu atpūtas vietu.
Last edited by Made on 20 May 2016 22:16, edited 1 time in total.
Murkjeli, tā ir laikam infrasarkanā (ja neko nejaucu nosaukumā). Putni to neredz.
lianaliesma par nakts apgaismojumu lika plašu informāciju vienā no ASV Floridas baltgalvas ērgļu tēmām.
lianaliesma par nakts apgaismojumu lika plašu informāciju vienā no ASV Floridas baltgalvas ērgļu tēmām.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Aha... paldies!Vērotāja wrote:Murkjeli, tā ir laikam infrasarkanā (ja neko nejaucu nosaukumā). Putni to neredz.
Šķiet, ka RW, kā jau rimts kungs gados, ir pieradis pie savas noteiktas kārtības, kurā, pēc viņa domām, dāmai jau būtu jāsēž rātni būrī un jādomā par ģimenes pieaugumu
Tāpēc viņš arī šiverē šurpu turpu - nu kad tad beidzot?! A ko padarīsi - viņam ir trāpījusies vieglprātīga Ādažu "egle" 

Piemērots gan - gan spožs ,gan straujš putns !d.e. wrote:Smuki gari nadziņi !Made wrote:Jā, man arī ir tāda bilde ar atpakaļskatu, ļoti jauka poza bijalai neatkārtotos, es bildē brīdi pirms (bet arī 21:33) ieliku nadziņus - superīgi ar tādu manikīru turēties arī pie šķietami neturošas virsmas
Šie putniņi tik fiksi parādās un atkal pazūd, ka brīžiem pat nevar paspēt pogu nospiest, lai kadru nobildētu, loģiski, ka kadri bieži sanāk bezmaz vienādi, nav jau laika gaidīt un ķert pozas, tikmēr aizlidos...
Ē, man jau atkal ienāca "vecais" vārds Zibens prātā...ir tak teiciens - zili, zaļi zibeņi !šitiem putniņiem derētu, jo pārvietojas tiešām zibenīgi

9.52 Viens ieskrēja būrī , rušina zāli un čirkst
9.54 Labu brīdi patiršķēja pa ligzdu. Kurš, nezinu, bet otru nesasauca

9.55 aizlidoja
(vienādas bildes, izņēmu
)

9.55 aizlidoja
(vienādas bildes, izņēmu

Last edited by Sandra L. on 21 May 2016 10:02, edited 2 times in total.
Putnu dzīves iepazīšana un mīlestība uz tiem vieno cilvēkus.
- Ligzdas gariņš
- Ligzdas gariņš
paskatījos VLC ierakstu un tiešām KX bij būrī un 16.14 samainījās ar °°Raganiete wrote:16:13
Nokavēju,bet būrī bija ar sarkanbalto gredzentiņu,tad ielidoja KX,bet kura izlidoja nav skaidrs,varbūt kādam izdevās piefiksēt.
Tā aste ir ar dzelteno gredzentiņu.

http://s019.radikal.ru/i626/1605/e3/95fa6cff04a1.png

KX

bišku patusējis būrī KX devās prom,bet pēc mirkļa seniors atkal pārbaudīja būrīti un nevienu neieraudzīja tajā