Melno stārķu migrācija 2015-2021

Murkjelis

Re: Melno stārķu migrācija

Post by Murkjelis »

Var jau būt, ka tas raidītājs visu laiku kustās...kādam vēderā, piemēram, vai kabatā. Vienalga interesanti.

UPD Papētīju vairāk...nu, jā, acīmredzami vienkārši raidītājs joprojām darbojas un kaut kas vai kāds to mēdz pakustināt turpu šurpu...tā piepešā garākā bultiņa citā virzienā un atpakaļ, man iedvesa cerību, bet, ieslēdzot loģiku - diemžēl, tā nav Kate. Varēja tas raidītājs izslēgties līdz ar putna dzīvību...savādāk tāds kā klīstošais holandietis :(
Last edited by Murkjelis on 19 May 2016 16:15, edited 1 time in total.
Sandra L.

Post by Sandra L. »

17.maijā tiešām raidītājs uzrāda vistālāk signālus, bet 18.maijā ir atpakaļ zigzagpuķītē.
Image

Image

Pēc Movebank mēroga apmēram 1.5 km
Image

:?
Murkjelis

Post by Murkjelis »

Sandra L. wrote:17.maijā tiešām raidītājs uzrāda vistālāk signālus, bet 18.maijā ir atpakaļ zigzagpuķītē.
Pusotrs kilometrs....un atpakaļ. Dīvaini. Bet, kas tur notiek, mēs nekad neuzzināsim. Vai varētu būt, ka vējš dzenā (un pēc tam tikpat akurāti atdzen atpakaļ...nde) ?
Sandra L.

Post by Sandra L. »

Murkjelis wrote:
Sandra L. wrote:17.maijā tiešām raidītājs uzrāda vistālāk signālus, bet 18.maijā ir atpakaļ zigzagpuķītē.
Pusotrs kilometrs....un atpakaļ. Dīvaini. Bet, kas tur notiek, mēs nekad neuzzināsim. Vai varētu būt, ka vējš dzenā (un pēc tam tikpat akurāti atdzen atpakaļ...nde) ?
Varbūt mērījumi 'nogļukojuši' :?: :roll:
Murkjelis

Post by Murkjelis »

Sandra L. wrote: Varbūt mērījumi 'nogļukojuši' :?: :roll:
Arī tas var būt. Neomulīgi. Un vajadzēja man arī paskatīties :roll: tikai lieki sacēlu traci :evil:
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Fragments no Māra Strazda vēstules:
(pilna vēstule ir Melno stārķu tēmā)

Tiem, kas piekusuši gaidīt jebkādus jaunumus Gorī, variet darīt zināmu, ka Sarma ir parādījusies ēterā, jo izkustējusies (jau vakar) un jau atrodas Sudānā (Eritreju viņa jau ir šķērsojusi). Ja viss noritēs tā, kā vajadzētu būt, pēc 5-7 dienām viņai vajadzētu sasniegt Izraēlu. Tad jau skatīsiemies, kas notiks tālāk. Tas nozīmē, ka vēl nav pilnīgi pagalam cerība, ka var atrasties arī kāda no abām pārējām Āfrikas apceļotājām - Zuze vai, ticamāk ka Upene, bet nevar, protams, izslēgt to, ka mēs par viņām vairs neko neuzzināsim.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Made

Post by Made »

Murkjelis wrote:
Sandra L. wrote: Varbūt mērījumi 'nogļukojuši' :?: :roll:
Arī tas var būt. Neomulīgi. Un vajadzēja man arī paskatīties :roll: tikai lieki sacēlu traci :evil:
Jā, es arī redzēju skumjo sveicienu 18.maijā. Nāves puķīte pulsē. Es to norakstu uz signāla izkropļojumiem, bet, kas tur patiesībā ir, nezinu. Neizsakāmi žēl Kates. Arī par citām gribētos redzēt grāmatu - nevis zinātnisku, bet stāstošu :)
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Māra Strazda komentārs:

Kates raidītājs nav izkustējies - stāv turpat, kur stāvēja. Tas viens izlecošais punkts (17.5.) ir gps gļuks. Ar gps tā gadās - es šodien mežā stāvēju uz vietas, bet koordinātas staigāja pa vairākiem kilometriem, turklāt vienā brīdī es atrados 1600 m zem jūras līmeņa...

Māris
Murkjelis

Post by Murkjelis »

Vērotāja wrote:Māra Strazda komentārs:

Kates raidītājs nav izkustējies - stāv turpat, kur stāvēja. Tas viens izlecošais punkts (17.5.) ir gps gļuks. Ar gps tā gadās - es šodien mežā stāvēju uz vietas, bet koordinātas staigāja pa vairākiem kilometriem, turklāt vienā brīdī es atrados 1600 m zem jūras līmeņa...

Māris
Skaidrs.

Droši vien tas jautājums jau ir pieminēts, esmu piemirsusi, vai palaidusi gar ausīm, - cik ilgi vispār tie raidītāji spēj "nodzīvot"? Nu, teiksim šādā situācijā, kad atrodas kaut kur elles vidū, bet neviens tos neaiztiek un mehāniski neietekmē?
Liz01

Post by Liz01 »

Liz01 wrote:May 22

new data from Sarma :loveshower:
Image

Image
Sandra L.

Post by Sandra L. »

Paldies, Liz01! :D
Liz01

Post by Liz01 »

Sarma :D :D

Image

Image
Prizhs

Post by Prizhs »

Sarma ielidojusi jau kara nomocītajā Sīrijā... Damaskai ir garām, bet tuvojas Hamai... Tātad Izraēlas zivju dīķos neuzkavēsies un dosies uz Eiropu? :)

Kur pārējās abas meitenes kavējas... :(
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Prizhs wrote: Kur pārējās abas meitenes kavējas... :(
Māris Strazds rakstīja, ka cerības kādreiz viņu raidītājus ieraudzīt ir minimālas, diemžēl... :(
VIKTORYja

Post by VIKTORYja »

ImageEs domāšu ka Upene ar Zuzi sildās Afrikā un pēc 4 gadam būs Latvijā.Gaidīšu!
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Ja precīzi, pirms dažām dienām Māris Strazds rakstīja tā:

Pie viena - Sarma vakar bija sasniegusi Hurgadu (t.i. jau gandrīz Suecas līci) un sagaidāms, ka jau šodien viņa varētu pamest Āfrikas kontinentu.
Abu pārēju meiteņu nerādīšanās diezgan nopietni samazina izredzes viņas jebkad ieraudzīt un par viņām kaut ko arī uzzināt.
Māris
skarleta

Post by skarleta »

28.Maijs. Sarma šodien :P
Image
Made

Post by Made »

Izskatās, ka Sarma jau divas dienas barojas tajā upītē. Nevarēju atrast tās nosaukumu. Pat nesapratu - vai tā ir Orontes pieteka vai varbūt tek pavisam kārtīgi uz dienvidiem, kā visas citas upes, izņemot dumpinieci Oronti - tā ir tā, kas veido Qattinah Lake ūdenskrātuvi un tek gar Homsu uz augšu uz ziemeļiem. Oronte baro tā reģiona lauksaimniecību un Sarma varētu tusēt starp olīvu, aprikožu vai ābeļu dārziem. Tiesa, kad meklēju kādas bildes no Al Qusayr apvidus, tad karošana un nemieri vien nāk, jau no Bībeles laikiem.

"Visrupjākajā" kartē ar sarkanu apvilkti tie Turcijas sālsūdens apvidi, kuros Sarma dzīvojās dikti ilgi turpceļā.

Image
skarleta

Post by skarleta »

30.Maijs .
Sarma šodien :P
Image
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Pie vēstules par tehniskām problēmām bija šāda Māra Strazda piebilde:

Sarma ir izvēlējusies sliktāko iespējamo apstāšanās vietu, (kur viņa nepārprotami gatavojas kādu laiku ganīties) - Sīrijā netālu no Homsas. It kā tāpat jau nepietiktu par ko kreņķēties...
Post Reply

Return to “Putnu migrācijas”