Nevajag jaukt gurķus ar avenēm: savā iepriekšējā komentārā es neko neminēju konkrēti par šo ligzdu - tikai vispārīgi aprakstīju situāciju, ka medījošs vistu vanags Torņkalna apkārtnē, par kuru ziņoja markskise, noteikti nav sensitīva informācija kurai nedrīkstētu atklāt precīzu vietuHildiņa wrote:Es arī līdz šim tā domāju , bet izrādījās , ka nepareizi.......Pūka wrote:Domāju, ka ornitologiem ligzdas vieta ir jātur slepenībā.Vanaga ligzdas adrese - Rīgas rūpnieciskā zona , papele
Vistu vanagi Rīgā, 2016 (Margo un Misters Y)
Re: Vistu vanagi Rīgā, 2016 (Margo un Misters Y)
16:32 Margo baro vanadziņu. Ēd platu knābīti
Mamma norija lielu, sausu kāju... Otra kāja palika mētājoties, kad pati aizlidoja darīšanās .
16:25
Barošana, tiek izbarots kāds cits prāvs putns. Margo baro, mazais pūkainītis dūšīgi ēd

Margo arī pati ātri kampj kumosus, viņa tiešām ēd ļoti steidzīgi
Barošana, tiek izbarots kāds cits prāvs putns. Margo baro, mazais pūkainītis dūšīgi ēd

Margo arī pati ātri kampj kumosus, viņa tiešām ēd ļoti steidzīgi
16:33 atlido paps. Skatās un groza vien galvu
Tā kā gribētu sildīt, bet laikam bail, ka neuzkāpj bērnam. Staigā pa ligzdu 15:35 Margo klāt ar svaigu bērzu zariņu. Liekas uzreiz sildīt.
16:31
Margo izmeta burtiski uz minūti, divām loku
Mazais knābītis tikmēr viens pats

Atlidoja papiņš un maaaazu mirklīti varēja papriecāties par savu atvasīti

.. kā jau mamma klāt ar zaļu zariņu un padzen papiņu prom

Margo izmeta burtiski uz minūti, divām loku
Mazais knābītis tikmēr viens pats

Atlidoja papiņš un maaaazu mirklīti varēja papriecāties par savu atvasīti

.. kā jau mamma klāt ar zaļu zariņu un padzen papiņu prom

16:31
... nu tik jauks, ka jāieliek vēlreiz

... nu tik jauks, ka jāieliek vēlreiz

Precīzu vietu mēs nezinam (ja nu vienīgi kāds ir privāti draudzīgs ar uzstādītājiem) un mums arī to nevajag zināt. Putnu un kameru drošības dēļ.markskise wrote: Ļoti labi, bet aptuveno vietu var apstiprināt! nevajaga taču precīzu!
Bet ļoti aptuvena un plaša zona, varētu būt jebkurš no šiem rajoniem, kuri redzami kartē. Bolderāja, Daugavgrīva, Ziemeļblāzma, Mangaļsala... īsāk sakot apkārtne pie Daugavas ietekas jūrā.
Mums to neviens nav teicis (un mēs arī neprasam), tāpēc iespējama kļūda. Bet pagājušā gadā vairākas reizes šis rajons mums iezīmējās nokrišņu kartē - visā Rīgā lija, nokrišņu pēc kartes nebija tikai pie ietekas un skatoties kamerā arī pie vanagiem nelija.

Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Tuvumā dzelzsceļš, kaut kāds dīķis, jo varžu koris ir nepārspējams. Iespējams, mājas, jo regulāri staigā ar suņiem. Šodien kaut kur tuvu kokam sarunājās cilvēki.
Bet precīzu vietu tiešām labāk nezināt. Cilvēki tādi kādi nu viņi ir
P.s. Es pagājušā gadā Grīziņkalna rajonā redzēju saplosītu balodi. Diez vai kaijas to izdarīja
Bet precīzu vietu tiešām labāk nezināt. Cilvēki tādi kādi nu viņi ir
P.s. Es pagājušā gadā Grīziņkalna rajonā redzēju saplosītu balodi. Diez vai kaijas to izdarīja
Līdz šim nebiju pamanījusi, ka MisteraY spalvu raksts sānos veido tik skaistas sirsniņas. 
Kāpēc tik asi ? Panikas taču nebija !CerambyX wrote:Nevajag jaukt gurķus ar avenēm: savā iepriekšējā komentārā es neko neminēju konkrēti par šo ligzdu - tikai vispārīgi aprakstīju situāciju, ka medījošs vistu vanags Torņkalna apkārtnē, par kuru ziņoja markskise, noteikti nav sensitīva informācija kurai nedrīkstētu atklāt precīzu vietuHildiņa wrote:Es arī līdz šim tā domāju , bet izrādījās , ka nepareizi.......Pūka wrote:Domāju, ka ornitologiem ligzdas vieta ir jātur slepenībā.Vanaga ligzdas adrese - Rīgas rūpnieciskā zona , papele
Tam novērojumam saistība ar šo ligzdu ļoti ticams, ka nav nekāda, jo kā jau mēs visi zinām - Rīgā ligzdo vairāki desmiti vanagu. Tāpat arī kopumā - ligzdas vieta kā sensitīva informācija ir tikai daļā gadījumu (pret traucējumu jutīgas sugas, retas sugas, aizsargājamas sugas, citi apstākļi utt.) un tur es, protams, piekrītu, ka šai ligzdai precīzu vietu labāk nezināt, lai izvairītos no lieka un nevajadzīga traucējuma, kādām ļaunprātībām utt. Bet par šo ligzdu jau nemaz nebija runa - tā ka jūsu 'panika' ir nevietā
19:08 skatos, ka mazulis viens pats mājās. O,nē, mammucis jau klāt, un mēģina iestumt mazo zem sevis.
- Lianaliesma
Tiešām! Cik aizkustinoši vērot, kā viss ar mazuli saistītais notiek pirmo reizi ar tēti MisteruY. Un kā viņš mācās no savas pieredzes.Sandra L. wrote:20.00 Mazais prasa tētim ēst, bet tētim bail no viņa![]()
Mazais pat palēcās, atplētis knābīti. Interesanti, vai tētis apgūs arī barošanu, kā apguva perēšanu?

Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.
Kā tur bija? Vai gadījumā nebija tā, ka visa barošana bija mātītes pārziņā? Un tēvs tikai atskrien pieskatīt? Un vai gadījumā nav tā, ka mēs par varītēm gribam, lai šis sēžas virsū un lai baro, bet pēc priekšrakstiem šim tas nemaz nav jādara?lianaliesma wrote:Tiešām! Cik aizkustinoši vērot, kā viss ar mazuli saistītais notiek pirmo reizi ar tēti MisteruY. Un kā viņš mācās no savas pieredzes.Sandra L. wrote:20.00 Mazais prasa tētim ēst, bet tētim bail no viņa![]()
Mazais pat palēcās, atplētis knābīti. Interesanti, vai tētis apgūs arī barošanu, kā apguva perēšanu?![]()
Man drīzāk izskatās, ka viņš jūtas pat ļoti komfortabli - viņš pasargā, pieskata, lai kāds vārnu bērns neuzmetas virsū, papēta, un ar to viņa aukles pienākumi beidzas