Zaļās vārnas Ādažu poligonā, 2016
-
Re: Zaļās vārnas Ādažu poligonā, 2016
Apbrīnoju, cik ātri tā ielidošana notiek. Izskatīju jau internetu un atradu nosodījumu no bērnības palikušajiem vizuālajiem iespaidiem par to, ka strazdu būrim jābūt ar puļķīti. Es vēl varētu aptvert, ka putns uzmetas uz tā puļķīša pie "skrejas" un tad ielec būrī. Bet tā, kā te notiek - zibenīgā ātrumā precīzi pa caurumu iekšā
kā viņš nobremzē? Neatsitas taču pret sienu
neatsperas pret skrejas malu.. un kā var garantēt, ka nepiezemēsies uz bērniem..
Interesanti, vai ir kāds ļoti palēnināts video tādai ielidošanai?

Interesanti, vai ir kāds ļoti palēnināts video tādai ielidošanai?

11:50
Atkal strazds ieskrēja, izkortelējās pa salmiem, ierakās gandrīz līdz ausīm un atkal prom

Atkal strazds ieskrēja, izkortelējās pa salmiem, ierakās gandrīz līdz ausīm un atkal prom

- Ligzdas gariņš
ciemiņš vai pretendents 

- dabasSkaņas
Labs jautājums. Zaļo vārnu būros itin bieži apmetas un pūžņus būvē gan lapsenes, gan irši, un reizēm arī bites. Pat kamenes ir bijušas.Made wrote:ciemiņš vai pretendents
Tieši šajā būrī - bites. Lūk, ko es ieraudzīju 2009. gada 24. jūnijā, atverot šī būra jumtu:
Tas gan ir labs būris bijis !dabasSkaņas wrote: Zaļo vārnu būros itin bieži apmetas un pūžņus būvē gan lapsenes, gan irši, un reizēm arī bites. Pat kamenes ir bijušas.
Tieši šajā būrī - bites. Lūk, ko es ieraudzīju 2009. gada 24. jūnijā, atverot šī būra jumtu:

Prātā nāk Vinnija pūka dziesma no bērnības multenes ... ja tučka, tučka, tučka, ja vovse ņe medveģ !

Super! Kas tik te nav dzīvojis!dabasSkaņas wrote:
Labs jautājums. Zaļo vārnu būros itin bieži apmetas un pūžņus būvē gan lapsenes, gan irši, un reizēm arī bites. Pat kamenes ir bijušas.

Apbrīnojami.
Kā to būri pēc tam varēja iztīrīt? Bija jāaicina dravnieks talkā?

Kā to būri pēc tam varēja iztīrīt? Bija jāaicina dravnieks talkā?
dabasSkaņas wrote:Labs jautājums. Zaļo vārnu būros itin bieži apmetas un pūžņus būvē gan lapsenes, gan irši, un reizēm arī bites. Pat kamenes ir bijušas.Made wrote:ciemiņš vai pretendents
Parasti bites pa ziemu būros izsalst, un tad nav problēmu iztīrīt. Bet šoziem izskatās, ka divos būros tās ir sekmīgi pārziemojušas. Vienu būri februārī gribēju iztīrīt, bet nekā - priekšā bija pikta bite-sargs. Šovasar šajos abos būros dzīvos bišu saimes 

- Ligzdas gariņš
8.38 Atverot kameru secināju, ka kastē un tās tuvumā neviena nav.
Un tad pēkšņi zāle kastē sāka kustēties un parādījās strazda knābis

Un tad pēkšņi zāle kastē sāka kustēties un parādījās strazda knābis

Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
18:58
Vai arī es uzdodu vēlamo par esošo, bet ... vai nav ola uzradusies? Varbūt tikai gaismēnu spēle?
paknosījies uz īsu mirkli uzlidoja pasēdēt skrejā un tad atkal atpakaļ, paknosīties un pariņķot pa ligzdu - salmi pa gaisu. Tad špuks un laukā gan. Bet uz ļoti īsu mirkli ... un atkal atpakaļ un salmi pa gaisu. Nu dikti nemierīgi viss
Vai arī es uzdodu vēlamo par esošo, bet ... vai nav ola uzradusies? Varbūt tikai gaismēnu spēle?
paknosījies uz īsu mirkli uzlidoja pasēdēt skrejā un tad atkal atpakaļ, paknosīties un pariņķot pa ligzdu - salmi pa gaisu. Tad špuks un laukā gan. Bet uz ļoti īsu mirkli ... un atkal atpakaļ un salmi pa gaisu. Nu dikti nemierīgi viss