Zaļās vārnas Ādažu poligonā, 2016

Coracias garrulus - European Roller
d.e.

Re: Zaļās vārnas Ādažu poligonā, 2016

Post by d.e. »

Vērotāja wrote:Liels paldies par pupuķu fotogrāfiju :D
Tik smuki tie pupuķi ! Es šodien savā fazendā pamanīju lidojumā līdzīgas krāsas putnu, domāju, ka "tavējais" parādījies, jo turpat blakus esam ...bet nē, kad nosēdās, izrādījās, ka tas bija sīlis ! :lol:
Pupuķi esmu reizes 3 redzējusi tur, bet pirms vairākiem gadiem, laikam tik "tranzītā" :D
Sandra L.

Post by Sandra L. »

Smuki gan pupuķbērni :D
Tad visus gadus būrim kamera bija pierīkota? Vai ar zaļo vārnu arī ir kāda fotogrāfija?
Vērotāja

Post by Vērotāja »

d.e. wrote: Tik smuki tie pupuķi ! Es šodien savā fazendā pamanīju lidojumā līdzīgas krāsas putnu, domāju, ka "tavējais" parādījies, jo turpat blakus esam ...bet nē, kad nosēdās, izrādījās, ka tas bija sīlis ! :lol:
Pupuķi esmu reizes 3 redzējusi tur, bet pirms vairākiem gadiem, laikam tik "tranzītā" :D
Manējos šodien pirmo reizi šogad redzēju divatā! :D Sajūsmā skrēju pēc fotoaparāta, bet šie sabijās uz aizlidoja. Starp citu, aizlidoja uz tavu pusi :D
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
d.e.

Post by d.e. »

Vērotāja wrote:
d.e. wrote: Tik smuki tie pupuķi ! Es šodien savā fazendā pamanīju lidojumā līdzīgas krāsas putnu, domāju, ka "tavējais" parādījies, jo turpat blakus esam ...bet nē, kad nosēdās, izrādījās, ka tas bija sīlis ! :lol:
Manējos šodien pirmo reizi šogad redzēju divatā! :D Sajūsmā skrēju pēc fotoaparāta, bet šie sabijās uz aizlidoja. Starp citu, aizlidoja uz tavu pusi :D
Jēziņ...ja manā pusē tādi parādītos, tad pilnīgs "Čau" zāles pļaušanai vai tomātu stādu bakstīšanai siltumnīcā ! Es jau šodien atradu iemeslu pārtraukt pļaušanu, jo bija jāskatās ko dara pīļtēviņš un jāblisinās vai manā teritorijā Langas krastā nav kāda pīles ligzda ! :lol:
dabasSkaņas

Post by dabasSkaņas »

Sandra L. wrote:Smuki gan pupuķbērni :D
Tad visus gadus būrim kamera bija pierīkota? Vai ar zaļo vārnu arī ir kāda fotogrāfija?
Nē, nē, kamera ir pirmo gadu un pirmo reizi, iespējams, zaļās vārnas ligzdai vispār (ne tikai Latvijā). Bildes, ko te lieku, esmu pats ar ziepju trauku fotografējis, vienkārši pārbaudot būru saturu. Protams, ka krājumos ir arī foto ar zaļo vārnu bērniem + kāda ar pieaugušajiem putniem no šī būra. Turpinājums varētu sekot. Tikai piebildīšu uzreiz - zaļās vārnas šajā būrī (pareizāk, vēl vecajā būrī šajā kokā, bet mēs to skaitām kā vienu un to pašu, jo jaunais tika pielikts turpat, tāds pats, nomainot nokalpojušo veco) pirmo reizi sāka ligzdot 2012. gadā. Un kopš tā laika turpināja te ligzdot katru gadu līdz pat pagājušajam. Četras vasaras. Visas sekmīgas.
Sandra L.

Post by Sandra L. »

Paldies, dabasSkaņas
d.e.

Post by d.e. »

dabasSkaņas wrote: ... zaļās vārnas šajā būrī (pareizāk, vēl vecajā būrī šajā kokā, bet mēs to skaitām kā vienu un to pašu, jo jaunais tika pielikts turpat, tāds pats, nomainot nokalpojušo veco) pirmo reizi sāka ligzdot 2012. gadā. Un kopš tā laika turpināja te ligzdot katru gadu līdz pat pagājušajam. Četras vasaras. Visas sekmīgas.
Ļoti ceru, ka būs iespēja vērot šos fantastiski skaistos putnus arī šogad ! Tas būtu kaut kas tiešām unikāls ! :)
dabasSkaņas

Post by dabasSkaņas »

d.e. wrote:
dabasSkaņas wrote: ... zaļās vārnas šajā būrī (pareizāk, vēl vecajā būrī šajā kokā, bet mēs to skaitām kā vienu un to pašu, jo jaunais tika pielikts turpat, tāds pats, nomainot nokalpojušo veco) pirmo reizi sāka ligzdot 2012. gadā. Un kopš tā laika turpināja te ligzdot katru gadu līdz pat pagājušajam. Četras vasaras. Visas sekmīgas.
Ļoti ceru, ka būs iespēja vērot šos fantastiski skaistos putnus arī šogad ! Tas būtu kaut kas tiešām unikāls ! :)
Es arī ceru, ka mājas strazdi ir tikai smuki iesildītāji pirms galveno mākslinieku uznāciena. Kameras ir uzliktas savlaicīgi, tā ka atliek sekot neparedzamajai notikumu attīstībai. Vai zaļās vārnas šogad uz šo būri vispār atlidos? Vai paliks ligzdot? Tas pats pāris vai citas (vairākumam zaļo vārnu ir krāsu gredzeni, tā ka katru putnu pie šī būra varētu pazīt individuāli)?
d.e.

Post by d.e. »

dabasSkaņas wrote:Es arī ceru, ka mājas strazdi ir tikai smuki iesildītāji pirms galveno mākslinieku uznāciena. Kameras ir uzliktas savlaicīgi, tā ka atliek sekot neparedzamajai notikumu attīstībai. Vai zaļās vārnas šogad uz šo būri vispār atlidos? Vai paliks ligzdot? Tas pats pāris vai citas (vairākumam zaļo vārnu ir krāsu gredzeni, tā ka katru putnu pie šī būra varētu pazīt individuāli)?
Tas gan ir feini, ka zaļās vārnas lielākoties ir gredzenotas, varētu izsekot, kas un kā notiek ! Ar negredzenotajiem putniem mums te tā identifikācija dažkārt sarežģīta un rodas sajūta, ka bezmaz "zvirbuļu" bars ikdienu ligzdā grozās :D Nezinu kā citiem, bet man zaļā vārna škiet bezmaz eksotisks putns, ko ieraudzīt būtu brīnums ! :mrgreen: :)
Sarmīte

Post by Sarmīte »

5.maijs
Labrīt!
05:47
Ciemiņš nevarēja neko derīgu atrast,pakašājās un aizlidoja. :)
Image
Sandra L.

Post by Sandra L. »

Labrīt!
6.23 abi strazdi dzīvojas pa/ap ligzdu
Image

~ 6.26 varēja būt pārošanās

6.45 iespurdza, pakārpījās un atkal prom
Image
Made

Post by Made »

8:40
Izskatās pēc tā, ka māja kādai tiek izrādīta
Image
Pats blakus - nu, kā patīk?
Image
Sarmīte

Post by Sarmīte »

09;29
Īsti saprast nevar,kādi plāni te kuram,jo tiek nesti materiāli iekšā,bet brīžiem arī ārā.Vai abi,kas būrītī ir no viena pāra arī saprast nevar,jo liekas,ka sauc vēl kādu :)
d.e.

Post by d.e. »

18:52 strazds atkal šiverē pa būri ;)
Ligzdas gariņš

Post by Ligzdas gariņš »

19.01 cītīgi pēta,ko vēl var iznest :D
Sandra L.

Post by Sandra L. »

20.23 iemocīja smilgu būrī
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Sandra L. wrote:20.23 iemocīja smilgu būrī
:lol: Interesanti, kā tā tiks izmantota?! Lai atvairītu iebrucējus, varbūt... ;)
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
dabasSkaņas

Post by dabasSkaņas »

Ja jau strazdi sākuši stiept iekšā sauso zāli, vai tikai nesākas īstā ligzdas būve? (Sk. kaut vai tepat iepriekš senseno bildi ar strazdu mazuļiem ligzdā - parasti tas ir vesels milzu krāvums un vijums no sausiem stiebriem.) Kas varētu nozīmēt, ka pāris ir nodibināts.

P.S. Mēģinājumi labot tiešraides skaņu notikšot svētdien, līdz tam poligons ir ciet.
Made

Post by Made »

Cik jauki tādi dienas rezumējumi, paldies! :)
d.e.

Post by d.e. »

Es tomēr ceru uz zaļo vārnu !
Vai vismaz krāsainu pupuķi ! :D
Post Reply

Return to “Zaļā vārna”