Kameras pieslēdza 11.aprīlī. Ligzdā apsē šajās brīvdienās vajadzētu būt olai.VIKTORYja wrote:Šo sadale es izpētiju visu,bet viņa tik īlgi bija nekustīga,kā es nepievēršu uzmanību tai.
http://www.dabasdati.lv/forums/viewtopi ... 2&start=80
Kameras pieslēdza 11.aprīlī. Ligzdā apsē šajās brīvdienās vajadzētu būt olai.VIKTORYja wrote:Šo sadale es izpētiju visu,bet viņa tik īlgi bija nekustīga,kā es nepievēršu uzmanību tai.
Jā, Feja, taisnība.Feja wrote:Un ja būs 2 olas, tad es saprotu, ka būs grūti kādu laiku šo ligzdu skatīties.
Tas, ka jāpārslēdz zobratiņš, liecina par zemu interneta ātrumu vai nestabilitāti. Jo kvallitāte automātiski pielāgojas internetam.Zinta wrote:Vērotāja rakstīja: Kas attiecas par kvalitāti Youtubā - tur kur zobratiņš, jāpārslēdz uz 1080 HD kvalitāti:
Man katru reizi kā atveru tiešraidi "zobratiņš" ir pārlecis uz automātiski un jābaksta no jauna. Vai šo kvalitāti ir iespējams kaut kur saglabāt?
Man kaut kā tā Youtube vēl ne īpaši patīk, sevišķi traucē visādi blakus skatāmie - (Kot-idiot)
Uff... , ja es pareizi saprotu, tad cena par kvalitatīvu tiešraidi ir arī ziedots pontu arhīvs? Tobiš tā arī vairs attiecīgi nav? Neveidojas arī nekur ieraksti un ierakstīt no jūtūba nevar, pareizi?Vērotāja wrote:
Jūras ērgļus, zivjērgļus, vistu vanagus un melnos stārķus mums pārraida Latvijas dabas fonds, agrāk tiešraidi bez samaksas caur sevi nodrošināja Igaunija, bet tā kā pašiem daudz ligzdu, mūsējās palika uz atlikuma principa un vairāk nestrādāja, nekā strādāja. Bija jāizvēlas starp tiešraidi un melnu ekrānu.
To pabīdīšanu jūtūbē un šo programmiņu gan es veiksmīgi esmu palaidusi garāmVērotāja wrote:Un ierakstīt no tiešraides teorētiski var. Kaut vai ar to pašu Screencast O Magic.
Noteikti ir vēl citi, bet lai atrastu ir jāatver google un jāpameklē
Parasi tas ir finansējuma jautājums, kas veicina vai kavē serveru saimniecības attīstību.lianaliesma wrote:Skumji, ka nav pontu foto un video arhīva uzkrātā materiāla mūsu ligzdām.
Tas, protams, ir ļoti liels apjoms, kas aizpilda serverus, un mūsējiem jau nu vajadzēja pa šiem gadiem veidot pašiem savu, ko līdzīgu, jo cik tad nu ilgi var otra mājās baudīt labvēlību. Un nebija jāizgudro velosipēds no jauna, vajadzēja tik pārņemt esošo pieredzi... bet varbūt vēl kas mainīsies un šo sezonu vēl var kaut kā sadarboties? nu cerēsim...
Neesmu tehnisks cilvēks. Tomēr mazliet pabrīnījos jau izgājšsezon, ka mūsu tiešraides iet caur igauņiem. It kā Latvija ir diezgan augstā līmenī ar visām šīm štellēm.lianaliesma wrote:Skumji, ka nav pontu foto un video arhīva uzkrātā materiāla mūsu ligzdām.
Tas, protams, ir ļoti liels apjoms, kas aizpilda serverus, un mūsējiem jau nu vajadzēja pa šiem gadiem veidot pašiem savu, ko līdzīgu, jo cik tad nu ilgi var otra mājās baudīt labvēlību. Un nebija jāizgudro velosipēds no jauna, vajadzēja tik pārņemt esošo pieredzi... bet varbūt vēl kas mainīsies un šo sezonu vēl var kaut kā sadarboties? nu cerēsim...
Nu igauņiem jau arī tas kaut ko maksā.Murkjelis wrote:
Neesmu tehnisks cilvēks. Tomēr mazliet pabrīnījos jau izgājšsezon, ka mūsu tiešraides iet caur igauņiem. It kā Latvija ir diezgan augstā līmenī ar visām šīm štellēm.
Nu, jā, finansējums, tas gan.
Strīda situācijas nebija.lianaliesma wrote:Nu igauņiem jau arī tas kaut ko maksā.Murkjelis wrote:
Neesmu tehnisks cilvēks. Tomēr mazliet pabrīnījos jau izgājšsezon, ka mūsu tiešraides iet caur igauņiem. It kā Latvija ir diezgan augstā līmenī ar visām šīm štellēm.
Nu, jā, finansējums, tas gan.
Izskatās pēc strīdus situācijas, citādi taču viņi nebūtu uzsākuši sezonu un 3 mēnešus uzturējuši mūsu ligzdu dokumentēšanu. Latvieši būtu varējuši uztaisīt paši sev tādus serverus un pat, piemēram, lietuviešiem izpalīdzēt, sadarboties. Un meklēt dažādus finanšu avotus. tikai teoretizēju.
lianaliesma, ar ko sadarbība? Latvijā nav tādas jaudas serveru.lianaliesma wrote:Vērotāj, nu par Lattelekom mēroga firmām jau iet runa, neba Igaunijā vien tas viss , t.i. tāda sadarbība, iespējams. Protams, ka ne sabiedriskas organizācijas līmenī. Un izmantojot igauņu serveri, jau gatavot pašiem savus risinājumus savlaicīgi būtu bijis labi. Vienkārši žēl.
To visu taču zināja, ligzdošanas sezonu uzsākot, ierīkojot 3 mēnešus ilgi tiešraides ligzdu dokumentēšanu pontu serveros. Un pēkšņi viss ir par īsu. nu man ir jāpasmaida.Vērotāja wrote:lianaliesma, ar ko sadarbība? Latvijā nav tādas jaudas serveru.lianaliesma wrote:Vērotāj, nu par Lattelekom mēroga firmām jau iet runa, neba Igaunijā vien tas viss , t.i. tāda sadarbība, iespējams. Protams, ka ne sabiedriskas organizācijas līmenī. Un izmantojot igauņu serveri, jau gatavot pašiem savus risinājumus savlaicīgi būtu bijis labi. Vienkārši žēl.
Atver lūdzu to saiti, kuru ieliku iepriekšējā komentārā, paskaties kas ir EEnet. Tas ir Igaunijas nacionālais serveris. LK kameras viņi pārraida izglītības ietvaros. Latvijā nav tāda vienota milža. Mazo ērgļu ligzdas iepriekšējos gados izmantoja Latvijas Universitātes serveri, bet arī tur bija problēmas.