Prieks par ceturto olu! Lai izdodas!

laikam tad jau laikam sapārojās uz priekšu - rezerveiSimba wrote:Man tik viens nav skaidrs - ja viņi nepārojās pēc trešās olas, kā viņi tika pie tās ceturtās olas?![]()
Tiešām varētu būt, ka neviens nebija pie kameras un neredzēja?
Es tā saprotu, ka ovulācija mātītēm notiek regulāri, olai jātiek apaugļotai drīz pēc ovulācijas. Olas attīstība līdz dēšanai laikam ir ilgāka nekā starplaiks starp ovulāciju - tātad olvados var būt vairākas apaugļotas olas dažādā attīstības stadijā - pēdējai stadijai tad laikam ir tās divas dienas vajadzīgas. Nu, ja arī divas dienas ir viss olas nobriešanas cikls no ovulācijas līdz dēšanai, tad varbūt spēkā ir kaut kas no tā, kas par vistām rakstīts šajā rakstā:Emotion wrote:laikam tad jau laikam sapārojās uz priekšu - rezerveiSimba wrote:Man tik viens nav skaidrs - ja viņi nepārojās pēc trešās olas, kā viņi tika pie tās ceturtās olas?![]()
Tiešām varētu būt, ka neviens nebija pie kameras un neredzēja?![]()
Uzturoties olvada krokās, ar olšūnu nesaplūdušie spermatozoīdi saglabā savu vitalitāti un var apaugļot olu nākošajās ovulācijās. Novērots, ka trīs nedēļu laikā pēc pārošanās vistas var dēt apaugļotas olas un embriju dzīvotspēja nav atkarīga no laika, kad izdēta ola pēc pārošanās. Pēc Novika un Gintovta datiem gaiļa spermatozoīdi saglabā apaugļošanas spējas vistas olvadā līdz 30 dienām.
http://www.activestudy.info/osemenenie- ... ie-u-ptic/
Cerēsim kā Zīlei nebūs ka vistaiMade wrote:Uzturoties olvada krokās, ar olšūnu nesaplūdušie spermatozoīdi saglabā savu vitalitāti un var apaugļot olu nākošajās ovulācijās. Novērots, ka trīs nedēļu laikā pēc pārošanās vistas var dēt apaugļotas olas un embriju dzīvotspēja nav atkarīga no laika, kad izdēta ola pēc pārošanās. Pēc Novika un Gintovta datiem gaiļa spermatozoīdi saglabā apaugļošanas spējas vistas olvadā līdz 30 dienām.
http://www.activestudy.info/osemenenie- ... ie-u-ptic/
Feja, LabritFeja wrote:Es skatījos. Jā, ligzdā uz nakti palika viens perētājs. Otrs kā vēlā pēcpusdienā aizlidoja, atpakaļ neatgriezās.