Melno stārķu migrācija 2015-2021
Re: Melno stārķu migrācija
Kamera aizbrauca uz sāni
Paš ineresantā vietā

Last edited by VIKTORYja on 25 Mar 2016 07:24, edited 1 time in total.
Demo režīmā pieejama jau no pagājušā gada zināmā melnā stārķa ligzda:
Paldies!
tur nu gan ziemas miegs laikam 
Paldies!
Šis ir viens no jaukākajiem pavasara sveicieniem - stārķu ligzda "ēterā"! 
100% piekrītuLa Marie wrote:Paldies!Šis ir viens no jaukākajiem pavasara sveicieniem - stārķu ligzda "ēterā"!
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
20 MATRS
Idauņu stārķisRaivo, neskatot uz vēcumu ,vienā dienā (18.03 Romānijā ,Targoviste-19.03 Ukraiņā pie Nemijas upes)paņemis vairak kā 500km
un Eedi arī ātri tuvojas,jau Romānijā pie Moldovas robežas
.Jā tā lidos, tak pēc pāris dienam būs mājas
Man prieks par Eedi
, kuru vējš atnēsa pie ...
Interesanti ,viņš tur Saudā pussalā viens pats bija
Gribētos jau kauč kādu ziņu no mūsu meitenem
.Ne 
- roosaluristaja
Manuprāt LK bija Urmasa Seļļa komentārs, ka Sauda Arābijā katru gadu nelielā skaitā ziemojot melnie stārķi. Ja nemaldos gāja runa par kaut kādiem pāris simtiem. Tā ka ļoti iespējams, ka nevis vējš Eedi tur ienesa, bet viņš labprātīgi uz turieni lidoja. Vai Eedi bija kada kompanija konkrētajā waadi, to jau tikai vietējie fellahi var pateikt.VIKTORYja wrote:20 MATRSIdauņu stārķisRaivo, neskatot uz vēcumu ,vienā dienā (18.03 Romānijā ,Targoviste-19.03 Ukraiņā pie Nemijas upes)paņemis vairak kā 500km
un Eedi arī ātri tuvojas,jau Romānijā pie Moldovas robežas
.Jā tā lidos, tak pēc pāris dienam būs mājas
![]()
Man prieks par Eedi
, kuru vējš atnēsa pie ...
Interesanti ,viņš tur Saudā pussalā viens pats bija
![]()
![]()
Gribētos jau kauč kādu ziņu no mūsu meitenem
.Ne
Jā, VIKTORYja, tie pēdējie taisnie gabali katram no viņiem kartē iezīmējas vienā dienā - vispirms Eedi 18.martā aizlido gandrīz līdz Moldovas un Rumānijas robežupei Prutai un tad Raivo 19.martā ielido Ukrainā. Pa vidu viņiem ar zvaigznīti iezīmētas vietas, kur Māris Strazds pērn brauca Kati satikt. Redzams, ka Eedi neizmantoja Raivo atpūtas vietu Bulgārijā.

roosaluristaja wrote:
Manuprāt LK bija Urmasa Seļļa komentārs, ka Sauda Arābijā katru gadu nelielā skaitā ziemojot melnie stārķi. Ja nemaldos gāja runa par kaut kādiem pāris simtiem. Tā ka ļoti iespējams, ka nevis vējš Eedi tur ienesa, bet viņš labprātīgi uz turieni lidoja. Vai Eedi bija kada kompanija konkrētajā waadi, to jau tikai vietējie fellahi var pateikt.
MadeMade wrote:Jā, VIKTORYja, tie pēdējie taisnie gabali katram no viņiem kartē iezīmējas vienā dienā - vispirms Eedi 18.martā aizlido gandrīz līdz Moldovas un Rumānijas robežupei Prutai un tad Raivo 19.martā ielido Ukrainā. Pa vidu viņiem ar zvaigznīti iezīmētas vietas, kur Māris Strazds pērn brauca Kati satikt. Redzams, ka Eedi neizmantoja Raivo atpūtas vietu Bulgārijā.
March 22
Sveiki
there are new data from Sarma. / jauni dati no Sarma

Sveiki

- Ligzdas gariņš
Paldies,Liz!Liz01 wrote:March 22
Sveiki![]()
tik ļoti priecē šīs meitenes atrādīšanās
kaut ar abas pārējās mazā Zuze un mūsu mīlule Zīļuka/Upene drīzumā parādītos,gaidam un neatmetam cerību...
Nu tāds prieks par Sarmu !!! Vismaz viena meitene atrādās ! Un kā ES saprotu Tavu dubultprieku Ligzdas gariņ ,jo Meijai (kurai devu vārdiņu ) TIK ĻOTI NEPAVEICĀS 
Šodien, 24.martā, Sarma atkal atrādījusies - tur, mazliet augstāk par ziemas satikšanās vietu, viņa laikam taču klaiņo, neizskatās, ka nopietnu ceļu būtu uzņēmusi.
Kad Sarma šķērsos tos bildē redzamos kalnus, tā nonāks Simien Lodge hotelī, kas 3.2 km augstumā ir pats augstākais Afrikā http://www.simiens.com/
Uz lapas "vāka" bilde mainās - tur ir tādi 5 punktiņi, uz kuriem kādu nospiežot par melnu, var dabūt 5 bildes, un vienā no tiem ir ērglis! Sarma, esi uzmanīga!

Mana bilde sanākusi par lielu - nav salasāmi, bet uzspiežot tā paliek lielāka..
Kad Sarma šķērsos tos bildē redzamos kalnus, tā nonāks Simien Lodge hotelī, kas 3.2 km augstumā ir pats augstākais Afrikā http://www.simiens.com/
Uz lapas "vāka" bilde mainās - tur ir tādi 5 punktiņi, uz kuriem kādu nospiežot par melnu, var dabūt 5 bildes, un vienā no tiem ir ērglis! Sarma, esi uzmanīga!

Mana bilde sanākusi par lielu - nav salasāmi, bet uzspiežot tā paliek lielāka..
29 marts
Igauņu puikas tuvojas mājām 
Drīz pārlidos Latviju
VIKTORYja tik aizrautīgi gaida - varu iedomāties, ka viņa stāv sagaidot un plivina tādus karodziņus - ceru, ka Tu saproti - es labprāt stāvētu blakus
)
30 marts
Made,es par viņiem ļoti priecajos!Raivo jau vēcs putns un Eedi bija tur,no kurienas mūsu Kate neatgriezīses nekad
.Neprotu izteikt savas sajūtas,bet visu ziemu "šdudīrēju"karti un liekas, kā zinu katru Afrikas kvadratīņu
Bīstama,tā putnu dzīve!Un kad redzu stārķus ar sarkanam kājam un knābi ,sapratu, cik vajag spēkus lai izdzīvot .
Grības ari Ozolam paprasīt:"Un cik tālu,tu,draudziņ,biji?"