Atlidoja Uku un vispirms uzlasīja un apēda zivs krikumus pa ligzdas malām

Pēc tam kādu brīdi pastāvēja un pamīņājās pa ligzdu, it kā domādams - un man tiešām atkal te jāguļas? - līdz beidzot ieriktējās uz oliņām

Man tās acis vēl arvien šķiet diezgan atšķirīgas, lianaliesma, un pirmais, pēc kā, pat neskatoties uz gredzeniem, var uzreiz noteikt, kurš ir ligzdā..lianaliesma wrote: Nu jā. Un tai paēnā Annas acis ir tikai nedaudz tumšākas. Bet ja Uku acis ir ēnā, arī tās izskatās tumšākas.
No rīta dikti pētīju, kura acis tās ir, jo sāk izlīdzināties...bet mums labi, ka ir gredzeni meitenei!
man patikās šitais ņigu ņeguLa Marie wrote:FB nočiepu video (aita3331) ar tekstu - viena zivs, trīs ērgļi, divas olas ligzdā.
https://youtu.be/nEGHa21W10E
Aiz galvaskausa, piedodiet!Ligzdas gariņš wrote: man patikās šitais ņigu ņegu/Uku burtiski aiz "škirkas" jaunuli izrāva ārā no ligzdas/
Sunshine, nu nepārspīlēsim jau, es tak neteicu, ka šorīt vairs neatšķīru šos...Sunshine wrote:Man tās acis vēl arvien šķiet diezgan atšķirīgas, lianaliesma, un pirmais, pēc kā, pat neskatoties uz gredzeniem, var uzreiz noteikt, kurš ir ligzdā..lianaliesma wrote: Nu jā. Un tai paēnā Annas acis ir tikai nedaudz tumšākas. Bet ja Uku acis ir ēnā, arī tās izskatās tumšākas.
No rīta dikti pētīju, kura acis tās ir, jo sāk izlīdzināties...bet mums labi, ka ir gredzeni meitenei!
![]()
Tā tiešām arī nevarētu būt, ka viņas pa dienām tik ātri izmainās. Vēl pirms nedēļas liku bildi, kur Annai tumšas, tumšas un īpatnējas tās acis. Man liekas, tas drīzāk atkarīgs no apgaismojuma
Lianaliesma, man vienkārši tās acis tik ļoti patīk un negribas, ka viņas mainās, tāpēc te piesējoslianaliesma wrote:
Sunshine, nu nepārspīlēsim jau, es tak neteicu, ka šorīt vairs neatšķīru šos...![]()
Bet te pašā sākumā viņas acis atšķīrās vairāk no Uku acīmIzteicu tikai savu subjektīvu domu.
un protams, ka daudz nosaka apgaismojums.
Saprotu jau! un arī man viņas acis patīk!Sunshine wrote: Lianaliesma, man vienkārši tās acis tik ļoti patīk un negribas, ka viņas mainās, tāpēc te piesējos![]()
Man liekas, viņas vēl arvien ir atšķirīgas gana
Lianaliesma, es jau arī teicu, ka tas atkarīgs no apgaismojuma!lianaliesma wrote:
Saprotu jau! un arī man viņas acis patīk!![]()
Bet te šorīt, 12.martā pl.11.11 un 12.11, pie apmēram vienāda gaismas leņķa!Annai acis pat nedaudz vairāk ēnā... un nav vairs tas dziļums/tumsnējums...![]()
bet nu vakarā jau atkal būs tumšas!![]()
P.S. Tavās bildēs -Annas bildē saule nav vispār, Uku bildē ir saulīte.
Sveicieni! Es saprotu, ka jūs visu redzējāt un jau diskutējāt, kas notika. Man nebija iespējas pieslēgties, tāpēc tikai tagad vairākkārtīgi skatījos video.MĀRIS wrote: Tas nosaukums ir tāds tāpēc, ka tas jauneklis no ligzdas Annai deguna priekšā nospēra zivi!![]()
Sunshine, ja Tev tā liekas, lai būtu!Sunshine wrote:Lianaliesma, es jau arī teicu, ka tas atkarīgs no apgaismojuma!lianaliesma wrote:
Saprotu jau! un arī man viņas acis patīk!![]()
Bet te šorīt, 12.martā pl.11.11 un 12.11, pie apmēram vienāda gaismas leņķa!Annai acis pat nedaudz vairāk ēnā... un nav vairs tas dziļums/tumsnējums...![]()
bet nu vakarā jau atkal būs tumšas!![]()
P.S. Tavās bildēs -Annas bildē saule nav vispār, Uku bildē ir saulīte.![]()
Bet man arī Tavā bildītē viņu acis joprojām liekas ļoti pat atšķirīgas, bet nu tas laikam ir ļoti subjektīvi
Sveika,La MarieLa Marie wrote:Sveicieni! Es saprotu, ka jūs visu redzējāt un jau diskutējāt, kas notika. Man nebija iespējas pieslēgties, tāpēc tikai tagad vairākkārtīgi skatījos video.MĀRIS wrote: Tas nosaukums ir tāds tāpēc, ka tas jauneklis no ligzdas Annai deguna priekšā nospēra zivi!![]()
Vai nebija tā, ka zivs tomēr primāri bija jaunulim nagos?
Vai arī viņš to pārtvēra ligzdas tuvumā?
Jo citādi Uku nevarētu tikt viņam augšā un aiz galvas piedot virzienu un paātrinājumu prom no ligzdas.
Ceru, ka visiem trim lielajiem un abiem bumbulīšiem viss labi...
Tik tiešām izskatās, ka ligzda ir stratēģiski svarīgā un "apdzīvotā" punktā uzcelta.
Paldies, Ligzdas gariņ! To tik tiešām bija grūti saskatīt, jo ierakstītajos video arī izšķirtspēja bija zema.Ligzdas gariņš wrote: Sveika,La Marieja skatīsies palēnināto video versiju,tad ieraudzīsi ka zivti nesa Uku,bet jaunulis strauji ieskrēja ligzdā burtiski pa pēdām,tas notika tik ātri,bet tomēr var redzēt ka jaunulis ieslīd zem Uku,a pats Uku tā kā zivi atlaizdams jau ligzdas malā piepaceļas spārnos un tajā brīdī jaunulis ar sasagrābj to zivti jau ligzdā,Uku savukārt sagrābj svešo aiz galvas,gandrīz novelkot šim skalpu
Izskatīju vēlreiz to video! Visa sāls ir tur, ka tā zivs jaunulim ir nagos ielidojot ligzdā!Ligzdas gariņš wrote: ja skatīsies palēnināto video versiju,tad ieraudzīsi ka zivti nesa Uku,bet jaunulis strauji ieskrēja ligzdā burtiski pa pēdām,tas notika tik ātri,bet tomēr var redzēt ka jaunulis ieslīd zem Uku,a pats Uku tā kā zivi atlaizdams jau ligzdas malā piepaceļas spārnos un tajā brīdī jaunulis ar sasagrābj to zivti jau ligzdā,Uku savukārt sagrābj svešo aiz galvas,gandrīz novelkot šim skalpu
Varbūt, ka ir kaut kas, ko mēs nezinām! Un Annas smukas acis ne tikai mēs esam pamanījušiMĀRIS wrote:Izskatīju vēlreiz to video! Visa sāls ir tur, ka tā zivs jaunulim ir nagos ielidojot ligzdā!Ligzdas gariņš wrote: ja skatīsies palēnināto video versiju,tad ieraudzīsi ka zivti nesa Uku,bet jaunulis strauji ieskrēja ligzdā burtiski pa pēdām,tas notika tik ātri,bet tomēr var redzēt ka jaunulis ieslīd zem Uku,a pats Uku tā kā zivi atlaizdams jau ligzdas malā piepaceļas spārnos un tajā brīdī jaunulis ar sasagrābj to zivti jau ligzdā,Uku savukārt sagrābj svešo aiz galvas,gandrīz novelkot šim skalpuTātad Uku mēģināja viņam atņemt to zivi, tāpēc trenkāja, jautājums ir tikai - kāpēc jaunulis laidās uz ligzdu, jo to taču arī viņš saprot, ka ar kumpetēm viņu tur neviens negaidīs!
Man izskatās tomēr, ka ar zivi ligzdai tuvojas Uku un jaunulis burtiski pašļūc zem viņa, zivs iekrīt ligzdā, Uku atrodas jaunulim uz pleciem un tad jaunulis naski sagramsta to zivi, bet Uku izvelk šo un zivi no ligzdas...MĀRIS wrote:Izskatīju vēlreiz to video! Visa sāls ir tur, ka tā zivs jaunulim ir nagos ielidojot ligzdā!Ligzdas gariņš wrote: ja skatīsies palēnināto video versiju,tad ieraudzīsi ka zivti nesa Uku,bet jaunulis strauji ieskrēja ligzdā burtiski pa pēdām,tas notika tik ātri,bet tomēr var redzēt ka jaunulis ieslīd zem Uku,a pats Uku tā kā zivi atlaizdams jau ligzdas malā piepaceļas spārnos un tajā brīdī jaunulis ar sasagrābj to zivti jau ligzdā,Uku savukārt sagrābj svešo aiz galvas,gandrīz novelkot šim skalpuTātad Uku mēģināja viņam atņemt to zivi, tāpēc trenkāja, jautājums ir tikai - kāpēc jaunulis laidās uz ligzdu, jo to taču arī viņš saprot, ka ar kumpetēm viņu tur neviens negaidīs!
A moš tas ir mūsu Buļbertīš! Pa pļavu samācījies šādā vīzē medīt, vēl nevar atrast no tā laika paradumiem.lianaliesma wrote: Ak, kas par kaislībām!