Nezinu, kurš sēdēja zarā un kurš bija ligzdā, bet ticēšu mega2, ka tā ir Dārta, kas vilka Robčiku aiz spalvāmmega2 wrote:8:34 meitene čubina Roberta kakla spalvas

(velk to, kas bija ligzdā un uzlēca nupat zarā)

Nu, Māri, un mani Tu nepieminēji!... kāds bija tas Tavs teiciens, "dabūt ķobī"?MĀRIS wrote:Tās ir mūsu mājas. Tad lūdzu, lūdzu veidosim šīs mājas tādas, lai mums visiem, gan man, gan Vērotājai, Eglītei, Hildiņai, Mildiņai.... visiem, arī tiem no skapja būtu interesanti šeit ienākt, palasīt un justies kā mājās. Un par to mēs esam atbildīgi visi, kas šeit darbojamies.
lianaliesma wrote: Nu, Māri, un mani Tu nepieminēji!... kāds bija tas Tavs teiciens, "dabūt ķobī"?
MĀRIS wrote:lianaliesma wrote: Nu, Māri, un mani Tu nepieminēji!... kāds bija tas Tavs teiciens, "dabūt ķobī"?Tevi es noslēpu zem vārdiņa "Mildiņa"!
![]()
Bet tas taču labi! Es visu laiku esmu par to skandinājis, ka ja man būs jāmin tikai cik Robčiks zivis apēda, un cik reizes izd...sās, tad šī vieta vairs nav priekš manis. Jebkurās mājās ir sāpes. prieki, nekur no tā neaizmukt!lianaliesma wrote: ja nu kas, emocijas te brīžiem kūsā...
Māri, tur jau tā lieta, ka jāatrod vidusceļš, kompromiss starp visām interesēm. Nedomāju, ka forumam jāpārvēršas par 9.15 apēda zivi, 9.20 izkakājās. Nē. Bet atkal ja mēs pārāk stipri aizbraucam netēmā, atkal tas sāk traucēt citiem.MĀRIS wrote:Bet tas taču labi! Es visu laiku esmu par to skandinājis, ka ja man būs jāmin tikai cik Robčiks zivis apēda, un cik reizes izd...sās, tad šī vieta vairs nav priekš manis. Jebkurās mājās ir sāpes. prieki, nekur no tā neaizmukt!lianaliesma wrote: ja nu kas, emocijas te brīžiem kūsā...
Šī ir Vērotājas atbilde ne Mārim, bet Madei uz sekojošo bildi...Vērotāja wrote:Māri, augšējā bildē ar muguru ir Roberts.
Made wrote: Nezinu, kurš sēdēja zarā un kurš bija ligzdā, bet ticēšu mega2, ka tā ir Dārta, kas vilka Robčiku aiz spalvām
(velk to, kas bija ligzdā un uzlēca nupat zarā)
![]()
Pilnīgi piekrītu, un mani jau Tev nav jāpārliecina. Es tikai ceru, ka arī citi saņemsies, izlasīs Tavu komentāru, un varbūt izlobīs to sāli, ka rakstījām, rakstam, un rakstīsim, tikai jautājums - kurā tēmā. Un šī Dianas ziņa viennozīmīgi bija jāraksta ligzdas tēmā.Vērotāja wrote: Nu kaut kā tā es to saprotu
Diana wrote:13.00 Ligzda ir tukša. Ievēroju,ka LV ligzdā ērgļi viesojas bieži ļoti agri no rīta,ko es noguļu,(bet Mega vai kāds cits labdaris piefiksē)bet pa dienas vidu pārsvarā ir prom un nerādās.
Vai der arī iepriekšējā gada bildes?Vērotāja wrote:Māri, augšējā bildē ar muguru ir Roberts.
Mīļie forumieši - kam ir Roberta muguras bildes, lūdzu salieciet šajā sadaļā visas kas ir. Ja ir precīzas sānu bildes, tās arī. Vai precīzas galvas bildes no sāna. .
Reizi par visām reizēm jāpabeidz tēma ir vai nav un pie darba ķersies pats Jānis. Tas aizņem ļoti daudz laika, tāpēc apsolīju, ka savākšu iespējami daudz bilžu, lai viņam nav jātērē laiks vēl bilžu meklēšanai. Kaut kas man jau ir savākts, bet jo vairāk, jo labāk.
No 2015. gada novembra-decembra noteikti - tad ērgļa spalvu tērpam būtu jābūt stipri līdzīgam/tādam pašam kā 2016. gada janvārī-februārī, jo ziemā aktīva spalvu maiņa nenotiek (varbūt tik pa kādai atsevišķai spalvai izkrīt?). Foto no 2015. gada pavasara varētu būt ne tik labi, jo sākot no pavasara līdz rudenim ērgļi pakāpeniski nomaina lielu daļu no spalvām (vismaz mazākās muguras un ķermeņa spalvas noteikti. Ar lidspalvu un astes spalvu maiņu laika tur mazliet savādāk, jo ērglis nedrīkst nevienā brīdī spalvu maiņas dēļ zaudēt lidspēju - tā ka vismaz lidspalvas tiek mainītas daudz pakāpeniskāk un ilgākā laika periodā) - līdz ar to viens un tas pats putns niansēs 2015. gada pavasarī/vasarā un 2016. gada februārī izskatīsies atšķirīgi (veca un sezonas gaitā nodilusi spalva izskatās atšķirīgi kā jauna, tikko izaugusi spalva).Viky wrote: Vai der arī iepriekšējā gada bildes?
Tieši tā. Visdrošāk Roberts bija Roberts decembrī, kad mēs pēdējo reizi viņus redzējām kopā ar Durbi. Jo Durbe ir kā indikātors, ka tēviņš viņai blakus IR Roberts.CerambyX wrote:No 2015. gada novembra-decembra noteikti - tad ērgļa spalvu tērpam būtu jābūt stipri līdzīgam/tādam pašam kā 2016. gada janvārī-februārī, jo ziemā aktīva spalvu maiņa nenotiek (varbūt tik pa kādai atsevišķai spalvai izkrīt?). Foto no 2015. gada pavasara varētu būt ne tik labi, jo sākot no pavasara līdz rudenim ērgļi pakāpeniski nomaina lielu daļu no spalvām (vismaz mazākās muguras un ķermeņa spalvas noteikti. Ar lidspalvu un astes spalvu maiņu laika tur mazliet savādāk, jo ērglis nedrīkst nevienā brīdī spalvu maiņas dēļ zaudēt lidspēju - tā ka vismaz lidspalvas tiek mainītas daudz pakāpeniskāk un ilgākā laika periodā) - līdz ar to viens un tas pats putns niansēs 2015. gada pavasarī/vasarā un 2016. gada februārī izskatīsies atšķirīgi (veca un sezonas gaitā nodilusi spalva izskatās atšķirīgi kā jauna, tikko izaugusi spalva).Viky wrote: Vai der arī iepriekšējā gada bildes?
Tā ka es salīdzināšanai ieteiktu izmantot bildes no tām dienām 2015. gada beigās, kad ligzdā droši tika redzēti abi pāra putni - gan Durbe, gan Roberts.
Hm. Man liekas, tā ir mātīte.Made wrote:Te ap šo laiku (līdz tam puspagriezienā) ir viena mugura visai skaidri
http://193.40.124.24/2016-juras-erglis/ ... -11-43.JPG
Vērotāja wrote:CerambyX wrote:Viky wrote: Vērotāja: "(..) Roberts bija Roberts (...).