Bet toties gatavs uzreiz pie ligzdas izbūves!

13.27 aizlidoja
Tā mums visiem arī liekas. Sveiks forumā!L_J wrote:Man gan liekas, ka šis tiešām ir svešs ērglis, jo astes gals paskatities kāds viņam ir, mūsejiem astes gali ir balti, bet šim... vai ari nosmērējies...
mega2 wrote:13:27 aizlidoja,pirms tam pastaipīja zariņus
Sveicināts/a forumāL_J wrote:Man gan liekas, ka šis tiešām ir svešs ērglis, jo astes gals paskatities kāds viņam ir, mūsejiem astes gali ir balti, bet šim... vai ari nosmērējies...
Uz kādu mirklīti cerēju, ka tas mūsu mīlulis "Durberts", bet nekā gredzens nav... Starpcitu kā beidzās dzimuma jautājuma noteikšana "Durbertam"? Kkā vienu brīdi nesanāca aktīvi pievērsties šīs ligzdas notikumiem... diemžēl...Vērotāja wrote:Sveicināts/a forumāL_J wrote:Man gan liekas, ka šis tiešām ir svešs ērglis, jo astes gals paskatities kāds viņam ir, mūsejiem astes gali ir balti, bet šim... vai ari nosmērējies...![]()
Šis ir jauns ērglēns vecumā starp pusaudzi un jaunieti![]()
Ja tikko pievērsies vērošanai - ērgļi dzimumbriedumu (t.i.kļūst pieauguši) 5 gadu vecumā. Tad to astes kļūst baltas, acis dzeltenas, knābis dzeltens. Līdz šim vecumam viņi maina krāsojumu no pavisam tumšiem pirmajā dzīves gadā, līdz tādiem, kuriem tikai nedaudz "netīra" aste un melns tikai pats knābja galiņš.
Pirmā gada ērglēnus ir viegli atšķirt, bet nākošajos gados dažreiz var nedaudz nojukt (izņemot, protams, Jāni, kurš ir speciālists). Kā piemēram šodienas jaunietis varētu būt 3-4 gadus vecs.