Diskusijas

Ģeogrāfs

Re: Diskusijas

Post by Ģeogrāfs »

Emotion wrote:
lianaliesma wrote:Pārsmējos no šī...
https://www.facebook.com/napoleonkaru/v ... 811986980/
Tie dzeltenie bērneļi gan nepaklausīgi. nabaga mammucis :lol:
Nabaga pīlēni! Tāda bērnības trauma! :D
Ģeogrāfs

Post by Ģeogrāfs »

Cilvēki mīļie! Šito milzumu lapu pa nedēļu pierakstīt! Man pat dators "uzkārās", kamēr mēģināju tikt skaidrībā, kas notiek... ;) Kā jūs varat savienot darbu un forumu?!?!? Man laikam tikai viena izeja- kā teica kāds audzēnis- "Skolotāj, vai man jāmāca Jūs bastot?!" :D
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Ģeogrāfs wrote:Cilvēki mīļie! Šito milzumu lapu pa nedēļu pierakstīt! Man pat dators "uzkārās", kamēr mēģināju tikt skaidrībā, kas notiek... ;) Kā jūs varat savienot darbu un forumu?!?!? Man laikam tikai viena izeja- kā teica kāds audzēnis- "Skolotāj, vai man jāmāca Jūs bastot?!" :D
Ļoti vienkārši savienojam - paralēli :lol:
(vismaz es arī pašlaik otrā logā strādāju)
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Šai melnajai zivtei gan patīk bučoties... :)
https://www.facebook.com/ScienceSpritue ... 274030341/
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Simba

Post by Simba »

Varbūt putnu pazinēji var palīdzēt?
Kaimiņš pie mana dārza šodien redzējis putnus, kurus neatpazinis (bet gudrāks par mani, zin daudz vairāk no dabas un pasaules kā tādas). Apraksts - līdzīgs cielaviņai, bet mazāks. Gaiši pelēka apakša, pelēkāka mugurpuse, melna galviņa un spārnu gali. Gara aste kā cielaviņai. Tā arī nav pelēkā zīlīte (kā man teica), lielā čakste arī nē. Atlidojuši bariņš ap 10 gabaliem, aprunājušies un aizlidojuši tālāk. Kaimiņam tie atgādinājuši mazos papagailīšus :D Izpētīju internetu, gudra netiku :roll:
CerambyX

Post by CerambyX »

Simba wrote:Varbūt putnu pazinēji var palīdzēt?
Kaimiņš pie mana dārza šodien redzējis putnus, kurus neatpazinis (bet gudrāks par mani, zin daudz vairāk no dabas un pasaules kā tādas). Apraksts - līdzīgs cielaviņai, bet mazāks. Gaiši pelēka apakša, pelēkāka mugurpuse, melna galviņa un spārnu gali. Gara aste kā cielaviņai. Tā arī nav pelēkā zīlīte (kā man teica), lielā čakste arī nē. Atlidojuši bariņš ap 10 gabaliem, aprunājušies un aizlidojuši tālāk. Kaimiņam tie atgādinājuši mazos papagailīšus :D Izpētīju internetu, gudra netiku :roll:

Droši vien, ka garastītes ;) Mulsina gan, aprakstā 'melna galviņa', bet viss cits abilst - rudeņos un ziemā dzīvo un pārvietojas nelielos bariņos, diezgan aktīvi čalo, garām astēm un nedaudz mazākas par cielavām.
http://www.ornitofaunistika.com/lvp/aegcau.htm
Simba

Post by Simba »

CerambyX wrote:
Simba wrote:Varbūt putnu pazinēji var palīdzēt?

Droši vien, ka garastītes ;) Mulsina gan, aprakstā 'melna galviņa', bet viss cits abilst - rudeņos un ziemā dzīvo un pārvietojas nelielos bariņos, diezgan aktīvi čalo, garām astēm un nedaudz mazākas par cielavām.
http://www.ornitofaunistika.com/lvp/aegcau.htm
Ir īstie! :D
Super, milzīgs paldies, CerambyX :)
Ļoti interesants un skaists putns :) Un apaļā galviņa tiešām papagailīšus atgādina :D Skaistulis :)
Grūti gan pateikt par to melno galviņu. Noprasīju vēlreiz, vai galva bija pilnībā balta vai uzacis tomēr bija melnas, un man stāsta, ka kaut kas bija uz galvas. No priekšas pilnīgi balts, bet pagriežot galvu, kaut kas tur ir bijis. Bet vai tas "kaut kas" ir aizmugures krāsojums, kas no apakšas uz augšu vērojot likās kā galva, vai rietumnieka uzacis, to es nepateikšu.
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Īsti nezināju, kur lai raksta, jo runa būs ne tikai par jūras ērgļiem, tāpēc rakstu šeit par jaunumiem, kurus izdibināju no Jāņa Ķ. Aptuveni pēc nedēļas mums varētu pieslēgt arī otru Jūras ērgļu ligzdu, kura atrodas Ķemeros. Notikumi jau tur rit pilnā sparā, bet ir nelielas tehniskas problēmas. Salīdzinoši ātri šogad plānots pieslēgt arī melnā stārķa ligzdu, kaut kur pēc divām - trijām nedēļām, lai varētu novērot arī Ozola un Zīles atgriešanos. Tāpat zivjērgļu ligzdu ir paredzēts pieslēgt daudz ātrāk kā citus gadus ~pēc mēneša, tā paša iemesla pēc. Tā kā varam teikt, ka mūsu jaunā sezona strauji uzņem apgriezienus. Sveicieni visiem no Robčika un jaunās Saimnieces, jo jau pusnaktī ejot projām no ligzdas viņi abi ar gaaaaaru sveicienu pavadīja mūs. Tikām arī pie trofejas - buka kājas, kura izkrita no ligzdas, un bija palikusi ieķērusies egles zaros. Jānis viņu nometa zemē, un tagad viņa rotā man darbavietu. Bet galvenais - prieks par bildes asumu, pie tam ar visiem putniņiem. :P

Image
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Māri, lielumlielais paldies Tev, un protams, Jānim Ķ, un laikam arī otram Jānim? Fantastiski! :P
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Zinta

Post by Zinta »

Paldies visiem vakardienas ligzdkāpējiem un labajām ziņām, būs jāvēro ne pa jokam! :) Lai mums visiem gaišas acis un stipri nervi. ;)
mega2

Post by mega2 »

Jā.liels paldies vīriem par darbu!! Būs grūti apvienot visas ligzdas skatīšanos,jau tagad viena šī aizņem visu brīvo laiku :lol: Lai vai kā,jo vairāk,jo labāk--cīnīsimies!!! :lol:
d.e.

Post by d.e. »

MĀRIS wrote:Īsti nezināju, kur lai raksta, jo runa būs ne tikai par jūras ērgļiem, tāpēc rakstu šeit par jaunumiem, kurus izdibināju no Jāņa Ķ. Aptuveni pēc nedēļas mums varētu pieslēgt arī otru Jūras ērgļu ligzdu, kura atrodas Ķemeros. Notikumi jau tur rit pilnā sparā, bet ir nelielas tehniskas problēmas. Salīdzinoši ātri šogad plānots pieslēgt arī melnā stārķa ligzdu, kaut kur pēc divām - trijām nedēļām, lai varētu novērot arī Ozola un Zīles atgriešanos. Tāpat zivjērgļu ligzdu ir paredzēts pieslēgt daudz ātrāk kā citus gadus ~pēc mēneša, tā paša iemesla pēc. Tā kā varam teikt, ka mūsu jaunā sezona strauji uzņem apgriezienus. Sveicieni visiem no Robčika un jaunās Saimnieces, jo jau pusnaktī ejot projām no ligzdas viņi abi ar gaaaaaru sveicienu pavadīja mūs. Tikām arī pie trofejas - buka kājas, kura izkrita no ligzdas, un bija palikusi ieķērusies egles zaros. Jānis viņu nometa zemē, un tagad viņa rotā man darbavietu. Bet galvenais - prieks par bildes asumu, pie tam ar visiem putniņiem. :P
Labas ziņas ! Malači, paldies par info ! :)
Bet nu trofeja - buka kāja :twisted: ... :lol: :lol: :lol: to grūti būs kādam, kas nezin priekšvēsturi paskaidrot, cik svarīga tā liekas :mrgreen:
Būtu labāk kādu ērgļa spalvu pameklējis vai nav izkritusi ! :D
MĀRIS

Post by MĀRIS »

d.e. wrote: Bet nu trofeja - buka kāja :twisted: ... :lol: :lol: :lol: to grūti būs kādam, kas nezin priekšvēsturi paskaidrot, cik svarīga tā liekas :mrgreen: :D
Es jau ne priekš kaimiņa Ješkas viņu ņēmu! :lol: :P
Made

Post by Made »

Viņš to ņēma Buļbertiņas pieburšanai (viņas dzimtajā ligzdā pabijusi kāja) :) Lieto taču zaķa kājas (ai nē, tās pūderēšanai) un lāča ķepas maģiskos rituālos :P
d.e.

Post by d.e. »

Made wrote:Viņš to ņēma Buļbertiņas pieburšanai (viņas dzimtajā ligzdā pabijusi kāja) :) Lieto taču zaķa kājas (ai nē, tās pūderēšanai) un lāča ķepas maģiskos rituālos :P
Laba doma ! :D
Turpmāk pirms ligzdošanas sezonas sākuma, katru gadu būs jāveic kāds maģisks rituāls - ar buka kāju - zem ligzdas koka ! :mrgreen: :lol:
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Mjāāā... mums no dzīvniekiem ko pamācīties...
http://klassno.tv/kogda-lyudi-uvideli-k ... he-bolshe/
MĀRIS

Post by MĀRIS »

d.e. wrote:Laba doma ! :D
Turpmāk pirms ligzdošanas sezonas sākuma, katru gadu būs jāveic kāds maģisks rituāls - ar buka kāju - zem ligzdas koka ! :mrgreen: :lol:
Mīlīši! Ne to vien, lai tikai būtu rezultāts!!! :P
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Emotion

Post by Emotion »

MĀRIS wrote:
d.e. wrote:Laba doma ! :D
Mīlīši! Ne to vien, lai tikai būtu rezultāts!!! :P
Buļbertiņš ligzdā? :D
Made

Post by Made »

Es ticu, ka reiz apciemos :) ja ne šogad, tad nākamgad u.c. :P
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”