Melno stārķu migrācija 2015-2021

Made

Re: Melno stārķu migrācija

Post by Made »

Jās, VIKTORYja, es arī katrreiz, kad eju uz birdmap, paskatos, vai nav jau parādījies izvēlnē 2016.gads :P spring :P
MĀRIS

Post by MĀRIS »

VIKTORYja wrote: Patiešam,nevar sagaidīt pavasari un visus meln.stārķus lidošanu atpakaļ,lai ne līdz Latvijai(mūsu meitenes ),bet kaut paradās "zona" :oops: :?
Es arī ik pa laikam ieeju kādā no sekošanām ar cerību...! Bet pagaidām nekā. Kaut vismaz kāda no mūsu melnītēm atzīmētos!!! :roll: :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Made

Post by Made »

Lai vai kā gribētos ziņas no mūsu melnītēm, tomēr vienīgais, kas liecina par pavasari ir Kates raidītājs. Viņš uzticīgi palicis viņas vietā, bet līdz ar garākām dienām pamazām uzlādējas. No janvāra beigām sāka dot ziņas pa vienai reizei dienā, dažas dienas pa 2-3 ziņām, bet pēdējās 3 dienas jau 5x dienā sūta pavasara sveicienus.
skarleta

Post by skarleta »

[quote="Made"]Lai vai kā gribētos ziņas no mūsu melnītēm, tomēr vienīgais, kas liecina par pavasari ir Kates raidītājs. Viņš uzticīgi palicis viņas vietā, bet līdz ar garākām dienām pamazām uzlādējas. No janvāra beigām sāka dot ziņas pa vienai reizei dienā, dažas dienas pa 2-3 ziņām, bet pēdējās 3 dienas jau 5x dienā sūta pavasara sveicienus.[/quote
Skumji :roll:
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Made wrote:Lai vai kā gribētos ziņas no mūsu melnītēm, tomēr vienīgais, kas liecina par pavasari ir Kates raidītājs. Viņš uzticīgi palicis viņas vietā, bet līdz ar garākām dienām pamazām uzlādējas. No janvāra beigām sāka dot ziņas pa vienai reizei dienā, dažas dienas pa 2-3 ziņām, bet pēdējās 3 dienas jau 5x dienā sūta pavasara sveicienus.
Lūdzu nesitiet mani par aizmāršību :D . Tā ir Arābijas pussala, kur aprāvās Kates ceļš?
Made

Post by Made »

Jā, Maz-ko-zinu, aizlidoja gandrīz līdz galam, otrā pusē jūrai redzama viņas iepriekšējā gada ziemošanas vieta.
Image
Made

Post by Made »

Sarma!!!

Mums viņa palika 4.janvārī 53.lapā. Šodien uzrādījusi 5 punktus turpat savā vietā :)
Baltā līnija iekļauj nezināmus ceļus :)

Image
skarleta

Post by skarleta »

Nu redz cik jauki !!! Meitenes sāk atrādīties :P
MĀRIS

Post by MĀRIS »

:P :P :P Vismaz viena meitenīte!!! :P :P :P
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

:D :D :D (Prieks, vēl prieks un vēl - daudz prieka)
Un būs vēl, esmu droša.
VIKTORYja

Post by VIKTORYja »

Made wrote:Sarma!!!

Mums viņa palika 4.janvārī 53.lapā. Šodien uzrādījusi 5 punktus turpat savā vietā :)
Baltā līnija iekļauj nezināmus ceļus :)
MĀRIS wrote::P :P :P Vismaz viena meitenīte!!! :P :P :P
Oh-ho,ho!SARMA!Un tā... , arī būtu kolosali UPENĪTI un mazo ZUZĪTI ieraudzīt :P :P :P .Paldies MADE!
skarleta

Post by skarleta »

Sarma šodien zonā :P Malacis meitēns ,ik pa reizei mums par PRIEKU atrādas :P
Smolyanka

Post by Smolyanka »

Draugi, mani nedaudz satraukts, kilometrāža Sarma: 04.01.-7938км; 17.02.-7953км(+15km par 1,5 mēnešus); 22.02.-7959км (+6km attālumā 5 dienas). Tas ir iespējams? Sakiet, ka manas bažas nav pamatots.
Made

Post by Made »

Smolyanka wrote:Draugi, mani nedaudz satraukts, kilometrāža Sarma: 04.01.-7938км; 17.02.-7953км(+15km par 1,5 mēnešus); 22.02.-7959км (+6km attālumā 5 dienas). Tas ir iespējams? Sakiet, ka manas bažas nav pamatots.
Smolyanka, manuprāt, bažas nav pamatotas :) Viņa dzīvojas pa upju ielejām un punkti iet secīgi no vienas vietas uz otru, nevis pīķiem.
Ja pareizi saprotu, tad km tiek rēķināti no viena punkta uz otru tikai par tiem punktiem, kuri ir zonā. Tas nozīmē, ka baltās līnijas tikai savieno divas dienas, starp kurām var būt daudzu dienu pārrāvums (4 un 44 dienas, par kurām mums nav zināms nekas). Pa baltajām līnijām viņa pat nav lidojusi, vienkārši cilpa tur ir nogriezta. Tāpat dzeltenās un sarkanās līnijas ir taisnākais ceļš starp vienas dienas 5 punktiem, bet īstenībā viņa varbūt ir vairākus līkumus nolidojusi pa tiem 5 punktu starplaikiem. Paskatīsimies nākamos datus.

Image

Smolyanka, на мой взгляд, нет основания опосаться :) Она летает по долинам рек и точки идут последовательно от одного места к другому, нежели пиковидно.
Если я правильно понимаю, км начиляются от одной точки к другой только для тех точек, которые находятся в зоне. Это означает, что белая линия связывает два отдельных дня, между которыми может быть многодневный перерыв (4 и 44 дня, о течении которых мы не знаем ничего). По белым линиям она даже не летает, просто петля там отрезана. Аналогичным образом, желтые и красные линии являются лишь наиболее прямым путем между точками одного дня, просто за пару часов большой круг не сделаешь, разве только вечером и с утра. :) посмотрим, что будет дальше.
skarleta

Post by skarleta »

Es arī domāju ,ka ar Sarmu viss labi ;) šodien atkal mums atrādījusies :P
Made

Post by Made »

skarleta wrote:Es arī domāju ,ka ar Sarmu viss labi ;) šodien atkal mums atrādījusies :P
:P

Image
Smolyanka

Post by Smolyanka »

Made wrote:
Smolyanka wrote:Draugi, mani nedaudz satraukts, kilometrāža Sarma: 04.01.-7938км; 17.02.-7953км(+15km par 1,5 mēnešus); 22.02.-7959км (+6km attālumā 5 dienas). Tas ir iespējams? Sakiet, ka manas bažas nav pamatots.
Smolyanka, manuprāt, bažas nav pamatotas :) Viņa dzīvojas pa upju ielejām un punkti iet secīgi no vienas vietas uz otru, nevis pīķiem.
Ja pareizi saprotu, tad km tiek rēķināti no viena punkta uz otru tikai par tiem punktiem, kuri ir zonā. Tas nozīmē, ka baltās līnijas tikai savieno divas dienas, starp kurām var būt daudzu dienu pārrāvums (4 un 44 dienas, par kurām mums nav zināms nekas). Pa baltajām līnijām viņa pat nav lidojusi, vienkārši cilpa tur ir nogriezta. Tāpat dzeltenās un sarkanās līnijas ir taisnākais ceļš starp vienas dienas 5 punktiem, bet īstenībā viņa varbūt ir vairākus līkumus nolidojusi pa tiem 5 punktu starplaikiem. Paskatīsimies nākamos datus.
skarleta wrote:Es arī domāju ,ka ar Sarmu viss labi ;) šodien atkal mums atrādījusies :P
paldies jums, esmu ļoti priecīga) gaidām ziņas no pārējām meitenēm :P
skarleta

Post by skarleta »

Sarma mums šodien atrādās :P
MĀRIS

Post by MĀRIS »

skarleta wrote:Sarma mums šodien atrādās :P
Super!!! :P
VIKTORYja