Diskusijas

Emotion

Re: Diskusijas

Post by Emotion »

lianaliesma wrote:Image
:lol: skatuves mākslinieks
Made

Post by Made »

Nu mēs zinām, ko Jānis darīja Krievijā :P ieskatījos birdmap:
Kirilla ir pieaudzis jūras ērglis, kas noķerts kopā ar Vasīliju, Mihhailu un Jāni Uļanovskas un Samāras apgabalu pierobežas zonā Krievijā. Pēc atbrīvošanas Kirilla pavadīja trīs dienas turpat apkārtnē, bet tad lēnām sāka virzīties uz ziemeļaustrumiem, bieži apstājoties pie ciemiem stepē, iespējams, barības meklējumos.
Image

2013.gadā jūras ērglis bija Krievijas gada putns, te ir plašs raksts par to (minētas arī novērojumu vietas Uļjanovskas un Samāras apgabalu meža aizsargjoslās). Par Kirillu gan neatradu (interesanti - puika vai meitene?).
http://www.rbcu.ru/campaign/24808/
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

13.febr.
:!:
LTV1 - 17:00 - Alpi. Klinšu ērgļa valstība
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Made

Post by Made »

Lasīju LK forumā sarunu par izglābtu un izārstētu ērglieni, bet nu tik sapratu, par ko runa, kad ieraudzīju birdmap kartē zem Kirilla vēl vienu ērgli ar raidītāju - Pomo jau aizlidojusi pāri ezeram un laikam grib uz jūru :P
Te brīvā tulkojumā apraksts par viņu.
Šo pieaugušo jūras ērgļu mātīti mednieki atrada nespējīgu lidot Tartumaa, Emajõe-Suursoo 2015.gada 17.janvārī [vai nav kļūda gadadskaitī?] un uzreiz nogādāja Dr Madis Leivits veterinārajā klīnikā. Tur tika konstatēta saindēšanās ar svinu, kā rezultātā organisma darbības traucējumi, nomākta muskuļu darbība un gremošana, apātisks un neskaidrs stāvoklis [imbalance in the body, muscles and digest depressed, sluggish and turbid state]. Saindēšanās ar svinu var rasties, ja medībās tiek izmantota svinu saturoša munīcija, un mazi svina gabaliņi paliek medījuma atliekās. Ērglis kā meža sanitārs var to atrast un apēst kopā ar svina gabaliem. Vairumā gadījumu šāds scenārijs ir ērglim liktenīgs. Pēc īpašas ārstēšanas šim ērglim bija vērojama veselības uzlabošanās un nepilna mēneša laikā viņš atguva patstāvīgai dzīvei nepieciešamo stāvokli. Lai sekotu viņa dzīvei un pārvietošanās ceļiem, ērglim uz muguras tika uzlikts Ecotone saker H tipa raidītājs (25g). Fiksēto atrašanās vietu skaits ir atkarīgs no gaismas apstākļiem līdz pat vienam punktam stundā.
Putna spārnu atvērums [span] ir 2,4 metri un svars 5,3 kg. Viņš nebija iepriekš gredzenots, bet nu tika uzlikti divi gredzeni, lai putnu atpazītu gadījumā, ja ierīce pazūd.
Jūras ērgļu mātītei provizoriski dots vārds Pomo, bet labi vārdi tiek vēl gaidīti.
Image

Te ir sižets igauniski, atlaišanas bilde ar dakteri un video, cik grūti viņai bija pirms tam.
http://www.postimees.ee/3579439/pliimur ... sse-tagasi
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Made...! Skatoties to sižetu smagi palika. Pat astes divi loki...! :cry: Cik labi, ka vismaz tur bija labs nobeigums. :roll:
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Made wrote: Te ir sižets igauniski, atlaišanas bilde ar dakteri un video, cik grūti viņai bija pirms tam.
http://www.postimees.ee/3579439/pliimur ... sse-tagasi
Iespaidīgi un skaisti putni. Te sižets angļu valodā, bildes.

http://news.postimees.ee/3581333/galler ... flies-free
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Paldies, Made, lianaliesma!
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Arī man ir, kas priecēs vērotājus
https://www.draugiem.lv/sodien/?date=20 ... t=10&f=say
Te vēl. Man šķiet, ka arī tas - par tēmu.
http://ltv.lsm.lv/lv/raksts/14.02.2016- ... ike_button
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Atkal ir iemesls satikties. !8.februārī - tātad pārīt, Dabas muzejā Jura Lipsberga grāmatas “Klaidonīga putnu pētnieka piedzīvojumi” atvēršana.
https://www.draugiem.lv/dabasmuzejs/gal ... =414439911
Made

Post by Made »

Paldies, Maz-ko-zinu, šķiet, ka būs interesanta grāmata un pasākums :)
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Re kāds dabas retums - skaists gaišs alnis, ne albīns.
http://apollo.tvnet.lv/zinas/skaista-da ... ike_button
Emotion

Post by Emotion »

lianaliesma wrote:13.febr.
:!:
LTV1 - 17:00 - Alpi. Klinšu ērgļa valstība
ļoti skaista filma. visa ģimene skatījāmies.
Hildina

Post by Hildina »

Par " smaidiņiem " un " nesmaidiņiem " - ar bailēm sāku domāt, kad kuru zīmi esmu ielikusi........īpaši, ja ir dažādi izskaidrojumi.
Made

Post by Made »

Hildiņ, Tev pašai ir plats saulains smaids, tādu Tu arī visbiežāk liec trīskārši :D Super! :P

Un bija jau mums saruna par to, ka smailiņus var pārprast. Bet vai tāpēc mēs raudājām?
Hildina

Post by Hildina »

Made wrote:Hildiņ, Tev pašai ir plats saulains smaids, tādu Tu arī visbiežāk liec trīskārši :D Super! :P

Un bija jau mums saruna par to, ka smailiņus var pārprast. Bet vai tāpēc mēs raudājām?
Raudāt neraudāju, bet tikai sāku uztraukties, vai esmu saprasta pareizi ....turklāt daudzi mani nav redzējuši !
Made

Post by Made »

No tā mēs nevaram izbēgt - ne tikai smailiņus, arī tekstus var emocionāli atšķirīgi uztvert - lai gan ir tādi vārdi, kas piedod tekstam emocionālas noskaņas, tomēr, manā gadījumā visbiežāk pārprot tieši neemocionāli uzrakstītus tekstus. Turklāt, gan pazīstot mani, gan nepazīstot vienādi gadās, ka pārprot.
Tas, ko es secināju - galvenais, lai es nepārprotu citus uz slikto pusi. No diviem variantiem censties pieturēties pie labākā - ka otrs labi domājis, pat, ja tā var nebūt tiesa.
(No bērnības atceros atziņu - samaitāts ir nevis tas, kas runā divdomības, bet tas, kurš tās tādējādi saprot :lol:)
Last edited by Made on 17 Feb 2016 14:44, edited 1 time in total.
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Made, tu atkal saliki visu pa pareizām vietām :D (plats apmierināts ar dzīvi smaids)
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Hildiņa wrote: Raudāt neraudāju, bet tikai sāku uztraukties, vai esmu saprasta pareizi ....turklāt daudzi mani nav redzējuši !
Par to, ka savādāk, kā pati domā, var nešaubīties. Tāpat kā otrādi arī. :lol:

Spriežot pat tikai pēc Maz-ko-zinu uzsāktās smaidiņu interpretācijas, kas mani patiesi pārsteidza! :lol:
Sandra L.

Post by Sandra L. »

Māra padoms par Google tulkotāju LK forumam baigi labais! Es visu laiku kopēju katru sarunu tulkotājā, lai saprastu, bet tagad viss uzreiz iztulkojas :D (šis smaidiņš ir liels prieks)
Paldies, Māri!!!
Sarmīte

Post by Sarmīte »

Sandra L. wrote:Māra padoms par Google tulkotāju LK forumam baigi labais! Es visu laiku kopēju katru sarunu tulkotājā, lai saprastu, bet tagad viss uzreiz iztulkojas :D (šis smaidiņš ir liels prieks)
Paldies, Māri!!!
Tiešām liels paldies,brīnišķīgi tulkojas :)
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”