Vai tad šī ir Roberta aste? Bildīte no Ames video.ame wrote:Viky, i have no idea what sex the young eagle was. but Robert was on the branch in the back.
/ Viki, man nav ne jausmas, ko sex jauniešiem ērglis bija. bet Roberts bija uz filiāli muguras.

Vai tad šī ir Roberta aste? Bildīte no Ames video.ame wrote:Viky, i have no idea what sex the young eagle was. but Robert was on the branch in the back.
/ Viki, man nav ne jausmas, ko sex jauniešiem ērglis bija. bet Roberts bija uz filiāli muguras.

Māri, no tiem video, kurus pēdējās dienās skatāmies, šķiet, ka abiem ir ļoti līdzīgs astes zīmējums. Varētu apgalvot, ka tas ir Roberts, ja asti redzētu tuvāk un redzētu, ka vienai spalvai zīmējums ir zemāk par pārējām.MĀRIS wrote: Vai tad šī ir Roberta aste?![]()
![]()
Tiesi to pašu gribēju jautāt. Un vēl - tanī pašā video 3:50 minūtē tas ērglis stāv ar sāniem pret kameru un es atkal mēģināju palēninājumā atrast Vērotājas reiz atrasto spalvas trīsstūri. Man nesanāca. Bet es arī pieļauju domu, ka neprotu to atrast.MĀRIS wrote:Vai tad šī ir Roberta aste?ame wrote:Viky, i have no idea what sex the young eagle was. but Robert was on the branch in the back.
/ Viki, man nav ne jausmas, ko sex jauniešiem ērglis bija. bet Roberts bija uz filiāli muguras.![]()
![]()
nu baigais pārītis. Robčiks atturīgs.Viky wrote:Kaut ko cītīgi pēta
P.S. tas pūkainais ir Robertsvismaz pirmīt izkatījās, pirms uzbužinājās
arda, taisnība. Bilde ir mānīga, noskatoties video viss izskatās savādāk.arda wrote:Bildē Roberts ir labajā pusē, viņam knābis ir īsāks par brūti un pats sīkāks, brūte abas kājas uz iekšu liek, taka sajūta ka viņai lāčakāja
Noskatoties 101 reizi video un salīdzinot pirmsastes spalvas Māra bildē un Ames video - jā, Amei ir taisnība. Uz zara ir Roberts, bet raibajam ērglim uzbruka Līgava.ame wrote:Viky, i have no idea what sex the young eagle was. but Robert was on the branch in the back.
Māri, es nezinu. Tikai nupat sāku apgūt acis un pirmsastes spalvas. Līdz astes zīmējumam neesmu tikusi, jo nav abu ērgļu astes ar ko salīdzināt.MĀRIS wrote:Vērotāja! Tad tajā manis ieliktajā bildītē, pēc Tavām domām ir redzama Roberta aste?!![]()
Man ir palicis prātā no Baltezara, ka pēc spalvu maiņas var būt cits zīmējums.d.e. wrote:Bet, ja spalvas izkrīt un pēc tam aug vietā, tas "raksts" uz astes vai spārniem nevar būt citādāks, kamēr spalva atkal ataug pilnā garumā un platumā ?
Tad tā salīdzināšana un paliek pavisam sarežģīta.Jamsis wrote:Man ir palicis prātā no Baltezara, ka pēc spalvu maiņas var būt cits zīmējums.d.e. wrote:Bet, ja spalvas izkrīt un pēc tam aug vietā, tas "raksts" uz astes vai spārniem nevar būt citādāks, kamēr spalva atkal ataug pilnā garumā un platumā ?
Drošākā pazīme, kas labi darbojas pat tad, ja putnus redz atsevišķi, ir knābja izmērs - mātītei tas ir ievērojami masīvāks, nekā tēviņam. Šajā bildē, kur abi stāv blakus, tas ir labi redzams. Robertam ir arī gaišākas krūšu spalvas, tomēr spalvu raksts laika gaitā, mainoties spalvām, var nomainīties. Ja abi putni stāv blakus, atšķiršana parasti nesagādā problēmas - mātīte ir aptuveni par 20% lielāka, nekā tēviņš.Vērotāja wrote:No Ames video.
Līgavai, atšķirībā no Roberta, ir zemi uzacu loki (bildē kreisajā pusē)