🔒Jūras ērgļi Durbē 2016 (Šilute un Vents)

Haliaeetus albicilla - White-tailed Eagle
Locked
VIKTORYja

Re: Jūras ērgļi Latvijā, 2016 (Durbe un Roberts)

Post by VIKTORYja »

:lol: Vot!Pavisam viegli palika!Paldies Ame!Un Robertam ar káju viss bus labi,tak ne pirmo gadu dzīvo :P .
Liz01

Post by Liz01 »

Vērotāja wrote:idus Martii (lat.) - marta īdas - marta 15.datums :D
https://en.wikipedia.org/wiki/Ides_of_March
8. März = 8.March is the beginning. Is also the Women's Day. :D
http://wwws.phil.uni-passau.de/histhw/T ... ender.html

I wish an egg in this nest on March 9 :mrgreen:
Vērotāja

Post by Vērotāja »

No ames ievietotā romiešu kalendāra - īdas martā (sanāk no 8.līdz 15.)

15.marts palicis prātā kā marta īdas, jo šajā dienā nogalināja Jūliju Cēzaru :D https://lv.wikipedia.org/wiki/J%C5%ABlijs_C%C4%93zars
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Paldies mīlīši visiem par balderjāņiem. Bet dotajā brīdī Durbertvillā tikai vējš uzdarbojas. :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Hildina

Post by Hildina »

VIKTORYja wrote:
Emotion wrote:
VIKTORYja wrote:Labs rīts!8.10-gulbju vai zosu :shock: balsi :!: 8.12-ērgļu divas balsis!
amei jāpasaka, kas tie tādi ir. varbūt tiešām R&D?
Ame raksta ,ka iespējams tie ir Durbes un Roberta balsi.Viņas pieņēmumi mani mierināja, es no 6.feb. ,kad D&R gari sarunājas ,vairs tik ļoti nepārdzīvoju.MIERS!Vel ir laiks visai situācijai mainīties. ;) :roll: Gaidam :!:
Pareizi, Viktorya - bez panikas - mieru, tikai mieru ! :D
eglīte

Post by eglīte »

Arī mani 6.februāra Ames komentāri nomierināja. Gaidām! Ļaujiet putniem atpūsties, pirms sākt grūto sezonu! Nepamet mani doma, ka Viņi ir tomēr par mums gudrāki. Vai vēl neizzināti. Un tas ir labi.
VIKTORYja

Post by VIKTORYja »

Garastāvoklis stabilizējas :roll: .Kas tur vel "grauž nagus"?Līdz 8-15 martam vel daudz laika.Kam grības no atvalinājuma nakt darbā :) ,Durbe bauda brīvību!Hi-hi :lol: !/мои слова,да Богу в уши!/
Hildina

Post by Hildina »

VIKTORYja wrote:Garastāvoklis stabilizējas :roll: .Kas tur vel "grauž nagus"?Līdz 8-15 martam vel daudz laika.Kam grības no atvalinājuma nakt darbā :) ,Durbe bauda brīvību!Hi-hi :lol: !/мои слова,да Богу в уши!/
:lol:
Mia

Post by Mia »

Mani visvairāk nomierināja Vērotājas vakar ievietotā statistika pa gadiem. Mēs visi te laikam gribam par daudz un par ātru. :D
Liz01

Post by Liz01 »

I apologize because did I mention here in the forum the Women's Day.
I did not know that I offend someone. that was not my intention. :(
Sovetische traditions are unknown to me.
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Liz, you need not to apologise, you have not meant it personally. Everybody of us have specific attitude toward things due to our personal experience. Spring time fest - that is what it means for me. :D

Liz, jums nav jāatvainojas, jo nedomājāt to personiski. Katram no mums ir sava īpaša attieksme pret notikumiem, kas atkarīga no mūsu personiskās pieredzes. Pavasara svinēšana - tāda ir mana izjūta. :D
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Jānis Ķuze

Post by Jānis Ķuze »

Maz-ko-zinu wrote:Vērotāja, man tev ir jautājumi pie "personīgā scenārija".
Ja es nemaldos, tad šoziem pie kameras ir strādāts agrāk, kā pagājušajā gadā?
Atradu tekstu: "Kamera uzlikta vienā no galotnes zariem janvāra nogalē - laikā, kad ligzdas būvēšana bija tikko uzsākta, tā dodot retu iespēju vērot jaunas ligzdas būvēšanas procesu"
Tagad iešu skatīties - kādos datumos bija remontdarbi pie kameras šoziem.
Atradu - "19.janvārī pēc pārtraukuma tika atjaunota kameras darbība"
Tātad - agrāk , kā pagājušajā ziemā cilvēki bija pie ligzdas. Ar to es gribu teikt, ka diez vai tas vai - tikai tas ir par iemeslu. Un ņemot vērā, ka pagājušajā gadā būvēja jaunu ligzdu, bet šeit ligzda jau ir un tā tikai jāpapildina, es domāju, ka vēl ir laiks.
Man gribas ticēt, ka viss vēl būs - gan Durbe ligzdā, gan jaunā paaudze. :P

Sveiki!
Nedomāju, ka mums vajadzētu saistīt tagadējo putnu prombūtni ar sensora mainīšanas darbiem - 1) putni ligzdā uzturējās arī pēc tam, kad tas jau bija izdarīts, un 2) jebkādi darbi pie ligzdas šajā laikā tiek darīti tikai naktī, lai novērstu iespējamo traucējumu. Pērn sistēma tika uzlikta laikā, kad putni pie ligzdas jau aktīvi rosījās, tomēr pēc sistēmas uzlikšanas (kas arī notika naktī) tie nākamajā rītā turpināja ligzdas būvēšanu tā, it kā nekas nebūtu noticis.
Durbes prombūtne ir mulsinoša, tomēr ar pārsteidzīgiem secinājumiem nevajadzētu aizrauties. Lubāna ligzdā pirms diviem gadiem abi putni ligzdā atgriezās 10. februārī un teorētiski tas var notikt vēl vēlāk - manā praksē ir gadījums, kad, spriežot pēc ligzdas izklājuma un atjaunošanas materiāla daudzuma, ērgļi ligzdā ir atgriezušies tikai īsu brīdi pirms olas izdēšanas, turklāt vēlākajās ligzdās olas tiek iedētas tikai aprīlī. Ir virkne apstākļu, ko mēs nezinām un kas paliek aiz kadra - kāds no putniem var būt gājis bojā, var būt konflikti par teritoriju (populācijā ir daudz ligzdošanas vecumu sasniegušu putnu, kam nav partnera un teritorijas, un kas klīst apkārt piemērotas vietas meklējumos). Var būt mēģinājumi veidot jaunas attiecības, kas var būt un var nebūt veiksmīgi. Skaidrs ir tas, ka ar šādu kameru palīdzību mēs varam uzzināt nesalīdzināmi vairāk, nekā tikai kontrolējot ligzdu vienu reizi sezonā, kad tiek gredzenoti mazuļi, tomēr arī šādās pastāvīgi novērotās vietās vienmēr būs situācijas, kad mums nāksies zīlēt par notiekošā iemesliem. Ligzdošanas sezona tagad ir pašā sākuma fāzē un viss vēl var būt priekšā.
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Jāni, liels paldies par skaidrojumu, gaidīsim, "turēsim īkšķus" par savu ērgļu pāri Durbi un Robertu, bet, protams, dabā viss notiek tā kā notiek. Vērojam! :)
Last edited by Lianaliesma on 09 Feb 2016 21:48, edited 1 time in total.
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Paldies, Jāni par atbildi. :P
Priecājos, ka mani apsvērumi bija noderīgi.
Last edited by Maz-ko-zinu on 10 Feb 2016 11:08, edited 1 time in total.
mega2

Post by mega2 »

10.Februāris

7:03 Labrīt! Viss notiek--kamera strādā,vējš pūš,ūdens burbuļo--atliek gaidīt un arī sagaidīt ligzdas saimniekus mājās :roll:
MĀRIS

Post by MĀRIS »

8.47. Klusums. Absolūts klusums, no mūsu putneļiem! Jācer, ka
d.e. wrote: tas ir klusums pirms vētras ! Labu notikumu vētras. :)
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
eglīte

Post by eglīte »

Man liekas dīvaini tas, ka NEVIENS ērglis nerādās. Arī svešie kā uz burvja mājienu nozuduši. Nevienu vairs ligzda neinteresē. Jeb Robčiks tā iezīmējis savu teritoriju, ka i ne tuvumā svešie!
roosaluristaja

Post by roosaluristaja »

eglīte wrote:Man liekas dīvaini tas, ka NEVIENS ērglis nerādās. Arī svešie kā uz burvja mājienu nozuduši. Nevienu vairs ligzda neinteresē. Jeb Robčiks tā iezīmējis savu teritoriju, ka i ne tuvumā svešie!
No svešajiem lielākā daļa bija nepieauguši putni. Tādiem nav raksturīga ilgstoša uzturēšanās vienā vietā, izņemot ar barību pārbagātas vietas.
Ir neliela atšķirība starp iezīmēšanu, ko veic putni un zīdītāji. Robčiks nav suns, kas paceļ kāju, nolaiž strūklu un tajā vietā saglabājas ilgstoša liecība par saimnieka eksistenci. Robčiks iezīmē teritoriju vizuāli un ar balsi, līdz ar to, ja viņš nav ne redzams, ne dzirdams, teritorijā ieklīdis svešais vispār nevar zināt par viņa eksistenci. Vienīgi, ja Robčiks kādreiz svešajam šajā vietā tā ir iedevis bietē, ka viņš līdz mūža galam atceras.
Sandra L.

Post by Sandra L. »

roosaluristaja wrote:Vienīgi, ja Robčiks kādreiz svešajam šajā vietā tā ir iedevis bietē, ka viņš līdz mūža galam atceras.
:lol: :lol: :lol:
melisa

Post by melisa »

Būs jādodas Jānim Ķ. izlūkos uz teritoriju! Varbūt, ka izdodas ieraudzīt vai D&R nevij savu ligzdiņu šogad jau citā vietā, ja vecajā ligzdā tikai Robis pa retam parādās! ;) :?:
Locked

Return to “Jūras ērglis”