🔒Jūras ērgļi Durbē 2016 (Šilute un Vents)
- Lianaliesma
Re: Jūras ērgļi Latvijā, 2016 (Durbe un Roberts)
Nu citas versijas tā kā grūti būtu izvirzīt - es par to otru ligzdu.Bet negribas ticēt, ka Durbe nebūtu atlidojusi kaut reizi arī uz šo ligzdiņu... lai izdarītu galīgo izvēli... 

Last edited by Lianaliesma on 08 Feb 2016 21:29, edited 2 times in total.
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.

Māri, šī vēl ir siltā ziema, nevis siltais pavasaris
Pirmie gājputni jau gan ir atlidojuši, bet man tomēr šķiet, ka vēl būs sniegs un sals un varbūt pat lielāks nekā parasti tajā laikā... Cīruļputenis tā skaisti skan vārdos, bet, ja ieilgst..
Re, kā melno stārķu atlidošanā - divus gadus normāli, bet 2013.gadā divus mēnešus lidoja, par pusmēnesi vēlāk atlidoja..

Re, kā melno stārķu atlidošanā - divus gadus normāli, bet 2013.gadā divus mēnešus lidoja, par pusmēnesi vēlāk atlidoja..
Mana versija gan būtu šāda - Vēl pirms pāris dienām ligzda bija kā Wallmart, bet tad notika kaut kas, un ligzdā parādās tikai klibs Roberts... Es izdaru tādus secinājumus, ka Roberts ir iztrenkājis un pieveicis teritorijas kārotājus, bet Durbe aizvien nav parādījusies. Vienīgi manā stāsta pazūd jaunā Roberta aplidotāja, to gan nezinu, kāpēc vairs nerādās, ja reiz Durbes šeit vēl nav...
...Vienīgi Durbe ir! Tikai baidās uz ligzdu lidot, bet Roberts tik reti rādās, jo varbūt daudz riņķī nelido sakarā ar traumām
Nu tas tās mans murgojums, kur iespējams kāds procents taisnības ir
...Vienīgi Durbe ir! Tikai baidās uz ligzdu lidot, bet Roberts tik reti rādās, jo varbūt daudz riņķī nelido sakarā ar traumām
Nu tas tās mans murgojums, kur iespējams kāds procents taisnības ir

Kopsavilkums vakara sarunai tāds, ka mums atliek tikai vērot kā attīstīsies notikumi ērgļu realitātes šovā 

Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Labs vakars, mīļiem putnu draugi!!
Sveiciens no mazo ērgļu pētnieka Uģa Bergmaņa!
Te daži jautāja par plēsīgo putnu atveseļošanās staciju. Tātad. Kāds novārdzis mazā ērgļa jaunulis, kurš vasarā bija nogādāts stacijā no Kurzemes, izgājis rehabilitāciju, izlaists brīvībā un septembrī aizlidojis uz ziemošanas vietu. Rudenī stacijā atveseļojās divas meža pūces, kurām bija savainoti spārni. Novembrī viena pūcīte izlaista dabā, un līdz jaunajam gadam tā vēl regulāri dzīvojusies stacijas un Uģa mājas tuvumā. Otrai pūcei, lai saārstētu spārnus, nācies nogriezt lidspalvas, un to ataugšana prasīja laiku. Bet nu arī šī pūcīte jau atgriezusies savvaļā. Rehabilitācijas stacijā Uģim ir arī viens pastāvīgs iemītnieks - jūras ērglis, kurš iepriekš mitinājies Rīgas zoo un nevar izdzīvot savvaļā.
Un vēl nedaudz par nākotni. Ir pierādījies, ka stacija ir ļoti vajadzīga un .. izrādījies, ka vajag vēl lielāku. Tāpēc Uģis ķēries klāt pie stacijas paplašināšanas!! Trim esošajām režģu mājām piebūvēs klāt vēl divus voljērus, jo divas putnu sugas nevar laist kopā vienā būrī. Nauda ir atrasta. Jau ir izraktas tranšejas pamatiem un tiek gatavotas metāla konstrukcijas. Un vēl - Uģis domā, ka pavasarī varēsim tiešraidē dzīvot līdzi kādam mazo ērgļu pārim. Pagaidām vēl ir daudz neskaidru jautājumu par to, kurā mežā likt kameru. Bet par to gan jau Uģis kaut kad pastāstīs pats. Lūk, tādas ziņas!! 

Sveiciens no mazo ērgļu pētnieka Uģa Bergmaņa!

Te daži jautāja par plēsīgo putnu atveseļošanās staciju. Tātad. Kāds novārdzis mazā ērgļa jaunulis, kurš vasarā bija nogādāts stacijā no Kurzemes, izgājis rehabilitāciju, izlaists brīvībā un septembrī aizlidojis uz ziemošanas vietu. Rudenī stacijā atveseļojās divas meža pūces, kurām bija savainoti spārni. Novembrī viena pūcīte izlaista dabā, un līdz jaunajam gadam tā vēl regulāri dzīvojusies stacijas un Uģa mājas tuvumā. Otrai pūcei, lai saārstētu spārnus, nācies nogriezt lidspalvas, un to ataugšana prasīja laiku. Bet nu arī šī pūcīte jau atgriezusies savvaļā. Rehabilitācijas stacijā Uģim ir arī viens pastāvīgs iemītnieks - jūras ērglis, kurš iepriekš mitinājies Rīgas zoo un nevar izdzīvot savvaļā.

Last edited by Pūka on 08 Feb 2016 22:20, edited 1 time in total.
Pūka, paldies par interesanto un tik pozitīvo stāstu !
P.S. atradu video no2014.gada, ja kāds nav redzējis >
http://www.lsm.lv/lv/raksts/vide-un-zin ... ai.a97035/

P.S. atradu video no2014.gada, ja kāds nav redzējis >
http://www.lsm.lv/lv/raksts/vide-un-zin ... ai.a97035/
Super, prieks dzirdēt, Pūka! Jānovēl gan, lai maz pacientu! 
Vērotāja, tieši tā! Kamēr nav neapstrīdami pierādījumi, ka ar Durbi noticis, kas slikts (ptfu ptfu ptfu) vai ka šis pāris ligzdo citur, tikmēr atliek gaidīt un cerēt, ka šī lieliskā dabas ainava būs interesanta arī šogad ar jauniem Durbes un Roberta pēcnācējiem

Vērotāja, tieši tā! Kamēr nav neapstrīdami pierādījumi, ka ar Durbi noticis, kas slikts (ptfu ptfu ptfu) vai ka šis pāris ligzdo citur, tikmēr atliek gaidīt un cerēt, ka šī lieliskā dabas ainava būs interesanta arī šogad ar jauniem Durbes un Roberta pēcnācējiem

Klusībā domāju, kaut nu ieskatītos Pūka, viņa jau gan zinātu kā iet Uģa stacijas iemītniekiem.
Super, un Pūka ir te! Un vēl ar tik jaukām ziņām
Sveicieni Uģim no mums visiem
Super, un Pūka ir te! Un vēl ar tik jaukām ziņām

Sveicieni Uģim no mums visiem

-
Paldies, tev - Vērotāja, par atbildi! Paldies visiem, kas dalās ar versijām un paldies Pūkai par labo stāstu un sveicieniem.
9.Februāris
7:02 Labrīt! Kamera sākusi savu darbu--atkal stipri pūš vējš un grūti kaut ko saklausīt
7:02 Labrīt! Kamera sākusi savu darbu--atkal stipri pūš vējš un grūti kaut ko saklausīt

7:52 Ērgļi sasaucas ligzdas tuvumā!!! 

Labs rīts!8.10-gulbju vai zosu
balsi
8.12-ērgļu divas balsis!

Labrīt!
Reti ir rīts, kad nav dzirdēta ērgļu sasaukšanās. Tātad viņi ir. R&D varbūt ir kāzu laiks?
Reti ir rīts, kad nav dzirdēta ērgļu sasaukšanās. Tātad viņi ir. R&D varbūt ir kāzu laiks?
Kopulāciju viņi sāk, kad ligzda ir praktiski gatava. No pirmās kopulācijas līdz olai paiet aptuveni 2 nedēļas (+-), tātad pārošanās sākas aptuveni februāra beigās.eglīte wrote: R&D varbūt ir kāzu laiks?
d.e. wrote:Pilnībā piekrītu, ka augstāk teiktais ir ļoti ticama versija un pēdējā laika klusums ligzdā ir tāpēc, ka rosība ir kaut kur citur. Tomēr, otra versija - tas ir klusums pirms vētras ! Labu notikumu vētras.MĀRIS wrote:Šajā siltajā pavasarī, pēc manām domām ērgļiem jau vajadzētu atrādīties pie savām ligzdām, un sākt viņas pielabot, "iezīmēt". Arī pagājušajā gadā Durbe ar Robertu jau sen ņēmās pa veco un jauno ligzdu, Jānis pat nezināja, pie kuras īsti likt kameru, bet viņi savu teritoriju jau "apsaimniekoja"! Tikai tajā dienā, kad lika kameru, tika pieņemts lēmums likt viņu pie jaunās ligzdas, kas, kā mēs zinām, toreiz bija pareizais lēmums. Mani biedē šis pēdējā laika klusums šo ligzdu rajonā - it kā viņa nevienu neinteresētu. Vakar no rīta palido ērgļu pāris garām ligzdai. Šorīt uz pusminūti piestāj Roberts, un pēc tam visu dienu klusums.Nosliecos gandrīz piekrist Vējš vītolos un Vērotājas versijai, ka viņi ir izvēlējušies citu vietu mums nesadzirdamā attālumā, kur viss notiek. Lai gan Igaunijas ligzdā arī nav nekādas rosības novērotas.
Pagaidām mums nekas cits neatliek, kā gaidīt un cerēt, varbūt ka tomēr...!
man ir aizdomas, ka putni redzējuši, ka cilvēki kāpj pie ligzdas (kameru noregulēt un nomaskēt), tāpēc vairs nenāk.
amei jāpasaka, kas tie tādi ir. varbūt tiešām R&D?VIKTORYja wrote:Labs rīts!8.10-gulbju vai zosubalsi
8.12-ērgļu divas balsis!
Ame raksta ,ka iespējams tie ir Durbes un Roberta balsi.Viņas pieņēmumi mani mierināja, es no 6.feb. ,kad D&R gari sarunājas ,vairs tik ļoti nepārdzīvoju.MIERS!Vel ir laiks visai situācijai mainīties.Emotion wrote:amei jāpasaka, kas tie tādi ir. varbūt tiešām R&D?VIKTORYja wrote:Labs rīts!8.10-gulbju vai zosubalsi
8.12-ērgļu divas balsis!

Durbe apzināta un gudrs putns.Viņa mīl "pakutināt mūsu nervus" 

sveiki!
i made Pontu clips of the voices which mega2 and VIKTORja heard in the morning. they were female and male voices singing together on both times. i think it is likely that they were Durbe and Robert, but of course i cannot be sure.
/ es, Pontu klipus balsis, kas mega 2 un VIKTORja dzirdējis no rīta. tie bija sieviešu un vīriešu balsis dziedāšana kopā abās reizes. Es domāju, ka tas ir iespējams, ka tie bija Durbe un Roberts, bet, protams, es nevaru būt pārliecināts.
i think that the simplest and most probable alternative is that the eagles who sing here together are Durbe and Robert.
/ Es domāju, ka vienkāršākais un visticamākais alternatīva ir tāda, ka ērgļi, kuri dzied šeit kopā ir Durbē un Robertu.
they have owned this territory for who-knows how long and i think they managed to drive away the young couple, whom i called Lady and Spotty. so i think there is no change in the ownership.
/ Es domāju, ka vienkāršākais un visticamākais alternatīva ir tas, ka
tie ir īpašumā šo teritoriju par to, kas, zina, cik ilgi, un es domāju, ka viņiem izdevās padzīt jauno pāri, kuru es sauc Lady un plankumains. tāpēc es domāju, ka nav izmaiņas ownership.eagles kas dzied šeit kopā ir Durbē un Robertu.
Video: https://www.youtube.com/watch?v=54LUDw0Xm4g
Video: https://www.youtube.com/watch?v=za3rPscWcb8
i am also not worried about them not being on the nest yet. they have very little building work to do compared to last winter. they don't need to start yet. i begin to worry if they are not here by idus Martii.
/ Es esmu arī neuztraucas par tiem kas nav uz ligzdu vēl. viņiem ir ļoti maz ēku jāstrādā, salīdzinot ar pagājušo ziemu. viņiem nav nepieciešams, lai sāktu vēl. i sāk uztraukties, ja tie nav šeit ar idus Martii.
i made Pontu clips of the voices which mega2 and VIKTORja heard in the morning. they were female and male voices singing together on both times. i think it is likely that they were Durbe and Robert, but of course i cannot be sure.
/ es, Pontu klipus balsis, kas mega 2 un VIKTORja dzirdējis no rīta. tie bija sieviešu un vīriešu balsis dziedāšana kopā abās reizes. Es domāju, ka tas ir iespējams, ka tie bija Durbe un Roberts, bet, protams, es nevaru būt pārliecināts.
i think that the simplest and most probable alternative is that the eagles who sing here together are Durbe and Robert.
/ Es domāju, ka vienkāršākais un visticamākais alternatīva ir tāda, ka ērgļi, kuri dzied šeit kopā ir Durbē un Robertu.
they have owned this territory for who-knows how long and i think they managed to drive away the young couple, whom i called Lady and Spotty. so i think there is no change in the ownership.
/ Es domāju, ka vienkāršākais un visticamākais alternatīva ir tas, ka
tie ir īpašumā šo teritoriju par to, kas, zina, cik ilgi, un es domāju, ka viņiem izdevās padzīt jauno pāri, kuru es sauc Lady un plankumains. tāpēc es domāju, ka nav izmaiņas ownership.eagles kas dzied šeit kopā ir Durbē un Robertu.
Video: https://www.youtube.com/watch?v=54LUDw0Xm4g
Video: https://www.youtube.com/watch?v=za3rPscWcb8
i am also not worried about them not being on the nest yet. they have very little building work to do compared to last winter. they don't need to start yet. i begin to worry if they are not here by idus Martii.

/ Es esmu arī neuztraucas par tiem kas nav uz ligzdu vēl. viņiem ir ļoti maz ēku jāstrādā, salīdzinot ar pagājušo ziemu. viņiem nav nepieciešams, lai sāktu vēl. i sāk uztraukties, ja tie nav šeit ar idus Martii.