Maz-ko-zinu wrote:Es gandrīz vai esmu pārliecināta, bet tomēr tu, Vērotāja, apstiprini - trīsstūris spalvu rakstā uz labā sāna bija tai jaunai ērgļu meitenei, kuru Roberts no ligzdas pieklājīgi izgrūstīja?
Emotion, mīļā!
Raudāsim tad, kad patiešām būs, par ko raudāt. Nebendēsim sev dzīvi jau iepriekš apraudot nenotikušu nelaimi. Cerība spārno, bet bailes mazina spēkus.
Maz-ko-zinu wrote:Emotion, mīļā!
Raudāsim tad, kad patiešām būs, par ko raudāt. Nebendēsim sev dzīvi jau iepriekš apraudot nenotikušu nelaimi. Cerība spārno, bet bailes mazina spēkus.
Maz-ko-zinu wrote:
Tāpēc jau rakstīju, ka šodien to trīsstūri mēģināju Robertam atrast. Neatradu. Nemācēju acīmredzot tai video saskatīt.
Viņš stāv nedaudz pret mums iegriezies un ir sapušinājis spalvu, bet re kur ir tā vieta un lielā spalva blakus. Ja viņš pieglaustu spalvas un mazliet pagrieztos pa kreisi, būtu labi redzams
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Sandra L. wrote:Ar švakiem nerviem neskatīties
Pagājušā sezona mūs visās ligzdās saudzēja (ja neskaita olu noknābāšanu un izmešanu, Durbes kavēšanos), bet tā jau ne vienmēr notiek...
Tieši tā. Putnu dzīve rit savu gaitu un tajā ir dažādi notikumi.
Var jau būt, ka Durbe otrajā ligzdā redzama. Atcerējos, ka nesen pavīdēja doma, ka Durbe piesardzības dēļ var iekārtoties citā ligzdā. Pēc Dubertiņas gredzenošanas Durbe bija tā, kas ilgi nerādījās. Roberts pirmais atnesa zivi.
Mīlīši! Ja Durbe parādītos šajā teritorijā, tad mēs uzreiz viņu šajā ligzdā piefiksētu, jo perēšanas sezonai tuvojoties viņi sāktu izmēģināt visus iespējamos variantus, ko pašlaik dara Robčiks viens pats. Durbes pagaidām šeit nav viennozīmīgi, bet tas nenozīmē, ka viņa kuru katru brīdi nevar parādīties.
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Ames video.
Robert flew to the nest, Durbe followed. Durbe called and Robert replied.
Robert lidoja uz ligzdu, Durbe jāievēro. Durbe sauc un Roberts atbildēja.
Pašā Ames video sākumā ir redzams, ka Roberts ielido ligzdā, bet vēl viens ērglis aizlido ligzdai garām. Vai tā būtu Durbe?!?! Nezinu. Mani kaut kā māc šaubas, lai gan balsis es nepazīstu nemaz, un tāpēc man nav tiesību apstrīdēt LK meiteņu /Ames un Liz01/ secinājumus, bet pagaidām ... es vairāk ticu, ka tā ir tā jaunā ērgļu meitene, kura šeit vairākkārtīgi ir atzīmējusies. Kaut kā neticās, ka Durbe neapmeklētu savu ligzdu, it sevišķi tāpēc, ka rudenī un ziemas sākumā to darīja vairākas reizes.
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Mia un citiem jaunajiem foruma dalībniekiem - šajā tēmā mēs runājam tikai par Durbes un Roberta ligzdu un visu, kas ar to saistīts.
Citas interesantas lietas apspriežam speciālā pļāpu tēmā, kura saucas Diskusijas http://www.dabasdati.lv/forums/viewtopi ... start=3340
Nebaidieties tur rakstīt, tēma ir labi apmeklēta un aktīva, tur vienmēr komentētāji dalās visādās interesantās interneta plašumos atrastās lietās
Ames video.
Robert flew to the nest, Durbe followed. Durbe called and Robert replied.
Robert lidoja uz ligzdu, Durbe jāievēro. Durbe sauc un Roberts atbildēja.
Šajā Ames video var redzēt, ka aiz Roberta lido otrs ērglis, tikai viņš neielido ligzdā, bet aizlido kaut kur tālāk kreisajā pusē. Spriežot pēc visa, tas otrs ērglis ir tas, kurš sauc pirmais un kuram Roberts atbild.
Ja tā ir Durbe, teorētiski jau varētu pieņemt, ka viņai uznākušas kārtējās kaprīzes un nepatīk kamera ligzdā. Tas nav apgalvojums, tā ir tikai versija. Toreiz, kad ligzdā bija Durberta, tas bija viņas magnēts. Tagad viņai nekāda magnēta nav - grib lido, negrib nelido.
Vērosim kā notikumi risināsies tālāk