Tas būtu ļoti jauki, Vērotāj! Mēs jau tāpat regulāri to ligzdu skatāmies. Un šie mīļuki ir tādi paši, kā mūsējie.Vērotāja wrote:Varbūt norvēģu ērgļus arī atdalīt? Drīz jau šiem arī sāksies ligzdošana.
Kamera kvalitatīva un vieta gleznaina.

Tas būtu ļoti jauki, Vērotāj! Mēs jau tāpat regulāri to ligzdu skatāmies. Un šie mīļuki ir tādi paši, kā mūsējie.Vērotāja wrote:Varbūt norvēģu ērgļus arī atdalīt? Drīz jau šiem arī sāksies ligzdošana.
Jā, es jau vakar uztaisīju http://www.dabasdati.lv/forums/viewtopi ... =22&t=2513La Marie wrote:Tas būtu ļoti jauki, Vērotāj! Mēs jau tāpat regulāri to ligzdu skatāmies. Un šie mīļuki ir tādi paši, kā mūsējie.Vērotāja wrote:Varbūt norvēģu ērgļus arī atdalīt? Drīz jau šiem arī sāksies ligzdošana.
Kamera kvalitatīva un vieta gleznaina.
Lūdzulianaliesma wrote:Vērotāj, varbūt izveido atsevišķu tēmu par kolibriem, tomēr tie ir tik īpatnēji un atšķirīgi. Tajā tad krāsim novērojumus par dažādām kolibri ģimenēm.
Nav gan. Tie ir nepieauguši klinšu ērgļi. Parastākā dienas plēsīgo putnu suga, ko pie šīs kameras var novērot. Bet jūras ērgļi arī tur mēdz baroties. Tāpat ka vietējais vistu vanags ar gredzenu.Vērotāja wrote:Man liekas, ka tie nav jūras ērgļi![]()
Jā, jūras ērgļus esmu tur redzējusi, bet šos (t.i. klinšu) vēl nebija gadījies redzēt. Vai viņi ir masīvāki par jūras ērgļiem? Vismaz kamerā tā izskatās.roosaluristaja wrote:Nav gan. Tie ir nepieauguši klinšu ērgļi. Parastākā dienas plēsīgo putnu suga, ko pie šīs kameras var novērot. Bet jūras ērgļi arī tur mēdz baroties. Tāpat ka vietējais vistu vanags ar gredzenu.Vērotāja wrote:Man liekas, ka tie nav jūras ērgļi![]()
Viņi ir aptuveni vienā svara kategorijā. Atbilstoši rakstiem jūras ērgļi ir vidēji par kādu puskilogramu masīvāki. Jāņem vērā, ka klinšu ērgļiem tāpat kā jūras ērgļiem un daudzām citām plēsīgo putnu sugām ir jūtamas svara atšķirības starp mātītēm un tēviņiem.Vērotāja wrote:
Jā, jūras ērgļus esmu tur redzējusi, bet šos (t.i. klinšu) vēl nebija gadījies redzēt. Vai viņi ir masīvāki par jūras ērgļiem? Vismaz kamerā tā izskatās.
Paldies, roosaluristaja! Tiešām gribējās zināt, kas ir šie skaistie putni.roosaluristaja wrote:
Nav gan. Tie ir nepieauguši klinšu ērgļi. Parastākā dienas plēsīgo putnu suga, ko pie šīs kameras var novērot. Bet jūras ērgļi arī tur mēdz baroties. Tāpat ka vietējais vistu vanags ar gredzenu.
J. Ķuze teica, ka Latvijā viņu esot ap 10 pāriem.Sunshine wrote: Izrādās, ka arī Latvijā daži klinšu ērgļu pāri ligzdo, ja var ticēt Vikipēdijai..
MĀRIS wrote:J. Ķuze teica, ka Latvijā viņu esot ap 10 pāriem.Sunshine wrote: Izrādās, ka arī Latvijā daži klinšu ērgļu pāri ligzdo, ja var ticēt Vikipēdijai..