Šajā ligzdā, izskatās, ka lielais gāziens ir pāri. Mazie morīši tīri apžuvuši, un lietussargs arī nakšņo uz zara.

Man arī kaut kā liekas, ka vecākajam ir baltāka micīte, bet tumšāks ancukiņš. Un jā - pat augumā vecākais drusku sāk iepalikt no jaunākā!MĀRIS wrote: Skatoties, kā notiek barošana, sabrūk visa mana teorija par vecāko - jaunāko sīci!!!, jo tas, kuram baltāka galviņa, un it kā miesās mazāks, sēž pie Džuljetas knābja, un tik ņukā iekšā, bet tas, kuram tumšāka galviņa, zaglīgi no attāluma pakampj pa kumosiņam, ar acīm redzamu respektu pret otru!!!![]()
Raganiete wrote:Nebeidzu vien brīnīties,ka ērglītis,kurš ēdamo dabū daudz retāk,ir gandrīz pāraudzis vecāko.
Patiešām augumā prāvākais ērglēns ar tumšāko galviņu bikli nogaida, kamēr vecāks baro praktiski tikai otru (vecāko)... Pa reizei viņš zaglīgi (precīzs Māra apzīmējums!) mēģina paķert kādu kumosu, bet arī šoreiz gandrīz viss tiek ērglēnam ar gaišāko galviņu.lianaliesma wrote:Man arī kaut kā liekas, ka vecākajam ir baltāka micīte, bet tumšāks ancukiņš. Un jā - pat augumā vecākais drusku sāk iepalikt no jaunākā!MĀRIS wrote: Skatoties, kā notiek barošana, sabrūk visa mana teorija par vecāko - jaunāko sīci!!!, jo tas, kuram baltāka galviņa, un it kā miesās mazāks, sēž pie Džuljetas knābja, un tik ņukā iekšā, bet tas, kuram tumšāka galviņa, zaglīgi no attāluma pakampj pa kumosiņam, ar acīm redzamu respektu pret otru!!!![]()
Bet pēc izturēšanās pie pusdiengalda mēs viņus vēl ilgi varēsim atšķirt
Esmu tajā pulciņā jau sen,katra diena sākas un beidzas ar mazajiem pūkainīšiem,bet īsti vairs neprotu viņus atšķirt.MĀRIS wrote:Raganiete wrote:Nebeidzu vien brīnīties,ka ērglītis,kurš ēdamo dabū daudz retāk,ir gandrīz pāraudzis vecāko.
Čau, Raganiete pulciņā! Mēs jau šeit vairāk spekulējam ar to vecāks - jaunāks, jo man ļoti labi stāv prātā Austrālijas ērgļi, kur viss sagāja tādā sviestā, ka man beigās gandrīz vai cepuri nācās apēst! Tas ir vairāk kā pieņēmums, ka vecākais iekausta jaunāko, ātrāk tiek pie ēdiena.... Kas zin, vai mēs arī šeit visām pārmaiņām esam izsekojuši līdzi.