Diskusijas

Emotion

Re: Diskusijas

Post by Emotion »

Maz-ko-zinu wrote:
Emotion wrote:cik draudzīga un rūpīga saime :) :D
https://www.facebook.com/nordealatvija/ ... 7/?theater
Nez kāpēc man Nordea reklāmu tikai rāda nevis "draudzīgu un rūpīgu saimi". :(
:lol:
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Pēc labojuma varēju apskatīt, Emotion
Traks var palikt!
Last edited by Maz-ko-zinu on 27 Jan 2016 09:58, edited 1 time in total.
Simba

Post by Simba »

Mīlīši :)
Es atvainojos visiem tiem, kurus es jau "dastala" ar savu cepšanos un iespringumu par ekoloģiju :)
Manī tā doma jau ir no saieta decembrī, beidzot, ar grūdienu no malas, ir tapis tāds kā uzsaukums, ko es esmu nopublicējusi draugos un fb, lai redz savējie un vietējie, ar galveno mērķi - informēt. Aizvien vairāk saskaros, ka cilvēki ne visi ir informēti par to pašu Raundapu, tādēļ ir vēlme informēt.

Ielieku savu uzsaukumu arī šeit, ja kādam no jums ir sajūta, ka gribas arī painformēt, šo var droši griezt, rediģēt, lipināt klāt, jebko, kas vajadzīgs, lai nav jāgudro jauns ritens, un izplatīt savos soc.tīklos :)
Vērotāj, ja šis ir lieki un tiešām esmu par daudz aizrāvusies - dzēs ārā bez žēlastības :)

Mēs esam tas, ko mēs ēdam
Neskatoties uz faktu, ka šo parunu ir dzirdējis ikviens cilvēks kaut reizi dzīvē, tai ir dziļa doma. Jautājumi par veselīgu dzīvesveidu, veselīgu emocionalitāti un saprātīgu rīcību mani ir interesējuši vienmēr. Mēs bieži nevaram saprast, kāpēc mūsu imunsistēma ir novājināta un jūtam spēku izsīkumu. Mūsu vesības stāvoklis ir atkarīgs no pārtikas, ko ikdienā lietojam.
Vai daudzi ir iedziļinājušies un domājuši, kā mūsdienās tiek audzēti graudi, dārzeņi un augļi? Lielākoties lielaudzētāji, lai pasargātu ražu no kaitēkļiem un slimībām, izmanto dažādu ķīmiju, apstrādājot ar to ražu. Piemēram, Latvijā ir ļoti plaši izplatīta tendence labību apstrādāt ar tādu ķīmisku reaģentu kā Raundup. Bēdīgākais, ka labību apsmidzina ne tikai tās augšanas procesā, bet dažas dienas (3-5 dienas) pirms kulšanas. Daudzi zemnieki tādējādi ietaupa izmaksas uz kaltēšanu, jo šī ķīmija palīdz graudam izžūt bez kaltes. Par to maz runā, un informācija par tās kaitīgumu tiek noklusēta. Taču rezultātā šīs ķīmijas paliekas negatīvi ietekmē mūsu organisma funkcionalitāti, hormonālo līmeni un kopējo veselības stāvokli. Diemžēl pēdējā laikā veiktie pētījumi rada pamatu bažām, ka gan sadzīves ķīmijas, gan tās, ar kuru palīdzību audzē pārtiku, ir viens no provocējošiem faktoriem pie audzēju veidošanās. Par Raundapa problēmu šobrīd brēku ceļ arī ornitologi, paredzot, ka pēc pieciem gadiem balto stārķu ligzdās vairs neattīstīsies mazuļi un nopietni tiks ietekmēta vesela ekosistēma (kukaiņi-abinieki-putni). Diemžēl mēs šajā laikmetā dzīvojam pārāk ķīmiski piesārņotā vidē, un tikai pamainot mūsu ieradumus un pieprasījumu, mēs varam sākt mainīt mūsu apkārtējo pasauli.
Atveriet acis un esiet modri. Svarīgi ir saprast pārtikas izcelsmi un kā tā tikusi izaudzēta vai saražota. Pieprasiet ražotājam informāciju par pārtikas audzēšanu, vai audzēšanas procesā tiek izmantota ķīmija. Izvēlieties bioloģisko pārtiku, kas dod garantiju, ka bioloģiskā pārtika ir tīra, garšīga un pilnvērtīga. Bioloģiskā pārtika tiek audzēta bez ķīmiskiem pesticīdiem pret kaitēkļiem, bez ķīmiskiem herbicīdiem nezāļu iztīrīšanai un bez ķīmiskiem līdzekļiem slimību apkarošanai. Bez toksiskā kokteiļa, kurš gadu gadiem uzkrājas vidē un mūsu organismā.
Interesējieties un iegādājieties pārtiku pie zemniekiem, kuri audzē mazos daudzumos priekš sevis un citiem.
(Gadījumā, ja kādam ir pārāk sarežģīts meklēšanas process, tad ar domubiedriem labprāt padalīsimies ar ekoloģiskajām auzām, ekoloģiskajiem kviešu miltiem un mājās ceptu dabīgo maizi.)
Lai mums visiem laba veselība!

Sīkāks info par nezāļu iznīcinātāju –
http://www.diena.lv/dienas-zurnali/sest ... m-14054219
http://www.lsm.lv/lv/raksts/vide-un-zin ... os.a81691/
http://www.zalabriviba.lv/par-genu-inze ... fosats-es/
čiekurs

Post by čiekurs »

Simba, paldies liels par info.
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Simba, mēs priecājamies, ka kāds nopietni pievērsies šai problēmai, mēs visi atbalstam tevi.
Kā lai tevi atrod draugos, lai varētu ieteikt tavu tekstu? Raksti man uz PM.
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Simba wrote: Mīlīši :)
Manī tā doma jau ir no saieta decembrī, beidzot, ar grūdienu no malas, ir tapis tāds kā uzsaukums, ko es esmu nopublicējusi draugos un fb, lai redz savējie un vietējie, ar galveno mērķi - informēt. Aizvien vairāk saskaros, ka cilvēki ne visi ir informēti par to pašu Raundapu, tādēļ ir vēlme informēt.
Simba, lai veicas! Varbūt ieliksi atsauces uz profiliem šajās sociālajās vietnēs, labprāt arī citi varbūt painformēs savus paziņas... es noteikti... :P
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Hildina

Post by Hildina »

Maz-ko-zinu wrote:Simba, mēs priecājamies, ka kāds nopietni pievērsies šai problēmai, mēs visi atbalstam tevi.
Kā lai tevi atrod draugos, lai varētu ieteikt tavu tekstu? Raksti man uz PM.
Arī mani interesē, kā lai Tevi atrod FB ?
Simba

Post by Simba »

Sveiciens visiem!
Vēlos teikt milzīgu Jums visiem paldies par atbalstu :) Šī man ir pirmreizēja pieredze iekš skaļas bļaustīšanās par vides problēmām :P

Bet, kā jau teicu vakar - šo tekstu brīvi un bez autortiesību atlīdzības (vai kā tās padarīšanas tur sauc) var izmantot, pārkopēt, lietot, likt savos runas plūdos, dienasgrāmatās utt. jebkurš, kam ir vajadzība, vēlme utt.

Paldies, un lai mums visiem veicas!
Last edited by Simba on 24 Jun 2016 23:18, edited 1 time in total.
Emotion

Post by Emotion »

sākumā izlasot virsrakstu sabijos :) bet nekā, viss ir kārtībā. Padraudzējās, pietiek :lol:
http://www.delfi.lv/mansdraugs/zveru-dz ... -draudzibu
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Emotion wrote:sākumā izlasot virsrakstu sabijos :) bet nekā, viss ir kārtībā. Padraudzējās, pietiek :lol:
Mani pārsteidza apgalvojums, ka pie visa vainojamas "pavasara vēsmas". Pēc manas saprašanas - līdz pavasarim vēl ir pieklājīgs laiks jāgaida, kur nu vēl Tālajos Austrumos, kur tas safari parks atrodas. Vai frāze "uz dzīvnieku pārošanās laiku" Delfu žurnālistiem šķiet pārāk piedauzīga, lai to liktu virsrakstā? Puritāņi :lol:
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Ja atceramies, āzis Timurs pie tīģera nonāca kā barība, jo viņu regulāri baroja ar dzīviem pārnadžiem. Interesanti, ko tīģeris ēda pēc tam, kad sāka draudzēties ar āzi?
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Sandra L.

Post by Sandra L. »

Jaunajās "Astes" uz 2,5 lpp. saruna ar Jāni Ķuzi
Simba

Post by Simba »

Sandra L. wrote:Jaunajās "Astes" uz 2,5 lpp. saruna ar Jāni Ķuzi
Paldies par info :)
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Sandra L. wrote:Jaunajās "Astes" uz 2,5 lpp. saruna ar Jāni Ķuzi
Paldies, Sandra :P

Atradu kur var izškirstīt žurnālu, raksts ir 54.lappusē un uz priekšu. Lasīšanai lapas skats par sīku, bet bildes var paskatīties un virsrakstus izlasīt
http://www.manizurnali.lv/flash/578571/
Made

Post by Made »

Man ir žurnāls. Kā tur ir ar citēšanu un autortiesībām? Ja es atstāstu <2%, tad ir OK? Vērotāja, ja uzskati, ka te tā nedrīkst, tad izdzēs :)
Ko es tur izlasīju:
:P - šo kameru plānots darbināt vismaz līdz martam
:P - ir uzbūvēta kamera pie citas jūras ērgļu ligzdas
:P - gadu vienmēr uzsāk ar 2 kamerām, pēc tam skatās, kur lieko pārlikt (sugai, kas vēl nav atlidojusi)
:P - melnajiem stārķiem kamera būs vecajā vietā
:P - Jānim patikušas arī zivis, bet vispār viņš esot viens no tiem "garlaicīgajiem gadījumiem", kas interesējas par kaut ko, kopš vien sevi atceras
:P - tiešraides organizēšana ir komandas darbs
:P - pie vēlo migrantu ligzdām (melnie stārķi, zivju ērgļi) pietiekot ar saules paneļiem, pie nometniekiem jāmaina akumulatori
:P - piecu gadu laikā par laimi nav bijis tā, ka tiešraide tiktu bojāta ļaunprātīgi, jo vietējie esot malači
:P - bija slikti, kad bojājums radās pats laikā, kad nedrīkstēja kāpt kokā
:P - nav jau tā, ka kamera putniem nepavisam netraucē, bet tas atkarīgs no sugas - zivju ērglim vienalga, var būt pat atklāta kamera, bet jūras ērglis esot nervozs (tiek izstāstīts gadījums ar Durbertas kameras notīrīšanu, kas pievērsa uzmanību), un vispār pie jūras ērgļa ligzdām kameras uzstādīt ir tehniski sarežģīti, tāpēc to darot reti
:P - stāsta par tiešraides ieguvumiem - interesantākajiem notikumiem ligzdās, mikroliegumu uzlabošanu, cilvēku ieinteresētību, jaunām atziņām, diskusiju kopību, skatīšanos darbā un publiski (piem, Latvijas prezidentūras laikā LNB)
:P - pats skatās neregulāri un karstākajā darba laikā uzzin jaunumus no foruma
:P - vērošana tiešraidē trenē pacietību :P
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Paldies, Made par raksta īso konspektu, bet vienu info es papildināšu. Jau dotajā momentā ir uzlikta vēl viena kamera pie jūras ērgļu ligzdas, kura jau darbojas. Ja tajā ligzdā viss notiks, tad viņa tiks palaista arī mums. Šī Durbertvillas kamera patiešām viennozīmīgi darbosies līdz martam, un ja tomēr šajā ligzdā visi notikumi apstāsies, /Durbe ar Robertu izvēlēsies veco ligzdu, kas atrodas blakus, vai kādu citu, un šī ligzda paliks tukša,/ tad protams, viņu demontēs. Bet tas ir tikai tādā gadījumā, ja ligzdā notikumi apstāsies, bet pagaidām, pēc manām domām, par notikumu trūkumu mēs nevaram sūdzēties. Un ja notikumi attīstīsies kā viņiem ir jāattīstas pēc scenārija, tad kamera vēl ilgi mūs šeit priecēs. :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
summerkid

Post by summerkid »

Paldies, Made! :P
Lūk, par otro kameru gan jaunums! Tas ir, kā, es jau pieradu pie Durbes kameras (runa ir par jūrniekiem, ne?) un tā apvāršņa. Durbes kamera ārpus konkurences! :roll: :mrgreen:
Mazāk pie datora, vairāk pa āru, lai zemes kažokam nobraukt gar sānu.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Paldies par konspektiem, ļoti interesanti :D
Dabā jau nekad nevar neko paredzēt 100%, bet ja pat Durbe un Roberts izvēlēsies citu ligzdu, gribētāju Durbertvillai netrūkst. Tur pašlaik iet ņigu-ņegu un tas ir interesanti ne tikai lūriķiem, bet, domāju, arī Jānim kā pētniekam.
roosaluristaja

Post by roosaluristaja »

Emotion wrote:sākumā izlasot virsrakstu sabijos :) bet nekā, viss ir kārtībā. Padraudzējās, pietiek :lol:
Te gan ir pavisam cita informācija par nošķiršanas iemesliem.

http://www.vesti.ru/doc.html?id=2713811
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”