🔒Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)
Re: Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)
Te es biju astes pētījusi. Robertam bilde no 24.lapas 11.martā un 707.lapā ieliktā 14.decembra ames video.
http://dabasdati.lv/forums/viewtopic.ph ... tes#p59651
http://dabasdati.lv/forums/viewtopic.ph ... tes#p59651
-
Izskataas, ka Tu jaunu daamu Robertam neakcepteeVērotāja wrote: Kāpēc ar jaunu dāmu??????
Nu video taču ir ļoti skaidri redzams, ka Roberts izstumj jauno mātīti no ligzdas!!!!

Esmu vērotājaVecais jūrnieks wrote:Izskataas, ka Tu jaunu daamu Robertam neakcepteeVērotāja wrote: Kāpēc ar jaunu dāmu??????
Nu video taču ir ļoti skaidri redzams, ka Roberts izstumj jauno mātīti no ligzdas!!!!

Ērgļi ir monogāmi un, ja ar Durbi viss ir kārtībā, tad viņa arī būs Roberta sieva

Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Re: Jūras ērgļi Latvijā, 2015
Atradu Roberta muguru pagājušā gada februārī.Vērotāja wrote:Sveicināts/a, RAI![]()
13.44 Joprojām gandrīz nekustīgi
Kurš māk, lūdzu pievienojiet kādu bildi no pieaugušā ērgļa muguras šī rīta vizītē ligzdā. Ir spalvas, kas līdzīgas, bet ir, kas savādākas. Ja nu vienīgi gada laikā nomainītas
Last edited by Sandra L. on 24 Jan 2016 13:23, edited 1 time in total.
lianaliesma, piekrītu, ka tas ir Roberts. Šajā video Roberta asti var redzēt tuvplānā, tā ir netīri dzeltenīga.lianaliesma wrote: Laikam jau tomēr tas bija mūsu Roberts. Nu gaidam parādamies Durbi.
-
OK. Bet Durbei jau cik gadi? 17-18, ja? Cik vinji ilgi dziivo vispaar?
Sandra, un te ir Roberts šodien. Tā pati mugura.
100% spalvu nesakritīs, jo viņi tās maina, taču liela daļa spalvu sakrīt.

100% spalvu nesakritīs, jo viņi tās maina, taču liela daļa spalvu sakrīt.

Kamēr rakstīju, Vērotāja jau pievienoja, paldies 

Es tomēr saku, ka tas bija Robčiks, bet nepretendēju uz patiesību, jo mans lūriķa stāžs vēl nav pat gada garumā. Vienkārši es tā domāju.
LL likta bildīte 2015. g. 10. februārī ar Robčika asti.
Jānis Ķ. šovakar brauks "izmazgāt objektīvam acis", lai mums būtu asāka redzēšana. Ja tas nelīdzēs, tad nākotnē mainīs nost šo objektīvu /sensoru/, jo uz sezonu tik miglainu neatstās.

LL likta bildīte 2015. g. 10. februārī ar Robčika asti.

Jānis Ķ. šovakar brauks "izmazgāt objektīvam acis", lai mums būtu asāka redzēšana. Ja tas nelīdzēs, tad nākotnē mainīs nost šo objektīvu /sensoru/, jo uz sezonu tik miglainu neatstās.

Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Durbe dzimusi 1999.gadāVecais jūrnieks wrote:OK. Bet Durbei jau cik gadi? 17-18, ja? Cik vinji ilgi dziivo vispaar?
Angļu Wikipēdijā ir teikts - Some individuals have been found to live over 25 years,[12] 21 years being the average.[9]
(Daži indivīdi sasniedz 25 gadu vecumu. 21 gads ir vidējais dzīves ilgums)
Ir, ir. Izanalizējot to otro video ir skaidrs, ka tas ir Roberts.MĀRIS wrote:Es tomēr saku, ka tas bija Robčiks, bet nepretendēju uz patiesību, jo mans lūriķa stāžs vēl nav pat gada garumā. Vienkārši es tā domāju.![]()
Ļoti jauki, ka Jānis mainīs objektīvu. Man jau likās, ka pēdējā laikā kadrs ir kļuvis neskaidrāks, bet domāju, ka tas aukstuma dēļ.
Šoreiz nemainīs, jo cita sensora /objektīva/ pagaidām nav. Mēģinās nomazgāt lēcu, jo iespējams, ka pie uzstādīšanas Jānis ir pieskāries, un atstājis kādas pēdas uz stikliņa. Ja tas nelīdzēs, tad domās par maiņu, jo viņš /sensors/ vēl ir jāpasūta.Vērotāja wrote: Ļoti jauki, ka Jānis mainīs objektīvu.

Last edited by MĀRIS on 24 Jan 2016 15:53, edited 1 time in total.
Ja vajag kādu jaunu detaļu novērošanas sistēmai, tad lūdzu ziņojiet - lai varam atkal draudzīgi organizēties ziedojumam.MĀRIS wrote:Šoreiz nemainīs, jo cita sensora /objektīva/ pagaidām nav. Mēģinās nomazgāt lēcu, jo iespējams, ka pie uzstādīšanas Viņš ir pieskāries, un atstājis kādas pēdas uz stikliņa. Ja tas nelīdzēs, tad domās par maiņu, jo viņš vēl ir jāpasūta.Vērotāja wrote: Ļoti jauki, ka Jānis mainīs objektīvu.

17.03. Robčiks visu jaunatni iztrenkājis, arī jauno brūti aizdzinis!!! Paliek tikai tukša, nobradāta ligzda, uz ko mums skatīties!

Durbe, kur tu esi, svešas meitenes vazājas pa tavu māju.
Tas gan labi pateiktsEmotion wrote:Durbe, kur tu esi, svešas meitenes vazājas pa tavu māju.

-
... un piesit kanti RobertamEmotion wrote:Durbe, kur tu esi, svešas meitenes vazājas pa tavu māju.

Durbīte jau putnēns gados, kā tur putniem ir? Viņi spēj dēt olas neatkarīgi no vecuma, vai tomēr mūža nogalē tas vairs nav iespējams?
Un par Robertu, vai ir iespējams noteikt pieauguša ērgļa precīzu, vai vismaz aptuvenu vecumu, ja tas nav gredzenots?
Un par Robertu, vai ir iespējams noteikt pieauguša ērgļa precīzu, vai vismaz aptuvenu vecumu, ja tas nav gredzenots?
Durbe ir spēka gados un olas var dēt.Prizhs wrote:Durbīte jau putnēns gados, kā tur putniem ir? Viņi spēj dēt olas neatkarīgi no vecuma, vai tomēr mūža nogalē tas vairs nav iespējams?
Ērgļu vecuma noteikšanas tabula ir te http://www.looduskalender.ee/en/node/15571
Precīzu vecumu varbūt var noteikt Jānis, taču ar nespeciālista aci liekas, ka Roberts ir vidējos gados, iespējams, ka mazliet jaunāks par Durbi. Pēc tabulas bildēm, varētu teikt, ka Roberts izskatā ir tuvāk 12 gadiem.
25.Janvāris
7:42 Labrīt!Kamera modusies,cerams,ar skaidru un dzidru skatu uz dzīvi
Un šorīt visu vērosim nedaudz citām acīm
Pašlaik vēl tumšs,čalo strautiņš un nedaudz pūš vējš 
7:42 Labrīt!Kamera modusies,cerams,ar skaidru un dzidru skatu uz dzīvi