Diskusijas
-
Re: Diskusijas
Es atkal izlasīju ko apspriešanas vērtu
http://ziemellatvija.diena.lv/lietotaju ... 1535345764
Pēc manām domām - no viena grāvja otrā. Tas, ka vajag medīt tās nenormāli savairojušās un nezin kāpēc regulāri piebarotās mežacūkas, ir skaidrs. Jo pat es zinu, ka labi paēdušiem dzīvniekiem dzimst daudz vairāk pēcnācēju. Man nav iebildumu, ka mednieki pa manu mežu dzīvojās. Būs kaimiņienei kartupeļu lauks mazāk postīts. Bet, ka ir atcelti visi dabas liegumi? Vai tos MK noteikumus raksta absolūti nekompetenti ierēdņi? Man trūkst skaidrojuma.
P.S. Es atkal prom. Jānoliek svecītes Bastejkalnā.
http://ziemellatvija.diena.lv/lietotaju ... 1535345764
Pēc manām domām - no viena grāvja otrā. Tas, ka vajag medīt tās nenormāli savairojušās un nezin kāpēc regulāri piebarotās mežacūkas, ir skaidrs. Jo pat es zinu, ka labi paēdušiem dzīvniekiem dzimst daudz vairāk pēcnācēju. Man nav iebildumu, ka mednieki pa manu mežu dzīvojās. Būs kaimiņienei kartupeļu lauks mazāk postīts. Bet, ka ir atcelti visi dabas liegumi? Vai tos MK noteikumus raksta absolūti nekompetenti ierēdņi? Man trūkst skaidrojuma.
P.S. Es atkal prom. Jānoliek svecītes Bastejkalnā.
- Lianaliesma
Simba, man prieks, ka esi sakomunicējusi ar Zaļo brīvību. Personiski gan nepazīstu tajā nevienu, bet liekas, ka viņi jau darbojas tajā līmenī, kad valsts institūcijas sāk ieklausīties. Un ir pietiekami kompetenti, kas ir svarīgi, jo pesticīdu lietošanas tēma gan mums visiem ir aktuāla, bet ne visiem izprotama, tā ir stipri specifiska un prasa daudz intlektuālā darba.Simba wrote:Vēl viena vēstule no Zaļās brīvības.
Mans jautājums bija, ka nav īsti sapratne, kā un ko tieši vislabāk darīt, lai ierobežotu Raundapa patēriņu un lūguma pēc padoma, lai nav jauns veļuks jāizgudro, ko viņi iesaka darīt un no kura gala.
Atbilde: "Mēs no Vides konsulatītās padomes esam vērsušies pie ZM ar konkrētām prasībām par to kā ierobežot pesticīdu lietošanu un samaznāt riskus. Pagaidām gan visi mūsu ieteikumi ir bijuši noraidīti, bet plānojam turpināt un saistīt to arī ar vides veselības jautājumiem un iesaistīt Ārstu asociāciju. Bet sabiedrības atbalsts arī noteiktu būtu ļoti noderīgs."
Tad nu tā... Sausais atlikums ir tāds, ka man kā Simbai nav saprašana, ko sevī ietver sabiedrības atbalsts un kā es pie tā varu tikt![]()
Labā lieta - es vismaz tagad jau skaidrāk zinu, ko es/mēs varam darīt, lai nebūtu mīņāšanās uz vietas.
Ieinteresētie, varbūt padalaties ar savām versijām, kā tikt pie tāda zvēra kā sabiedrības atbalsts?
http://www.zalabriviba.lv/par-zalo-brivibu/
Manā saprašanā sabiedrības atbalsts - tas ir tas, ko dara sabiedriskās jeb nevalstiskās organizācijas (nvo, biedrības), jo tikai kā organizācija mēs, sabiedrības daļa varam:
-uzsākt dialogu ar valsts insitūcijām, likt ieklausīties, lai panāktu pozitīvas izmaiņas
-pulcēt komandu, kuras katrs loceklis virza uz priekšu katrs savu jomu, uzkrāj informāciju, veido datu bāzi, kļūst zinošs
-organizēt kādas svarīgas informācijas izplatīšanu plašāk, lai vispirms jau informētu/aizrautu sabiedrību un gūtu tās atbalstu
-sadarboties ar citām līdzīgām organizācijām, lai apmainītos ar specifisku informāciju un pieredzi, un arī sadarbotos
Ja ir jau darboties spējīgi un griboši domubiedri, var veidot nvo. Ja nav - var pievienoties kādai citai nvo, kas jau darbojas un kurā jau ir savākta informatīva datu bāze, un kurai ir jau izstrādāta sava darbības stratēģija, un tad var sākt aktīvi un produktīvi darboties.
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.

Labs...
https://www.facebook.com/gaillardremi/v ... 763913525/
Vispār jau tur var pievienot epizodi, kur ērgļi, piemēram, vēro onlainā cilvēkus un tā
Bet vispār liek padomāt, jā.
https://www.facebook.com/gaillardremi/v ... 763913525/
Vispār jau tur var pievienot epizodi, kur ērgļi, piemēram, vēro onlainā cilvēkus un tā

- Lianaliesma

Šis varētu būt interesants lasāmgabals 
https://www.facebook.com/Dabasdati.lv/p ... =3&theater
Šeit tas pats info - http://dabasdati.lv/lv/article/jura-lip ... as-svetki/

https://www.facebook.com/Dabasdati.lv/p ... =3&theater
Šeit tas pats info - http://dabasdati.lv/lv/article/jura-lip ... as-svetki/
-
Paldies, simba!
Kāds organizēts foruma dalībnieks varētu to pirms 18.februāra atgādināt "vēja slotām"? Būtu labi.
Kāds organizēts foruma dalībnieks varētu to pirms 18.februāra atgādināt "vēja slotām"? Būtu labi.

-
Vērotāja, es atkal par to, kas neattiecās uz foruma tematu un ne vismazākajā mērā neapvainošos, ja tu izdzēsīsi, bet man tas ir svarīgi. Iesnieguma Saeimas priekšsēdētājai melnraksts, aizvakar iesniedzām.
"1991. gada barikādes uzcēla tautas vienotās brīvības alkas, un to laikā par tiesībām uz pašcieņu un savas valsts neatkarību vairāki cilvēki atdeva dzīvības. Barikādes bija mūsu tautas kopīga lieta, kurā piedalījās neskaitāmi ļaudis no visiem Latvijas novadiem, arī tie, kuri janvāra dienās līdz Rīgai neatkļuva, bet materiāli un morāli atbalstīja savējos galvaspilsētas ielās un laukumos. Tā nebija nedz rinda pēc desas vai privilēģijām, nedz iespēja kādām personām vai grupām izcelties uz citu rēķina. Barikādes bija Baltijas ceļa turpinājums, cilvēku tūkstošiem uzskatāmi apliecinot vērtības, kas tagad guvušas atspoguļojumu arī Satversmē, - uzticību Latvijai, brīvību, vienlīdzību, solidaritāti, taisnīgumu un godīgumu.
Tāpēc mums morāli nav pieņemama situācija, ka 25 gadus pēc vēsturiskajiem 1991. gada janvāra notikumiem top likumprojekts, kas brīvības alkām mēģina rast finansiālu ekvivalentu, paredzot barikāžu piemiņas zīmju un pateicības rakstu saņēmējiem īpašu statusu un nodrošinot īpašu valsts un pašvaldību atbalstu. Šie pagodinājumi savu jēgu iegūst tikai kā apliecinājums visus vienojošām vērtībām, bet zaudē, ja populistiski politikāņi tos mēģina izmantot kā instrumentu tautas šķelšanai, piešķirot kādai sabiedrības daļai privilēģijas un neaizmirstot arī paši sevi.
Ja 12. Saeimas balsojums šo likumprojektu pārvērtīs likumā, uzskatīsim par netaisnīgu un barikāžu būtībai neatbilstošu rīcību paturēt savas barikāžu Piemiņas zīmes nr. ...... un, solidarizējoties ar neskaitāmiem barikāžu atbalstītājiem, kas šādu pagodinājumu nav saņēmuši, atdosim tās Saeimas kancelejā."
"1991. gada barikādes uzcēla tautas vienotās brīvības alkas, un to laikā par tiesībām uz pašcieņu un savas valsts neatkarību vairāki cilvēki atdeva dzīvības. Barikādes bija mūsu tautas kopīga lieta, kurā piedalījās neskaitāmi ļaudis no visiem Latvijas novadiem, arī tie, kuri janvāra dienās līdz Rīgai neatkļuva, bet materiāli un morāli atbalstīja savējos galvaspilsētas ielās un laukumos. Tā nebija nedz rinda pēc desas vai privilēģijām, nedz iespēja kādām personām vai grupām izcelties uz citu rēķina. Barikādes bija Baltijas ceļa turpinājums, cilvēku tūkstošiem uzskatāmi apliecinot vērtības, kas tagad guvušas atspoguļojumu arī Satversmē, - uzticību Latvijai, brīvību, vienlīdzību, solidaritāti, taisnīgumu un godīgumu.
Tāpēc mums morāli nav pieņemama situācija, ka 25 gadus pēc vēsturiskajiem 1991. gada janvāra notikumiem top likumprojekts, kas brīvības alkām mēģina rast finansiālu ekvivalentu, paredzot barikāžu piemiņas zīmju un pateicības rakstu saņēmējiem īpašu statusu un nodrošinot īpašu valsts un pašvaldību atbalstu. Šie pagodinājumi savu jēgu iegūst tikai kā apliecinājums visus vienojošām vērtībām, bet zaudē, ja populistiski politikāņi tos mēģina izmantot kā instrumentu tautas šķelšanai, piešķirot kādai sabiedrības daļai privilēģijas un neaizmirstot arī paši sevi.
Ja 12. Saeimas balsojums šo likumprojektu pārvērtīs likumā, uzskatīsim par netaisnīgu un barikāžu būtībai neatbilstošu rīcību paturēt savas barikāžu Piemiņas zīmes nr. ...... un, solidarizējoties ar neskaitāmiem barikāžu atbalstītājiem, kas šādu pagodinājumu nav saņēmuši, atdosim tās Saeimas kancelejā."

https://www.facebook.com/pakrutto/photo ... =3&theater
vispār es nevaru noticēt. vai ērglis kautko tādu vispār pieļautu?? Viņi vai tad nemedī vārnas?

Līdz pirmajam mērķim, lai sagaidītu zaļās vārnas un nodrošinātu to aizsardzību vismaz mininālajā līmenī šogad, atlikuši vien 322,56 EUR:
http://www.lob.lv/lv/z_varnas/zalo_varn ... _rokas.php
Lieliski. Zaļajām vārnām "Lai dzīvo sveiks!"
Par barikādēm

Par barikādēm
Domāju, ka Maz-ko-zinu neapvainosies, ja pievērsīšu uzmanību tam, ka šo paziņojumu uzrakstīja un izplata ne jau tie, kas nedabūja medaļu un nedabūs labumus - tieši otrādi - neērti un sirds pilna ir tiem, kam ir šīs piemiņas medaļas un kas apzinās, ka šis statuss nav tāpēc, lai būtu priviliģēti.Maz-ko-zinu wrote:Vērotāja, es atkal par to, kas neattiecās uz foruma tematu un ne vismazākajā mērā neapvainošos, ja tu izdzēsīsi, bet man tas ir svarīgi. Iesnieguma Saeimas priekšsēdētājai melnraksts, aizvakar iesniedzām.
Last edited by Made on 22 Jan 2016 10:36, edited 1 time in total.
- Lianaliesma
Paldies, vispirms jau par informāciju, ka kas tāds kā šāds likumprojekts tiek virzīts cauri - milzīgs kauna vilnis pārņem...Maz-ko-zinu wrote:Iesnieguma Saeimas priekšsēdētājai melnraksts, aizvakar iesniedzām.
Un skaisti, ka ir sabiedrībā, mūsu vidū cilvēki ar tradicionālu godaprāta izpratni, un ka viņi savu attieksmi pauž skaļi un savlaicīgi. Būtu labi, ja ko tādu plaši publicētu masu medijos, tas noteikti iedvesmotu daudzus, kas šobrīd, redzot notiekošo, ir pilnībā norobežojušies...

-
Turpinot par barikādēm
Paldies jums par sapratni.
Pretīgākais tajā lietā, ka to visu "bīda" cilvēks, kas bīstamajā barikāžu laikā gulēja pie sievas sāniem, kā viņš to sauc - "pagrīdē" un izlīda tikai uz brīdi, lai TV aicinātu vākt nost barikādes. Tam aicinājumam, kā pretarguments nākamajā vakarā notika 20.janvāra apšaude pie Iekšlietu ministrijas un gāja bojā cilvēki.
Kad TF dibinātāji, pirmais ešelons tika ievēlēts Augstākajā Padomē, kad vara republikā jau bija puslīdz "mūsu" un bija gandrīz vai droši un pat prestīži strādāt TF, pie teikšanas nāca nomaskējušies karjeristi, cilvēki, kas uz tā rēķina gribēja sev gūt kādu politisku vai taustāmu labumu.
Tagad viņi visos medijos uzstājās, kā galvenie "baļķa nesēji", štuko, kā izkārtot sev piemaksas un atvieglojumus, lai arī uz priekšu varētu parazitēt uz valsts rēķina.
Lai nebūtu tukšvārdīga, teikšu, ka domāju Romasu Ražuku no Saeimas Sociālo darba lietu komisijas, kurs ir likumprojekta iniciātors. Šī komisija jau likumprojektu akceptēja, bet to skatīs vēl citās komisijās un liks uz balsojumu Saeimā.
Viss! Beidzu ne par tēmu.
Pretīgākais tajā lietā, ka to visu "bīda" cilvēks, kas bīstamajā barikāžu laikā gulēja pie sievas sāniem, kā viņš to sauc - "pagrīdē" un izlīda tikai uz brīdi, lai TV aicinātu vākt nost barikādes. Tam aicinājumam, kā pretarguments nākamajā vakarā notika 20.janvāra apšaude pie Iekšlietu ministrijas un gāja bojā cilvēki.
Kad TF dibinātāji, pirmais ešelons tika ievēlēts Augstākajā Padomē, kad vara republikā jau bija puslīdz "mūsu" un bija gandrīz vai droši un pat prestīži strādāt TF, pie teikšanas nāca nomaskējušies karjeristi, cilvēki, kas uz tā rēķina gribēja sev gūt kādu politisku vai taustāmu labumu.
Tagad viņi visos medijos uzstājās, kā galvenie "baļķa nesēji", štuko, kā izkārtot sev piemaksas un atvieglojumus, lai arī uz priekšu varētu parazitēt uz valsts rēķina.
Lai nebūtu tukšvārdīga, teikšu, ka domāju Romasu Ražuku no Saeimas Sociālo darba lietu komisijas, kurs ir likumprojekta iniciātors. Šī komisija jau likumprojektu akceptēja, bet to skatīs vēl citās komisijās un liks uz balsojumu Saeimā.
Bravo, Maz-ko-zinu! Lieliski teksti, pievienojos katram vārdam. Pat neskatoties uz to, ka es arī varētu būt ieinteresēta, lai šo ''maizes un sviesta'' likumu pieņemtu.
Te līdzīgs moments no viena no labākajiem Eiropas putnu fotogrāfiem Markusa Varesvuo - jūras ērglis un kajaks:Emotion wrote:![]()
https://www.facebook.com/pakrutto/photo ... =3&theater
vispār es nevaru noticēt. vai ērglis kautko tādu vispār pieļautu?? Viņi vai tad nemedī vārnas?

Paldies, CerambyX. Ļoti kvalitatīvas un arī interesantas fotogrāfijas.
Kāds mērķis kajakam "braukt" uz ērgļa? Vienkārši vizinās? Otrajā foto izskatās, ka kajaks knābj ērglim.
Kāds mērķis kajakam "braukt" uz ērgļa? Vienkārši vizinās? Otrajā foto izskatās, ka kajaks knābj ērglim.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Maz-ko-zinu wrote:Turpinot par barikādēm

- Lianaliesma
Ko jūs domājat šajā sakarā? Īsti skaidri gan tā problēma nav aprakstīta... saskāros ar to Vikipēdijas saitā un šādā kontekstā man tas ir saprotami.
https://manabalss.lv/par-publiskas-telp ... ivibu/show
Paraksties manabalss.lv pret autortiesību likuma normu, kas mūs ierobežo ilustrēt rakstus ar fotogrāfijām!

Paraksties manabalss.lv pret autortiesību likuma normu, kas mūs ierobežo ilustrēt rakstus ar fotogrāfijām!

Esmu šo iniciatīvu parakstījusi vēl pērn. Par šo tēmu pirms laika aktīvi rakstīja, doma tāda, ka publiskās telpas trīsdimensiju (tātad visi) objekti ir autortiesību objekti. Būtībā toreiz bija retorika par to, ka neviens nedrīkst publiski izrādīt pat Rīgas silueta attēlu, piemēram, nofotografējot sevi uz Rīgas fona un ievietojot Feisbukā.lianaliesma wrote:Ko jūs domājat šajā sakarā? Īsti skaidri gan tā problēma nav aprakstīta... saskāros ar to Vikipēdijas saitā un šādā kontekstā man tas ir saprotami.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Lieliskas bildes, CerambyX!CerambyX wrote: Te līdzīgs moments no viena no labākajiem Eiropas putnu fotogrāfiem Markusa Varesvuo - jūras ērglis un kajaks: