Te ir video. Un te ir arī uzskatāmi redzams, ko ērglis dara, ja ēdamais nokrīt lejā. Ja vien putns ir spējīgs piezemēties tajā vietā, kur nokritis
Baltgalvas ērgļi, DR Florida, ASV 2013-2016 (Harieta un M15)
Re: Baltgalvas ērgļi, Florida, ASV 2013-2015
Vakar M15 nozvejoja lielu samu.
Te ir video. Un te ir arī uzskatāmi redzams, ko ērglis dara, ja ēdamais nokrīt lejā. Ja vien putns ir spējīgs piezemēties tajā vietā, kur nokritis
Paldies, Viky, par video. Ļoti interesanti. Šajās kamerās mēs redzam to, kas mūsu kamerās paliek aiz kadra.
Bet tas nu gan ir milzenis ko M15 noķēris
Bet tas nu gan ir milzenis ko M15 noķēris
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Jā, es arī vēroju šo skatu un nodomāju, ka M15 nav neko devīgs... Herieta 2 reizes centās viņam nodot ziņu, ka viņa arī vēlētos uzkost, bet vīrs nelikās ne zinis. Beigās, kad zive izkrita, Herieta tika pie tās paliekām.Viky wrote:Vakar M15 nozvejoja lielu samu.
Te ir video. Un te ir arī uzskatāmi redzams, ko ērglis dara, ja ēdamais nokrīt lejā. Ja vien putns ir spējīgs piezemēties tajā vietā, kur nokritis![]()
Last edited by La Marie on 21 Jan 2016 10:56, edited 1 time in total.
Vai neVērotāja wrote:Paldies, Viky, par video. Ļoti interesanti. Šajās kamerās mēs redzam to, kas mūsu kamerās paliek aiz kadra.
Bet tas nu gan ir milzenis ko M15 noķētris
Jā, šīs kameras mums sniedz atbildes uz daudziem mūsu jautājumiem un minējumiem
Te es arī īsti nevarēju saprast, kurš nolaidās lejā, bet man arī likās, ka tā bija Harieta, jo diezgan ātri pēc tam, kad Harieta izlidoja no ligzdas, tājā ielidoja ērglis, tāpēc pieņemu, ka M15 pārņēma stafeti uz bumbulīšiemLa Marie wrote:Jā, es arī vēroju šo skatu un nodomāju, ka M15 nav neko devīgs... Herieta 2 reizes centās viņam nodot ziņu, ka viņa arī vēlētos uzkost, bet vīrs nelikās ne zinis. Beigās, kad zive izkrita, Herieta tika pie tās paliekām. Nu vismaz man izskatījās, ka tā bija Herieta, kas nolaidās zemē pēc pārpalikuma, nevis M15, kas bolījās no augšās.Viky wrote:Vakar M15 nozvejoja lielu samu.
Te ir video. Un te ir arī uzskatāmi redzams, ko ērglis dara, ja ēdamais nokrīt lejā. Ja vien putns ir spējīgs piezemēties tajā vietā, kur nokritis![]()
- Lianaliesma
Tas esot bijis M15, kas, pēc zivs pārpalikumu nokrišanas, aizlaidies uz ligzdu perēt, kamēr Herieta mielojusies.La Marie wrote:Jā, es arī vēroju šo skatu un nodomāju, ka M15 nav neko devīgs... Herieta 2 reizes centās viņam nodot ziņu, ka viņa arī vēlētos uzkost, bet vīrs nelikās ne zinis. Beigās, kad zive izkrita, Herieta tika pie tās paliekām. Nu vismaz man izskatījās, ka tā bija Herieta, kas nolaidās zemē pēc pārpalikuma, nevis M15, kas bolījās no augšās.Viky wrote:Vakar M15 nozvejoja lielu samu.
Es arī ar bažām nodomāju, ka M15 nedalās ar zivi... varbūt tas tagad, kamēr abi mainās uz perēšanu un abi var pa kārtai aizlaisties medīt..
Last edited by Lianaliesma on 21 Jan 2016 11:07, edited 1 time in total.
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Varbūt bija dikti izbadējieslianaliesma wrote:Tas esot bijis M15, kas pēc zivs pātpalikumu nokrišanas aizlaidies uz ligzdu perēt, kamēr Herieta mielojusies.La Marie wrote:Jā, es arī vēroju šo skatu un nodomāju, ka M15 nav neko devīgs... Herieta 2 reizes centās viņam nodot ziņu, ka viņa arī vēlētos uzkost, bet vīrs nelikās ne zinis. Beigās, kad zive izkrita, Herieta tika pie tās paliekām. Nu vismaz man izskatījās, ka tā bija Herieta, kas nolaidās zemē pēc pārpalikuma, nevis M15, kas bolījās no augšās.Viky wrote:Vakar M15 nozvejoja lielu samu.
Es arī ar bažām nodomāju, ka M15 nedalās ar zivi... varbūt tas tagad, kamēr abi mainās uz perēšanu..
Manuprāt mums vienkārši palaimējās redzēt kā M15 ēd, jo vispār jau tas ir normāli, ka zivs nesējs pa ceļam ir nograuzis galvu. Šoreiz zivs bija liela, tāpēc nograuza drusku vairāk. Domāju, ja zivs nebūtu nokritusi, viņš pēc brīža būtu to atdevis Herietai.
p.s. fotogrāfijās video sākumā un video ap pirmo minūti Herieta guļ atbalstījusies uz spārniem, tas nozīmē, ka mazais drīz šķilsies. Viņa dzird mazo un instinktīvi piepaceļas
p.s. fotogrāfijās video sākumā un video ap pirmo minūti Herieta guļ atbalstījusies uz spārniem, tas nozīmē, ka mazais drīz šķilsies. Viņa dzird mazo un instinktīvi piepaceļas
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Es arī pamanīju, ka Herieta visu laiku nervozēja - gan ēst gribējās, gan steidzās atpakaļ pie olām, kad manīja, ka ēdamais tik drīz nebūs. Viņa visu laiku centās uzmanīt, lai olas nepaliktu vienas uz ilgāku laiku. Apbrīnojama ērgļu mamma.Vērotāja wrote:...
Liekas,ka vienai oliņai jau mazs caurumiņš 
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
22.01.
8.11. M15 pieceļas apgrozīt bumbulīšus, bet tik kautrīgi, prātīgi to dara, ka tikai viena bumbulīša maliņu paspēju ieraudzīt! Un mudīgi atpakaļ, sildīt tālāk!

Pēc grafika taču viena diena tikai atlikusi.
8.11. M15 pieceļas apgrozīt bumbulīšus, bet tik kautrīgi, prātīgi to dara, ka tikai viena bumbulīša maliņu paspēju ieraudzīt! Un mudīgi atpakaļ, sildīt tālāk!

Pēc grafika taču viena diena tikai atlikusi.
23.01.
8.27. M15 ligzdā apgroza bumbulīšus. Vēl abi divi vēl izskatījās veseli cietā veidolā.

Un silda tālāk.

Nu jau arī šajā ligzdā uzradies mīkstais materiāls, un pati ligzda sāk izskatīties daudz simpātiskāka.
8.27. M15 ligzdā apgroza bumbulīšus. Vēl abi divi vēl izskatījās veseli cietā veidolā.

Un silda tālāk.

Nu jau arī šajā ligzdā uzradies mīkstais materiāls, un pati ligzda sāk izskatīties daudz simpātiskāka.
11.37. Harieta ligzdā. Noliktajam laikam nu jau pāri divas stundas, bet neesmu redzējis, kas zem Harietas notiek.

- Lianaliesma
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Vairāk ticu, ka tas ir kāds gruzītis, jo oliņa taču plīst savādāk. Bildīte no R&J ligzdas, kad šķīlās Ne5.lianaliesma wrote:Varētu būt mazs caurumiņš bumbulītī...![]()

Bet tas jau nav galvenais. Galvenais ir jāgaida!
11.55. Harieta nedaudz piepacēlās, un operators momentāli pievilka to vietiņu, kur vajadzētu parādīties bumbulīšiem, bet...! Harieta biku, biku paknibināja, un pļukts, uz bumbulīšiem virsū! Pat baltumiņš nenospīdēja! Arī viņi tur gaida!

16:14
Kameras cilvēks piezūmēja abas oliņas - liekas, patiešām vēl nav caurumiņu.

Kameras cilvēks piezūmēja abas oliņas - liekas, patiešām vēl nav caurumiņu.

17:03
Vai arī tomēr vienai ir maza plaisiņa?..

M15 atnesa Harietai kādu dzīvnieciņu, viņa to aši notiesāja un prom

Vai arī tomēr vienai ir maza plaisiņa?..

M15 atnesa Harietai kādu dzīvnieciņu, viņa to aši notiesāja un prom

24.01.
Cik pagaidām redzu, tad bumbulīši joprojām cietā apvalkā. Šo bildīti no Hankoka foruma nevarēju nenospert. Atvainojos, par savu zaglīgo dabu.

9.56. Bet šī jau ir tagadne. Ligzdā M15.

Cik pagaidām redzu, tad bumbulīši joprojām cietā apvalkā. Šo bildīti no Hankoka foruma nevarēju nenospert. Atvainojos, par savu zaglīgo dabu.

9.56. Bet šī jau ir tagadne. Ligzdā M15.