7:32 Labrīt! Kamera darbojas-nemainīgi burbuļo strautiņš,pūš lēns vējš un redzama gaiša debess pamale

tumsā tīta

7:39 Dzirdami ērgļu saucieni tuvumā

7:55 Atkal ērgļi sauc...

Maz-ko-zinu wrote:09:08 - lielu spārnu lidojuma skaņa uz brīdi. Ne mazāk par kraukli.
Nebiju droša, bet ja jau arī tu tā saki, apliecinu - tā bija gan.mega2 wrote:9:14 liekas,ka atkal ērgļi sauc,bet tālu....
Vēl vienu reizi pirms brīža bija.mega2 wrote:Maz-ko-zinu wrote:09:08 - lielu spārnu lidojuma skaņa uz brīdi. Ne mazāk par kraukli.
Esmu ievērojusi,ka ar tādu troksni no spārnu vicināšanas,lido kraukļi,nu mahājās no visa spēka un fiksi,fiksi![]()
mājas saimniekus un ciemiņus viegli var atšķirt. Pavēro un salīdzini kā ligzdā ieplanē saimnieki un kā svešais. Uzvedība atšķiras. Svešais ieplanē lēni un uzmanīgi, pēctam brīdi apjucis stāv un novērt'\e vietu, stāja piesardzīga, poza nekustīga. galva plecos ierauta, stāja saspringta (gatavs mukt - ja nu kas!).Raida bažīgu un piesardzīgu skatienu visapkārt. Toties saimnieki ielec (reizēm gribas teikt - iegāžas, iekrītMĀRIS wrote:Pirmā bildīte, kad Durbīte ieradās. Biju tik apjucis, ka no VLC taisīju skrīnu, bet tad attapos, un biju ar sesto prātu piefiksējis astes zīmējumu, tāpēc biju tik pārliecināts par Durbīti.![]()
at 9:05 a woodpecker called long. it was probably a greater spotted woodpecker / at 9:05 dzenis sauc sen. tas bija iespējams (Dendrocopos major).Maz-ko-zinu wrote:09:05 - 06 Kam šīs skaņas pieder?
Sudrabkaijas. Rīgā un Jūrmalā parādījās ap 80.gadu vai vēlāk.mega2 wrote:Man te brīžam aiz loga ir tāds trādirīdi starp vārnām un kaijām(vispār tās jau nav kaijas,es viņus saucu par klijāniem--liels balts ar dzeltenu knābi,bērni brūngani raibi) sataisa tādu troksni un dažas no viņām sauc ļoti līdzīgi mūsu ērgļiem,ja dators strādā un tu cilvēks gribi sadzirdēt kaut ko,baigi smagi var sajaukt
un tad sāc domāt,a kurš ta bļāva beigu beigās
![]()