MĀRIS wrote:Šeit nav Robčika trīs pusloki uz astes, tātad svešs ērglis.
Es par to spalvu maiņu šo trīs melno plankumu dēļ iedomājos - ja salīdzina ar Robčika asti 1.lapā, tad vidējam plankumam būtu jābūt zemāk. Bet kā izskatītos spalva ar raksturīgo plankumu, kas aug jauna? Kad to varētu novērot?
Tāpat kā ērgļiem sava - īpašā buča, tāpat arī sava deja, kas ir arī mērošanās spēkiem...
Bet vai cilvēkiem nav līdzīgi? Pirmatnēji dejā izpauda visu, kas notiek dzīvē - medības, cīņa, mīlestība... un arī mūsdienu horeogrāfijā tas saskatāms, tikai smalkākās niansēs. Deja izdzīvo dzīvi atkal un atkal.
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.
Skatījos n-tās reizes abus video un laikam jau nu būs jāpiekrīt vairākumam,ka tas tomēr bija svešinieks kurš tika padzīts no ligzdas un pikēja taisni lejā,bet tie divi bija kraukļi,kas tur plivinājās pa vidu Un sanāk,ka Roberta pat tuvumā ligzdai nebija
Made wrote:Nez, cik bieži pieaugušiem ērgļiem mainās, piemēram, astes spalvas un kādā laikā?
Atceros no Jāņā Ķ. stāstītā, ka spalvas mainās gada laikā un raksturīgais astes zīmējums nesaglabājas pēc spalvu maiņas. Tā ka pavasara pusi mūsu Robertam var būt savādāks astes zīmējums.
eagles are such big birds that they don't change all their plumage every year. only a part of the feathers drop and are replaced in the molt. i think that the molting takes a long time, too. we have seen how especially Durbe began loosing feathers when she began sitting on the eggs. on the last visit Robert had a loose feather. /
ērgļi ir tik lieli putni, tie nemaina visu savu apspalvojumu katru gadu. tikai daļa no spalvām kritums un tiek aizstāts ar mest spalvas. Es domāju, ka molting aizņem ilgu laiku, too. mēs esam redzējuši, kā īpaši Durbe sāka zaudēt spalvas, kad viņa sāka sēž uz olām. pēdējā apmeklējuma Roberts bija brīvs spalvu.
to me the tail spots of both Durbe and Robert have looked the same as in the spring. Durbe has a pattern of three V's in a row / man astes plankumi gan Durbes un Roberts izskatījās tāds pats kā pavasarī. Durbe ir modelis trīs V'S pēc kārtas: VVV
Robert's spots are rather round and they form an equilateral triangle which stands on the point / Roberta plankumi ir diezgan apaļas un tie veido vienādmalu trīsstūra, kas stāv uz vietas: .O O ....O
but the spots do look different at different times. partly it depends on how wide they have spread their tails, and also on whether they have all feather or have lost one or two. / bet plankumi darīt atšķirties dažādos laikos. daļēji tas ir atkarīgs no tā, cik plaši tie izklāja savas astes, un arī par to, vai viņiem ir visas spalvu vai ir zaudējuši vienu vai divus.
to me the spots look now the same as in last winter so i think that the lost feathers are replaced by similar new feathers. / man plankumi izskatās tagad tāds pats kā pagājušajā ziemā, tāpēc es domāju, ka zaudēto spalvas aizstāj ar līdzīgiem jauniem spalvām.
Paldies par spalvu komentāriem! Paskrēju pa 30 pirmajām lapām un mazliet pa pēdējām, bet nav laika rūpīgi izpētīt - gribējās salikt astes apmēram šitā, bet kārtīgāk salīdzināšanai - vai tās astes ir mainījušās vai nav, vai var pateikt, kam kura vai nē, vai var redzēt pusaugu spalvas vai nē... utt. toties ekskursija cauri februārim un martam super
augšējā rindā bildes no sākuma, apakšējā - no beigām
Last edited by Made on 19 Dec 2015 21:35, edited 1 time in total.