Diskusijas

Maz-ko-zinu

Re: Diskusijas

Post by Maz-ko-zinu »

Re, ka arī sāls ezerā ir (bija) tomēr barība putniem.
Made

Post by Made »

Jā, Maz-ko-zinu, sākumā es ar neuzticību uztvēru Māra Strazda teikto par Sarmas barošanos sālsezerā, bet tad iedomājos sāļā jūras ūdens zivis - nu, kamēr nav tik sāļš kā Nāves jūras tukšais gals.
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Es tagad baidos teikt, bet šoruden bija runa, ka kādā konkrētā sālsezerā nav barības putniem. Varbūt es jaucu ar Nāves jūru?
Made

Post by Made »

Vai Tu domā sarunu Migrācijas 47.lapā?
http://dabasdati.lv/forums/viewtopic.ph ... Bra#p56228
Emotion

Post by Emotion »

Maz-ko-zinu wrote:Noskatījos filmu vakar vēlu vakarā. Tāda liela mazuma piegarša.
Viss ok...bet man nepatika kā viņš lepojās kā viņš to "savu pirmo vilciņu".. :cry:
Emotion

Post by Emotion »

La Marie wrote:
NoraR wrote:Sveiciens!
Esam uztaisījuši 2016. gada kalendāru ar šī gada webkameru varoņiem! Kalendārs ir A5 izmērā, putnu fotogrāfijas ir noplēšamas un nosūtāmas draugiem kā pastkartes.
Kalendārs ir pieejams pret ziedojumiem, kā un kur skatīt šeit - http://dabasdati.lv/lv/article/kalendar ... s-kameram/
Šī ir brīnišķīga ideja un izskatās arī jauks izpildījums! :)
Ļoti ceru, ka kalendāri ir pietiekami daudz sadrukāti būs pieejami arī janvāra sākumā, jo līdz tam laikam nekādi netieku pakaļ.
beidzot!! kautko tādu jau gaidīju! Tikko tikšu Rīgā, noteikti pāris kalendāru iegādāšos!
Sandra L.

Post by Sandra L. »

Emotion wrote:
Maz-ko-zinu wrote:Noskatījos filmu vakar vēlu vakarā. Tāda liela mazuma piegarša.
Viss ok...bet man nepatika kā viņš lepojās kā viņš to "savu pirmo vilciņu".. :cry:
Man arī tas nepatika :( un vēl: "Es jau arī esmu mednieks. Un vilks arī. Mēs medījam vienus dzīvniekus. Vilks medī mežacūkas, stirnas. Es to pašu daru." :(
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Made wrote:Vai Tu domā sarunu Migrācijas 47.lapā?
Laikam gan no šīs sarunas tas man palika atmiņā. Saki, lūdzu, Made, kā tu atrodi - kur kas ir rakstīts iepriekš? Ne tikai tu, arī Vērotāja un vēl viens otrs... Vai jūs konspektējiet kādā īpašā veidā, kas kuru dienu pierakstīts? :shock: :o
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Maz-ko-zinu wrote:
Laikam gan no šīs sarunas tas man palika atmiņā. Saki, lūdzu, Made, kā tu atrodi - kur kas ir rakstīts iepriekš? Ne tikai tu, arī Vērotāja un vēl viens otrs... Vai jūs konspektējiet kādā īpašā veidā, kas kuru dienu pierakstīts? :shock: :o
Vienmēr izlasu katru komentāru, tāpēc paliek prātā lasītais. Precīzu lapu, protams, neatceros, bet zinu kurā apmēram laikā tika runāts un kurā tēmā. Tālāk vienkārši jāpašķirsta tēma ap to laiku un komentārs atrodas. Pamatos atceros visu kas rakstīts kopš 2011.gada.

Vēl ir variants lietot meklētāju, tas ir augšā uz zaļās līnijas zem DD logotipa. Es to izmantoju tikai lietotāju meklēšanai, taču pēc atslēgvārdiem var meklēt arī tēmās rakstīto http://www.dabasdati.lv/forums/search.php
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Made

Post by Made »

Re kā, Vērotāj! :lol: Es to pat nebiju pamanījusi - meklēju pēc paša apakšējā lodziņa, ne vienmēr izdodas...

Maz-ko-zinu, es tajā lodziņā ierakstu, piem., "Nāves jūra" un, ja kaut ko atpazīstu no piedāvātā, tad spiežu uz to tēmu - nokļūstu tieši komentāra lapā.

Image

Super atmiņa mūsu Vērotājai!!!!!
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Vērotāja wrote:
Maz-ko-zinu wrote:
Vienmēr izlasu katru komentāru, tāpēc paliek prātā lasītais. Precīzu lapu, protams, neatceros, bet zinu kurā apmēram laikā tika runāts un kurā tēmā. Tālāk vienkārši jāpašķirsta tēma ap to laiku un komentārs atrodas. Pamatos atceros visu kas rakstīts kopš 2011.gada.

Vēl ir variants lietot meklētāju, tas ir augšā uz zaļās līnijas zem DD logotipa. Es to izmantoju tikai lietotāju meklēšanai, taču pēc atslēgvārdiem var meklēt arī tēmās rakstīto http://www.dabasdati.lv/forums/search.php
Ar "sālsezeru" nekas nesanāca meklētājā, dabūju "Atbilstošu rezultātu netika atrasts.". Jau gribēju tev sūdzēties, Vērotāja, :lol: bet mazliet padomājot un ierakstot meklētājā "sāls ezers" man tomēr izmeta Mades komentāru un - kā par brīnumu - aizgāju arī uz to lapu. :lol:
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Es arī par Vērotājas atmiņu esmu... laikam jāraksta "mēma" :D
Made

Post by Made »

Mani atmiņa bieži pieviļ - ierakstu ne tajā locījumā un nekā :P
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Maz-ko-zinu wrote:Es arī par Vērotājas atmiņu esmu... laikam jāraksta "mēma" :D
Darbā arī atceros katru ienākošo pavadzīmi, bet to ir pāris simti mēnesī :D
Toties neatceros kas kolēģei bija mugurā, neatceros ko ēdu pusdienās vakar... atmiņa ir selektīva lieta :D
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Paldies jums abām par skaidrojumu, Vērotāja un Made, lietošu.
Es vēl gribēju Emotion un Sandrai L pateikt, ka Uģis Bergmanis dzīvo meža vidū, veikala ap stūri nav. Ja medī, tad medī iztikai, ne izklaidei. Mežacūkas Latvijā ir savairojušās jau tik daudz, ka nopietni kaitē lauksaimniecībai, cilvēkiem ap laukiem ir žogi jābūvē, kas neko daudz nelīdz, naktīs jāvaktē, ja negrib, lai raža pa tīro būtu noēsta, bet dienā jāstrādā. Ja situācija ir - vai nu viņas no mana lauka būs paēdušas un vairosies,bet mans visas vasaras darbs būs kaķim zem astes, ziemā būs badā jāmirst, es nezinu, cik daudzi no mums būs tik saprotoši - nu, lai jau dzīvai radībai tiek. Nemaz jau nerunājot par ĀCM, ko tās izplata un kas nes milzīgus zaudējumus cilvēkiem. Arī vilki ir stipri savairojušies pēdējos gados. Ir kaut kur jābūt veselīgai robežai, lai rūpēs par dzīvo dabu mēs nesākam riktīgi kaitēt sev. Es saprotu, ka nav jāpiedraņķē daba ar visādām indēm, man arī nepatīk medības, kā izklaide. Bet pašlikvidēties un aizvākties es arī neesmu gatava. Jo, ja tā padomā, cilvēks tak stipri traucē ar savu klātbūtni uz zemes.
Tas man ienāca prātā. Esmu gatava uzklausīt pārmetumus par cietsirdību :D
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Maz-ko-zinu, nu tas bij ko vērts, super! Image

p.s. jo ar savu nostāju, pamatojumu... protams, mēs jau visi esam spiesti ēst, tāda tā dilemma.
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

lianaliesma wrote:Maz-ko-zinu, nu tas bij ko vērts, super! Image
Nē,lianaliesma, man nešķiet, ka iznāca labi. Izklausās dusmīgi vai aizkaitināti, kaut gan patiesībā tās ir pārdomas - cik daudz mēs esam gatavi ziedot, zaudēt, atteikties (meklēju īstos vārdus)? Man laukos 80-gadīgai kaimiņienei mežacūkas lielāko kartupeļu lauka daļu noraka un suns tur nelīdz. Es atvainojos par naturālismu, bet viņa ir sākusi lielās vajadzības kārtot kartupeļu lauka malā, cerot, ka varbūt cilvēka izkārnījumu smaka atbaidīs tās cūkas. Kādu laiku nebiju tur, bet vēlāk aizmirsu apvaicāties, vai tas ko līdzējis. Kaut arī stipra sieva, viņa nevar aizstaigāt kājām tos bezmaz 20 km līdz veikalam un no savas kolhoznieka pensijas pirkt kartupeļus.
Bet Uģis Bergmanis pēc manām domām dzīvo dabā, saskaņā ar dabu, pēc dabas likumiem.
Murkjelis

Post by Murkjelis »

Piekrītu tam, ko teica Maz Ko Zinu.

Man arī nepatīk medības kā tādas, bet... Arī cilvēkam šajā pasaulē ir jāizcīna sava vieta un tie, kas dzīvo mežos un laukos to dara godīgāk nekā pilsētnieki.
Cilvēks ir diezgan nejēdzīga suga un vairāk patērētājs un parazīts, nekā posms barības ķēdē. Bet, kā MKZ teica- tāpēc jau mēs neesam gatavi izbeigties :D
Pie tam, mīļie, pat ja jūs esat veģetārieši vai pat vegāni, nenēsājat ādas cimdiņus, somas un kurpes. Pat ja rūpīgi sekojat tam, lai dēļ ziepēm un krēmiem nebūtu cietusi neviena dzīva dvēsele.... Rūpīgi paskatieties apkārt - pilnīgi viss 100% viss ir paņemts no dabas un devis tai triecienu. Viss! Jūsu kafijas krūzītes, krēsli, gultas matrači. Jūs nemitīgi konkurējat ar kādu ēdmaņā pat ja tas ir tikai ābols. Dzīvā daba ir dzīvā daba...un kāpēc vērtēt zemāk odu, ko visticamāk katrs no mums ir nositis, nekā meža cūku. Kolorādo vaboli vai vilku.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Arī es piekrītu Maz-ko-zinu viedoklim. Pilsētniekiem pastarpināti starp mums un Dabu stāv pārtikas rūpnīcas un lielveikali, kuri mūsu vietā izdara "melno darbu" un ēdot desmaizīti mēs spriedelējam par humānismu. Lauku cilvēkam nav starpnieku starp Dabu un desu, visu izdara paši.
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Murkjelis wrote: Man arī nepatīk medības kā tādas, bet... Arī cilvēkam šajā pasaulē ir jāizcīna sava vieta un tie, kas dzīvo mežos un laukos to dara godīgāk nekā pilsētnieki.
Gluži tāpat man. Kā pilsētas bērnam naturālā saimniekošana un medības vienmēr likušās tā kā biedējošas, jo atklāti redzama šī "kurš kuru" konkurence. Kāds iet bojā, lai kāds cits var paēst. Bet ja tas viss ir nepieciešamības līmenī un respektējot... t.i. kā ērgļi - nomedī tik, cik vajag, lai izdzīvotu ģimene, pats...un pārējā laikā visi dzīvo savu pilnvērtīgu sev atvēlēto dzīvīti... ;)
Last edited by Lianaliesma on 20 Dec 2015 14:26, edited 1 time in total.
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”