🔒Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)
Re: Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)
Zinu, ka jūs cītīgi sekojāt līdzi tiešsaistes kamerās notiekošajam, tādēļ vēlējos jūs informēt, ka Latvijas Dabas fonds tikko ir izdevis kalendāru ar fotogrāfijām no ar kamerām aprīkotajām putnu ligzdām. Te plašāka informācija par kalendāru: http://ldf.lv/lv/article/kalendars-par- ... iessaistes
18.Decembris
7:32 Labrīt! Kamera darbojas-vējš pūš,ūdens burbuļo...pagaidām putnu balsis nav dzirdamas....
Periodiski dzirdami īsi pūces saucieni
7:32 Labrīt! Kamera darbojas-vējš pūš,ūdens burbuļo...pagaidām putnu balsis nav dzirdamas....

Periodiski dzirdami īsi pūces saucieni

Labrīt! Miglainā Durbertvilla.
Nofenderēju no LK Ames klipiņu, par Durbes vakardienas vizītes nobeigumu. Paldies, Viņai!

Nofenderēju no LK Ames klipiņu, par Durbes vakardienas vizītes nobeigumu. Paldies, Viņai!

Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Putnu dzīves iepazīšana un mīlestība uz tiem vieno cilvēkus.
Tālis wrote:Labs rīts!
Rozā miglā tīts
Un ērgļu kora sagaidīts,
Aust Durbertvillā
Ziemas rīts.
Tāli, mīļš paldies par jaukajiem dzejoļiem
Diena kļūst gaiša un smaids sejā 

Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
-
Ienāca prātā, ka nākamā gada tiešraides kameru Putnu kalendāram Dabas Dati, vienojoties ar autoru, var arī dzeju pievienot - no mēneša labākiem veikumiemTālis wrote:Labs rīts!
Rozā miglā tīts
Un ērgļu kora sagaidīts,
Aust Durbertvillā
Ziemas rīts.

thanks lianaliesma for letting us know about the calendar! / paldies lianaliesma informējāt mūs par kalendāru!
can you also give us instructions of how we can buy this calendar? i tried to look for instructions in English but could not find any. i don't quite trust the G-translation, because i'm not sure if i understand it correctly.
what for should they need my personal identification number or my bank account number? i think i should need the DD-fund's bank account number to be able to pay them...
Jūs varat arī dot mums norādījumus par to, kā mēs varam iegādāties šo kalendāru? Es centos meklēt instrukcijas angļu valodā, bet nevarēja atrast nevienu. Man nav īsti uzticēties G-tulkojumu, jo es neesmu pārliecināts, vai es saprotu pareizi.
ko par viņiem būtu vajadzīga mana personas identifikācijas numurs vai mana bankas konta numuru? Es domāju, ka būtu nepieciešams DD-Fonda bankas konta numuru, lai varētu samaksāt tos ...
can you also give us instructions of how we can buy this calendar? i tried to look for instructions in English but could not find any. i don't quite trust the G-translation, because i'm not sure if i understand it correctly.

what for should they need my personal identification number or my bank account number? i think i should need the DD-fund's bank account number to be able to pay them...

Jūs varat arī dot mums norādījumus par to, kā mēs varam iegādāties šo kalendāru? Es centos meklēt instrukcijas angļu valodā, bet nevarēja atrast nevienu. Man nav īsti uzticēties G-tulkojumu, jo es neesmu pārliecināts, vai es saprotu pareizi.

ko par viņiem būtu vajadzīga mana personas identifikācijas numurs vai mana bankas konta numuru? Es domāju, ka būtu nepieciešams DD-Fonda bankas konta numuru, lai varētu samaksāt tos ...

ame, Vērotāja zinās labāk grāmatvedības aspektā (rēķins jāraksta?), bet es iemetu Google tulkotājā to tekstu un izskatās, ka tulko adekvāti. iespējams, ka viņi ar personas kodu grib pārliecināties, ka maksājums bankā tiks pareizi sasaistīts ar adresi, uz kuru tiek pārsūtīts kalendārs. Tas ir mans viedoklis, pagaidi ekspertu atbildes 
ame , Vērotāja knows better in terms of accountancy, but I threw the text in Google Translator and looks that translation is made adequately. Maybe they wants personal code to be sure that the payment at the bank will be linked correctly to address of person, whom the calendar will be delivered to. It is my opinion, let us wait for expert answers

ame , Vērotāja knows better in terms of accountancy, but I threw the text in Google Translator and looks that translation is made adequately. Maybe they wants personal code to be sure that the payment at the bank will be linked correctly to address of person, whom the calendar will be delivered to. It is my opinion, let us wait for expert answers

Uzrakstīju Dabas fondam (NoraiR) vēstuli ar lūgumu izvērtēt nepieciešamību vākt sensatīvus datus no fiziskām personām.
Nezinu kā LDF grāmatveži grāmato šo darījumu - kā pārdošanas darījumu vai kā ziedojumu apmaiņā pret suvenīru, bet abos gadījumos pie šādām summām nav nepieciešamības pēc bankas konta, bet atkarībā no darījuma veida, arī, iespējams, pēc personas koda.
Nezinu kā LDF grāmatveži grāmato šo darījumu - kā pārdošanas darījumu vai kā ziedojumu apmaiņā pret suvenīru, bet abos gadījumos pie šādām summām nav nepieciešamības pēc bankas konta, bet atkarībā no darījuma veida, arī, iespējams, pēc personas koda.
- Lianaliesma
Ame, May be the best way to get the information would be directly contact Latvian Fund for Nature , that has published this calender :hi:ame wrote:thanks lianaliesma for letting us know about the calendar! / paldies lianaliesma informējāt mūs par kalendāru!
can you also give us instructions of how we can buy this calendar? i tried to look for instructions in English but could not find any. i don't quite trust the G-translation, because i'm not sure if i understand it correctly.![]()
what for should they need my personal identification number or my bank account number? i think i should need the DD-fund's bank account number to be able to pay them...![]()
http://ldf.lv/en/about-us
http://ldf.lv/en/contacts
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.

19.Decembris
7:30 Labrīt! Kamera sāka darboties laikā---atkal stipri pūš vējš un redzama vien melna tumsa...
7:30 Labrīt! Kamera sāka darboties laikā---atkal stipri pūš vējš un redzama vien melna tumsa...

9:30 Durbe ligzdā!!!! 

Robertu nesagaidījusi, aizlidoja 

9:51 Durbe aizlido.... 

Paldies, ka tik agrā brīvdienas rītā piefiksējāt mūsu Durbīti
Pievienošu bildītes no pontu
9.47

Pievienošu bildītes no pontu
9.47

Ja pareizi sapratu no LK meiteņu rakstītā,tad īsi pirms Durbes atlidošanas ligzdā bija svešs ērglis,kurš ieraugot Durbi tuvojamies metās prom---pēc tam Durbe sēdēja ligzdā un uzmanīgi vēroja apkārtni
Šie izsaka domu,ka Durbei jauns mīļākais 

Tikko noskatījos LK forumā ielikto video,kā "svešais" atlido ligzdā un sagaidījis Durbi mūk----un manas domas ir,ka tas bija Roberts,kurš "spēlējās" vai "strīdējās" ar Durbi....gribētu dzirdēt arī citu domas 

Man šķiet, ka Roberts ir pelēcīgāks. Kaut gan katrā apgaismojumā viņš izskatās savādāk 

- Lianaliesma
Svešais ielaižas ligzdā 9.30, tūlīt pēc viņas uz ligzdu atlido Durbe, svešais izveļas no ligzdas un aizlido pa labi, bet no augšas pa labi aizlido vēl viens ērglis...
Video un foto no Liz, LK:
9h28m juras erglis strange eagle on the nest femal and male came home, liznm

P.S. Palēnināts video

Video un foto no Liz, LK:
9h28m juras erglis strange eagle on the nest femal and male came home, liznm

P.S. Palēnināts video
Last edited by Lianaliesma on 19 Dec 2015 11:10, edited 2 times in total.
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.