Māri, nu jau, nu jau...MĀRIS wrote:Sunshine! To aci Tu esi aizkrāsojusi, jo man arī tajā brīdī uzkārās bilde, un kā redzi, actiņas te neviens nemirkšķina!![]()
[/url]

Man liekas, ka Romeo vienkārši man kā dāmai gribēja piemiegt ar aci, bet Tev ne

Māri, nu jau, nu jau...MĀRIS wrote:Sunshine! To aci Tu esi aizkrāsojusi, jo man arī tajā brīdī uzkārās bilde, un kā redzi, actiņas te neviens nemirkšķina!![]()
[/url]
A vot šitas jau varētu būt tuvāk patiesībai, jo ko tad viņš man, bārdainam vecim, te miegsies!Sunshine wrote: Man liekas, ka Romeo vienkārši man kā dāmai gribēja piemiegt ar aci, bet Tev ne![]()
Pirmo reizi šo nakts apgaismojumu redzēju Austrālijas ligzdā, un izdevās atrast toreiz atbildi. Tās ir īpaša viļņa infrastaru lampas, kuru apgaismojums nav redzams nedz cilvēka nedz arī putna acij, un līdz ar to arī putnam netraucē dzīvot. Ieslēdzot šīs lampas viņi arī pārslēdz kameras, lai viņas uztvertu šos infrastarus.Viky wrote:Es nesaprotu.......vai abās floridas ligzdās pa nakti lukturis spīd
Tas labi, ka netraucē, savādāk es jau sabijos, ka ērgļiem pa nakti spīdina prožektoru acīsMĀRIS wrote:Pirmo reizi šo nakts apgaismojumu redzēju Austrālijas ligzdā, un izdevās atrast toreiz atbildi. Tās ir īpaša viļņa infrastaru lampas, kuru apgaismojums nav redzams nedz cilvēka nedz arī putna acij, un līdz ar to arī putnam netraucē dzīvot. Ieslēdzot šīs lampas viņi arī pārslēdz kameras, lai viņas uztvertu šos infrastarus.Viky wrote:Es nesaprotu.......vai abās floridas ligzdās pa nakti lukturis spīd
Māris tiešām jau labi atbildēja. Viky, te, projekta mājas lapā, aprakstīta šī gaisma - tā ir infrasarkanā gaisma, kuru ērgļi neredz, jo šī gaisma ir ārpus viņiem redzamās gaismas spektra. Arī cilvēki šo gaismu neredz. Projekta autori raksta - ja jūs būtu nakts vidū zem ligzdas, jūs redzētu tikai mēness vai zvaigžņu gaismu. Infrasarkano gaismu kamera pārvērš par mums redzamu gaismu (bet tikai melnbaltu). Un, kad mēs redzam gaismu, tas ir tāpēc, ka šī gaisma ir pārveidota un tiek pārraidīta uz mūsu datoriem"Viky wrote: Tas labi, ka netraucē, savādāk es jau sabijos, ka ērgļiem pa nakti spīdina prožektoru acīs![]()
Es biju domājusi, ka ir vnk infrasarkanā kamera, ka ļauj tik labi redzēt naktī, bet kad paskatījos trešajā kamēra nu riktīgi likās ka tur prožektors.