Neticami, kādi kadri, kaut kas vienreizējs!

Skatos, ka bilžu autors ir Geoff Hutchinson - EagleCAM komandas fotogrāfs un pētnieks, tas pats, kurš SE15 krūmājā sameklēja

Uzvaicāšu, Vērotāj! Tas ir tiešām ļoti interesanti, kas tādai uzvedībai par iemeslu varētu būt Austrālijas jūras ērgļu gadījumā.Vērotāja wrote:Sunshine, vispār būtu interesanti austrāliešiem pajautāt kā viņi komentē šādu bērna un vecāka uzvedību?
Kā jau šeit esmu pieminējis, man ir tāds niķis - paspaidīt podziņas, nu un ... šoreiz palaimējās uzspaidīties šīm smukulēm /bildītēm/.Sunshine wrote:Kolosālas bildītes, Māri!Kur Tu tādas sadabūji?
Skatos, ka bilžu autors ir Geoff Hutchinson - EagleCAM komandas fotogrāfs un pētnieks, tas pats, kurš SE15 krūmājā sameklēja
Vērotāj, tā arī ir - kaut kur vēl nesen esmu iekopējusi tieši šādu uzskaitījumu, kad ērgļi šādi saķeras un virpuļo, tikai neatceros, kurā tēmā...Vērotāja wrote: Maļoties pa putnu ligzdu bildēm, esmu redzējusi trīs iemeslus šādai uzvedībai
1. Pāra mīlas spēles, tepat šajā tēmā liku video
2. Šādā veidā lokālais pāris padzen ienācēju
3. Vecāks (tēvs) padzen savu izaugušo bērnu no savas teritorijas
Tieši tāpat es arī neatceroslianaliesma wrote:Vērotāj, tā arī ir - kaut kur vēl nesen esmu iekopējusi tieši šādu uzskaitījumu, kad ērgļi šādi saķeras un virpuļo, tikai neatceros, kurā tēmā...
Šeit, lianaliesma, pie baltgalvas ērgļiem:lianaliesma wrote: Vērotāj, tā arī ir - kaut kur vēl nesen esmu iekopējusi tieši šādu uzskaitījumu, kad ērgļi šādi saķeras un virpuļo, tikai neatceros, kurā tēmā...
EagleCam nokomentēja šo - Mēs izbraucām laivā vērot Austrālijas jūras ērgļus aptuveni pirms diviem gadiem. Šī virpuļošana (kas attēlota arī bildēs) starp pieaugušo putnu un jaunuli neizskatījās ļaunprātīga. Dažkārt, līdzīgi kā video zemāk, šī virpuļošana notiek dēļ teritoriālas ietekmes cīniņiem. Tāpat tēviņš un mātīte kopā griežas un virpuļo lejup aplidošanas sezonas laikā. Iespējams, kad to dara pieaugušais un jaunulis, tā ir sava veida mācīšana vai arī tikai spēle. Austrālijas jūras ērgļu vecāki arī mudina savas atvases atstāt teritoriju, kad tie sasniedz aptuveni 6 mēnešu vecumu - tā tas bija arī to jūras ērgļu gadījumā, kurus mēs redzējām.Vērotāja wrote:Sunshine, vispār būtu interesanti austrāliešiem pajautāt kā viņi komentē šādu bērna un vecāka uzvedību?
Maļoties pa putnu ligzdu bildēm, esmu redzējusi trīs iemeslus šādai uzvedībai
1. Pāra mīlas spēles, tepat šajā tēmā liku video
2. Šādā veidā lokālais pāris padzen ienācēju
3. Vecāks (tēvs) padzen savu izaugušo bērnu no savas teritorijas
Interesanti, ko dara Austrālijas ērgļi?
Prieks lasīt! Paldies!La Marie wrote:Labas ziņas no Torangas Dabas hospitāļa - SE15 veselība ir uzlabojusies un viņš vairs nav intensīvajā terapijā. Asins aina ir labāka, kas palielina mazā murmulēna iespējas izdzīvot. Grūti gan esot pateikt, par cik procentiem. Vēl kaut kādi asins testi tiek gaidīti (par spalvu stāvokli droši vien). Sola ziņot atkal tuvākajā laikā.