🔒Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)
Re: Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)
10:16 Ērgļi turpina sasaukties
arī 10:17-10:18 vismaz man tā likās -varbūt kļūdos,tad sorry 
Last edited by mega2 on 13 Nov 2015 12:15, edited 2 times in total.
Labrīt!
Durbe called at 7:40 / Durbe sauc 7:40
un 7:41
and again a short call at 7:41 / un atkal īsu zvanu 7:41
Durbe called at 7:40 / Durbe sauc 7:40
un 7:41
and again a short call at 7:41 / un atkal īsu zvanu 7:41
10:16 - 10:18 i think this bird was the middle spotted woodpecker. /
Es domāju, ka šis putns bija vidējais dzenis. (Dendrocopos medius)
for comparison for example / Salīdzinājumam, piemēram:
http://www.xeno-canto.org/282076
and more here /un vairāk šeit:
http://www.xeno-canto.org/species/Dendrocopos-medius

Es domāju, ka šis putns bija vidējais dzenis. (Dendrocopos medius)
for comparison for example / Salīdzinājumam, piemēram:
http://www.xeno-canto.org/282076
and more here /un vairāk šeit:
http://www.xeno-canto.org/species/Dendrocopos-medius

Nu jā,atkal mani piemānīja mazais ''kalējs''mega2 wrote:10:16 Ērgļi turpina sasauktiesarī 10:17-10:18 vismaz man tā likās -varbūt kļūdos,tad sorry
Kas tas par ērgli bija ligzdā? vai Roberts? ar zaru.
sveiki
Robert was on the nest. he brougth a huge stick

i made a video of Robert's visit. in fact he came with nothing. then he picked up the stick. /
Es video par Roberta vizītes. patiesībā viņš nāca ar neko. Tad viņš paņēma nūju.

he worked on the nest for a while. the he flew away with the stick! /
viņš strādāja par ligzdo uz brīdi. ka viņam aizlidoja ar nūju!

now Liz and i think that maybe they are building a new nest. Robert takes material from this nest to the new nest. /
Tagad Liz un es domāju, ka varbūt viņi būvē jaunu ligzdu. Robert ņem materiālu no šīs ligzdas uz jauno ligzdu.

Es video par Roberta vizītes. patiesībā viņš nāca ar neko. Tad viņš paņēma nūju.

he worked on the nest for a while. the he flew away with the stick! /
viņš strādāja par ligzdo uz brīdi. ka viņam aizlidoja ar nūju!

now Liz and i think that maybe they are building a new nest. Robert takes material from this nest to the new nest. /
Tagad Liz un es domāju, ka varbūt viņi būvē jaunu ligzdu. Robert ņem materiālu no šīs ligzdas uz jauno ligzdu.
Tiešām izskatās, ka Roberts kaut kur tuvumā riktē jaunu ligzdu. Jānis Ķ., kad tikāmies dabas muzejā zināja teikt, ka tad kad kokiem nobirs lapas būs iespējams saprast vai nav kaut kur tuvumā vēl trešā ligzda, ko putni sāk stellēt augšā
, jo iepriekšējā "vecā" ligzda iepriekšējās pārbaudes laikā, kad piedalījās arī mūsu Māris, neizskatījās atjaunināta.
Last edited by Jamsis on 14 Nov 2015 15:31, edited 1 time in total.
Liels paldies, Ame! Kaut krēslā, tomēr liels prieks redzēt atkal mūsu putniņu!
Pēc šā video noskatīšanās ir skaidrs, ka šī ligzda šobrīd Robertam ar Durbi nav primārā. Tur, kur viņš aizlidoja, atrodas otrā ligzda, kurā viņi ligzdoja iepriekšējajā gadā. Bet vēl ir ļoti daudz laika līdz ligzdošanas sezonai, un jāatceras, ka šogad pat, uzstādot šo kameru sākotnējā doma bija viņu uzstādīt pie otrās, vecās ligzdas, bet domas mainījās burtiski pēdējā dienā, februārī, kad lika kameru. Mēs visi zinām, ka sistēma ziemā tiks demontēta, lai varētu viņu izžāvēt, sagatavot nākošajai sezonai, un ziemas beigās likta augšā pie kādas no ligzdām. Jautājums tikai - pie kuras. Un tad būs svarīgi nekļūdīties.
P.s. Tad, kad pēdējo reizi bijām pie šīm ligzdām, arī šajā ligzdā nebija nekādas aktivitātes, tāpēc pieļauju, ka R&D tikai tad kad parādījās šeit sāka kaut kādus sagatavošanas darbus nākošajai sezonai. Un nav jau arī tur tuvākā apkārtnē tik daudz šādu dižkoku, kurus ērglis varētu izvēlēties, bet sajūtas ir tādas, ka viņi turpat tuvumā vien grozās.
Pēc šā video noskatīšanās ir skaidrs, ka šī ligzda šobrīd Robertam ar Durbi nav primārā. Tur, kur viņš aizlidoja, atrodas otrā ligzda, kurā viņi ligzdoja iepriekšējajā gadā. Bet vēl ir ļoti daudz laika līdz ligzdošanas sezonai, un jāatceras, ka šogad pat, uzstādot šo kameru sākotnējā doma bija viņu uzstādīt pie otrās, vecās ligzdas, bet domas mainījās burtiski pēdējā dienā, februārī, kad lika kameru. Mēs visi zinām, ka sistēma ziemā tiks demontēta, lai varētu viņu izžāvēt, sagatavot nākošajai sezonai, un ziemas beigās likta augšā pie kādas no ligzdām. Jautājums tikai - pie kuras. Un tad būs svarīgi nekļūdīties.
P.s. Tad, kad pēdējo reizi bijām pie šīm ligzdām, arī šajā ligzdā nebija nekādas aktivitātes, tāpēc pieļauju, ka R&D tikai tad kad parādījās šeit sāka kaut kādus sagatavošanas darbus nākošajai sezonai. Un nav jau arī tur tuvākā apkārtnē tik daudz šādu dižkoku, kurus ērglis varētu izvēlēties, bet sajūtas ir tādas, ka viņi turpat tuvumā vien grozās.
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Piekrītu Māra rakstītajam, ka šobrīd tā 100% pateikt, ka ērgļi ir izvēlējušies to vai citu ligzdu nevar. Tas būs redzams februārī, i tad, kā Māris raksta, tomēr tā paliek nedaudz kā laimes spēle. Ērgļi var mainīt izvēli pēdējā brīdī.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
14.NOVEMBRIS. 7.30 Labrīt! Bija dzirdams īss ērgļa sauciens tumsā,līst lietus..... 
7:45 atkal, ja?
7;45 ērgļi sasaucas--liekas,ka abi 
paldies, mega2 and Made! 
i don't have a recording of the first call. i shall have to make a Pontu video. /Man nav ierakstu pirmā uzaicinājuma. Man ir veikt Pontu video.
...
here is the call at 7:30. / šeit ir aicinājums 7:30.
i don't have a recording of the first call. i shall have to make a Pontu video. /Man nav ierakstu pirmā uzaicinājuma. Man ir veikt Pontu video.
...
here is the call at 7:30. / šeit ir aicinājums 7:30.
-
Diāna Janušone
Saulei izdevās izspraukties cauri lietus mākoņiem 9:50
Daiļi
Te ainava vēl tikai minūti iepriekš 9:49
Daiļi
Te ainava vēl tikai minūti iepriekš 9:49
15:15-15:17 kāds ložņā pa mežu ligzdas pusē,ka brakč vien... 
Rudenīgs saulriets.
Putnu dzīves iepazīšana un mīlestība uz tiem vieno cilvēkus.
15. NOVEMBRIS.7:54 Labrīt! Vējains un mākoņains rīts ligzdas pusē
Pakšč ūdens pilieni,bet lietus it,kā nelīst--caur mākoņiem cenšas izlauzties pirmie saules stari---putni čivina ,bet ērgļu saucieni šorīt vēl nav dzirdēti..... 
Ligzda tāda varena paties un tajā logā labi ierakstās nesaraujami ar ainavu