🔒Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)

Haliaeetus albicilla - White-tailed Eagle
ame

Re: Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)

Post by ame »

mega2 wrote:14:24 Atkal ērgļu saucieni :shock:
are you sure about the time?
i listened between 14:19:58 - 14:25:30. i could not hear any other calls than some woodpecker's calls (i think it was a woodpecker; it certainly was not an eagle.) /
Jūs esat pārliecināts par laiku?
Es klausījos starp 14:19:58 - 14:25:30. es nevarētu dzirdēt nekādus citus zvanus nekā daži dzenis aicinājumiem (es domāju, ka tas bija dzenis;. tas noteikti nebija ērglis)
:?:
CerambyX

Post by CerambyX »

ame wrote:are you sure about the time?
i listened between 14:19:58 - 14:25:30. i could not hear any other calls than some woodpecker's calls (i think it was a woodpecker; it certainly was not an eagle.) /
Jūs esat pārliecināts par laiku?
Es klausījos starp 14:19:58 - 14:25:30. es nevarētu dzirdēt nekādus citus zvanus nekā daži dzenis aicinājumiem (es domāju, ka tas bija dzenis;. tas noteikti nebija ērglis)
:?:
I's woodpecker calling indeed - a Middle-spotted Woodpecker (Dendrocopus medius)! :)

Ierakstā tiešām dzirdama dzeņa (vidējā dzeņa) saucieni.
mega2

Post by mega2 »

Ame,ļoti atvainojos,ka esmu Jūs maldinājusi par tiem ērgļu saucieniem :( Likās,ka ir ,bet izrādās dzenis piemānīja!!!! :o
ame

Post by ame »

no problem / viss kārtībā, Mega2. :D

as compensation 16:48:50 two eagles flew by. / kā kompensāciju 16:48:50 divi ērgļi lidoja.
the first one flew on the right side of the nest and the second on the left side. the time between the flights was so short (about 9 s) that it's not possible that it was the same eagle twice.
i saw only the second live. this makes me wonder again how many times i have missed them.../
pirmais lidoja labajā pusē ligzdas un otrs kreisajā pusē. laiks starp lidojumiem bija tik īss (apmēram 9 s), ka tas nav iespējams, ka tas bija tas pats ērglis divreiz.
es redzēju tikai otro Live. tas padara mani brīnums atkal cik reizes man ir izlaidis viņiem ...
Image

then eagle's calls. Durbe. / tad Ērgļa zvanus. Durbe.

CerambyX, thank you for identifying the woodpecker! / paldies identificēšanai dzenis!
mega2

Post by mega2 »

12.NOVEMBRIS.8:05 Labrīt! Ligzdas pusē apmācies un lietains rīts :cry: Dzirdamas dažādu putnu balsis,likās,ka 8:08 bija ērgļu saucieni,ja atkal nekļūdos!!!!!! :o
ame

Post by ame »

paldies mega2! :D
in fact Durbe called twice. first a few kaa's from near. / patiesībā Durbes sauc divreiz. Pirmais pāris kaa no tuvu.

then she (probably it was she) flew from the left to a tree behind Durberta's poop branch and landed. /
tad viņa (iespējams, tas bija viņa) lidoja no kreisās uz koku aiz Durberta s "poop" filiālē un izkrauta.
Image

then she called a long call there. / tad viņa sauc garu zvanu tur.
mega2

Post by mega2 »

10:05 Likās,ka ērglis aizlaidās no ligzdas koka uz labo pusi :o kad bija ielaidies neredzēju :cry:
ame

Post by ame »

i was trying to find when she'd fly away but i found this: another eagle flew to another tree at 8:14. / Es centos atrast, ja viņa gribētu lidot prom, bet es atklāju šo: vēl viens eagle aizlidoja uz citu koku pie 8:14.
Image

it may be impossible to find when they flew/will fly away. in this weather they may stay there roosting for hours... but at least we know that they are patrolling their territory, and what's more important: they are near to this nest. /
tas var būt neiespējami atrast, kad viņi lidoja / lidos prom. Šajā laikā tie var palikt tur gulēšanas stundām ... bet vismaz mēs zinām, ka viņi patrulē savu teritoriju, un to, kas ir svarīgāks: tie ir tuvu šo ligzdu.
ame

Post by ame »

10:03:55 -> someone is rustling upstairs..?
and someone flew by. this looked smaller than an eagle?
kāds šalkas augšā ..?
un kāds lidoja. Tas izskatījās mazāks nekā ērglis?

then someone away from the treetop. i think this was a raven. sometimes they are quiet. /
tad kāds prom no treetop. Es domāju, ka tas bija krauklis. dažreiz tie ir klusi.
Image

ame

Post by ame »

i found when the eagles flew away: at 8:20. the second eagle took off first and flew to the right. the second eagle followed./
Es atklāju, kad ērgļi aizlidoja prom: 8:20. otrs ērglis novilka vispirms un lidoja pa labi. otrais ērglis jāievēro.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Paldies, ame. Pateicoties Jūsu vērīgumam, mēs zinām, ka Durbe un Roberts tur ir :D
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Dear Ame, I wanted to thank you once more. It is so good to hear or see even from far away our eagle family. And your video cuts and gifs make that possible. But it takes so much time of you. Thank you!

Gribu vēlreiz pateikties Amei. Ir tik labi dzirdēt vai kaut no tālienes redzēt mūsu ērgļu ģimenīti. Ames video fragmenti un gif-i mums to nodrošina. Tomēr tos nemitīgi izveidot taču ir tik laikietilpīgi...

Vērotāj, abas vienlaicīgi iedomājāmies... :)
Last edited by Lianaliesma on 12 Nov 2015 11:26, edited 3 times in total.
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
mega2

Post by mega2 »

Varbūt kāds no zinātājiem var pateikt,kur bija vecais ligzdas koks--vai tepat tuvumā ,redzamības lokā :roll: Jo,kaut kā sāk ar vien vairāk likties,ka šie cierē uz veco vietu[ja viņa ir labajā pusē no tagadējās ligzdas],jo tur vien lidinās :shock:
Vērotāja

Post by Vērotāja »

mega2, tomēr šajā ligzdā viņi arī ir rādījušies ar zariem. Nez vai viņiem šajā laikā tik aktīvi jābūvē ligzda kā pavasarī.
Jānis Ķuze, liekas, stāstīja, ka vecā ligzda ir 300 m attālumā. Mūsu Māris tur ir bijis un laikam varēs sīkāk pastāstīt.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Pievienojos visiem paldies teicējiem Amei! Šito "zvēra" darbu! Paldies! Image
Par otro ligzdu. Viņa atrodas no mūsu skata ņemot taisni labajā pusē, kur "cierē" šie mūsu mīluļi. Tiesa, viņa no mūsu kameras nav redzama. Bet pagaidām aprobežosimies ar vērošanu. Jautājumus sagatavosim uz 5. decembri, lai tad Jānim Ķ. varam likt trūkties. :P
Last edited by MĀRIS on 12 Nov 2015 15:41, edited 1 time in total.
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

14.00 Cik skaistas krāsas :P Atkarībā no gaismām, krāsas nemitīgi maina nianses.
Image
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
mega2

Post by mega2 »

13. NOVEMBRIS. 7.20 Labrīt! Pamazām sāk aust gaismiņa,gaiļi dzied,suņi rej-romantika!!! :lol:
mega2

Post by mega2 »

7:40 Ērgļu saucieni tuvumā!!! :shock:
mega2

Post by mega2 »

8:10 Atkal ērgļu saucieni!!!! :roll:
Tālis

Post by Tālis »

Labrītiņ!
Staro Durbertvillā.

Image
Putnu dzīves iepazīšana un mīlestība uz tiem vieno cilvēkus.
Locked

Return to “Jūras ērglis”