Diskusijas
Re: Diskusijas
Ja kādam problēmas ar ratiem no Kurzemes puses - pačiviniet! Atrisināsim! 

Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Sveicināti, Dauderu dalībnieki!
Skatos, ka man arī vēl vietiņa atradīsies. Kādu laiciņu nebija skaidrības par datumu.
Vērotāja, piefiksē, lūdzu, arī mani. Kā tad nu šoreiz bez manis!
Kaut gan es galvenokārt esmu no Mazo ērgļu faniem.
Vispār viena setdiena man varētu būt problemātiska par dalību kādā pasākumā,
kur bez manis tas nevarētu notikt. Bet par to jau es noteikti zināšu vismaz nedēļu iepriekš.
Skatos, ka man arī vēl vietiņa atradīsies. Kādu laiciņu nebija skaidrības par datumu.
Vērotāja, piefiksē, lūdzu, arī mani. Kā tad nu šoreiz bez manis!

kur bez manis tas nevarētu notikt. Bet par to jau es noteikti zināšu vismaz nedēļu iepriekš.
Putnu dzīves iepazīšana un mīlestība uz tiem vieno cilvēkus.
Vērotāja wrote:Šorīt vīkšoties uz darbu, ap 7.20 ieslēdzu Rīta panorāmu. Skatos - mazais ērglis plosa medījumu un nākošajā kadrā rāda Uģi Bergmani. Protams, sāku uzmanīgi skatīties![]()
Reklamēja jaunu filmu ciklu Latvijas kods, kuru LTV1 rādīs ceturtdienās 19.45. Viena no filmām būs par Uģi un mazajiem ērgļiem, paskatījos programmā, šonedēļ filmai cits nosaukums. Bet jāseko, lai nepalaižam garām.
tad gan pabļauj labi skaļi, ja manīsi, kad būs tas sižets!
Tāli, pierakstījuTālis wrote:Sveicināti, Dauderu dalībnieki!
Vērotāja, piefiksē, lūdzu, arī mani. Kā tad nu šoreiz bez manis!![]()

Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Man domāt, ka mūs šeit nemaz nav tik viegli iedalīt kādos atsevišķos stārķu, ērgļu, dumpju fanos. Protams, ka katram mums ir savi favorīti, bet visus mūs vieno tas, kas tajā brīdī ir aktuāls. Šobrīd mani arī ļoti satrauc Kate, Feja, ar lielu nepacietību gaidu jaunas ziņas par viņām. Un, Vērotāja, varbūt ka arī Uģis B. tiek 5. decembrī?! Var jau uzprasīt, zaudēt jau nav ko, bet iegūt varam visi, jo būs vēl kāds kompetents cilvēks /ko paspīdzināt ar saviem jautājumiem/. Lai visiem ir patīkami! 

Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Šodien biju Dauderos, parakstīju līgumu un apliecinājumu par iekšējās kārtības noteikumu ievērošanu 
Ar kārtības noteikumiem iepazīties te http://lnvm.lv/?page_id=697
Māja no ārpuses liekas lielāka nekā iekšā, varbūt telpu veclaicīgās apdares dēļ.
Pie ieejas ir vestibils ar izeju uz kāpnēm uz 2.stāvu. Tad ir zāle, kurā izvieto galdus, tai izejot cauri ir otra telpa, agrāk mūzikas telpa, tagad to pasākumos izmanto kā kafijas telpu.
No vestibila pa labi ir tualete un virtuve, kuru arī mēs drīkstēsim izmantot. Pašlaik tur bija izvietoti virtuves eksponāti, kurus muzejs pirms pasākumiem novāc.
Pirmajā telpā vienojāmies gadus izvietot pakava formā. Goda viesi sēdēs galda galā centrā, tad cerams, ka visi varēs dzirdēt sarunas.
Parasti viņi šādā veidā sēdina jaunlaulātos, lai tie visiem redzami
Muzeja darbiniece teica, ka normāli izvietojas 40 viesi.
Muzejs novieto tikai galdus un krēslus. Traukus, galdautus un tējkannas jāņem līdz. Vai arī termosus ar kafiju un tēju. Japaņem arī salvetes un papīra dvieļus.
Par maksām - nekādu avansu no manis nepaņēma. Samaksa būs jāveic skaidrā naudā pirms pasākuma.
Mēs puslīdz disciplinēti sanākam, saskaitamies un izdalam maksu uz cilvēku skaitu. Un iemaksājam muzeja kasē.
Ja būsim līdz 25 cilvēki ieskaitot, tad jāmaksā 20 euro par 1 stundu.
Ja būsim vairāk par 25, tad 30 euro par 1 stundu.
Pasākuma laiks no 13.oo līdz 19.oo - t.i. 6 stundas. (ja gribēs ilgāk, var piemaksāt par katru nākošo stundu)
Piemēri par dalības maksu:
- ja esam 20 cilvēki
6 stundas x 20 euro = 120,00 euro / 20 cilvēki = 6 euro no cilvēka
- ja esam 25 cilvēki
6 stundas x 20 euro = 120,00 euro / 25 cilvēki = 4,80 euro no cilvēka
- ja esam 30 cilvēki
6 stundas x 30 euro = 180,00 euro / 30 cilvēki = 6 euro no cilvēka
utt
Maksa par fotografēšanu 1,42 euro ir nevis no katra, bet no visiem kopā. Samaksājot šo summu var fotografēt visi. Tā ir valsts iestāde un tāda tur kārtība.
Par ēšanu -
apspriedīsim vēlāk, kad nāks tuvāk pasākums. Paņemsim kaut ko groziņos.
Bet var jau sākt domāt par šo tēmu. Tā kā pusdienu servīzes neņemsim līdzi un rēķinoties ar vienreizējas lietošanas traukiem, būtu vēlams, lai ēdiens nebūtu jagriež un tas būtu ērti apēdams. Pīrādziņi, kumosmaizītes, iesmiņi - nu kaut kā tādā formātā.

Ar kārtības noteikumiem iepazīties te http://lnvm.lv/?page_id=697
Māja no ārpuses liekas lielāka nekā iekšā, varbūt telpu veclaicīgās apdares dēļ.
Pie ieejas ir vestibils ar izeju uz kāpnēm uz 2.stāvu. Tad ir zāle, kurā izvieto galdus, tai izejot cauri ir otra telpa, agrāk mūzikas telpa, tagad to pasākumos izmanto kā kafijas telpu.
No vestibila pa labi ir tualete un virtuve, kuru arī mēs drīkstēsim izmantot. Pašlaik tur bija izvietoti virtuves eksponāti, kurus muzejs pirms pasākumiem novāc.
Pirmajā telpā vienojāmies gadus izvietot pakava formā. Goda viesi sēdēs galda galā centrā, tad cerams, ka visi varēs dzirdēt sarunas.
Parasti viņi šādā veidā sēdina jaunlaulātos, lai tie visiem redzami

Muzejs novieto tikai galdus un krēslus. Traukus, galdautus un tējkannas jāņem līdz. Vai arī termosus ar kafiju un tēju. Japaņem arī salvetes un papīra dvieļus.
Par maksām - nekādu avansu no manis nepaņēma. Samaksa būs jāveic skaidrā naudā pirms pasākuma.
Mēs puslīdz disciplinēti sanākam, saskaitamies un izdalam maksu uz cilvēku skaitu. Un iemaksājam muzeja kasē.
Ja būsim līdz 25 cilvēki ieskaitot, tad jāmaksā 20 euro par 1 stundu.
Ja būsim vairāk par 25, tad 30 euro par 1 stundu.
Pasākuma laiks no 13.oo līdz 19.oo - t.i. 6 stundas. (ja gribēs ilgāk, var piemaksāt par katru nākošo stundu)
Piemēri par dalības maksu:
- ja esam 20 cilvēki
6 stundas x 20 euro = 120,00 euro / 20 cilvēki = 6 euro no cilvēka
- ja esam 25 cilvēki
6 stundas x 20 euro = 120,00 euro / 25 cilvēki = 4,80 euro no cilvēka
- ja esam 30 cilvēki
6 stundas x 30 euro = 180,00 euro / 30 cilvēki = 6 euro no cilvēka
utt
Maksa par fotografēšanu 1,42 euro ir nevis no katra, bet no visiem kopā. Samaksājot šo summu var fotografēt visi. Tā ir valsts iestāde un tāda tur kārtība.
Par ēšanu -
Bet var jau sākt domāt par šo tēmu. Tā kā pusdienu servīzes neņemsim līdzi un rēķinoties ar vienreizējas lietošanas traukiem, būtu vēlams, lai ēdiens nebūtu jagriež un tas būtu ērti apēdams. Pīrādziņi, kumosmaizītes, iesmiņi - nu kaut kā tādā formātā.
http://nkc.gov.lv/aktualitates/nosledzi ... ijas-kods/Vērotāja wrote:Šorīt vīkšoties uz darbu, ap 7.20 ieslēdzu Rīta panorāmu. Skatos - mazais ērglis plosa medījumu un nākošajā kadrā rāda Uģi Bergmani. Protams, sāku uzmanīgi skatīties![]()
Reklamēja jaunu filmu ciklu Latvijas kods, kuru LTV1 rādīs ceturtdienās 19.45. Viena no filmām būs par Uģi un mazajiem ērgļiem, paskatījos programmā, šonedēļ filmai cits nosaukums. Bet jāseko, lai nepalaižam garām.
Šīs varētu būt tās filmiņas,ja novembrī tik sāk rādīt,tad nevar būt vēl nokavēts.
Par ēšanu -
Bet var jau sākt domāt par šo tēmu. Tā kā pusdienu servīzes neņemsim līdzi un rēķinoties ar vienreizējas lietošanas traukiem, būtu vēlams, lai ēdiens nebūtu jagriež un tas būtu ērti apēdams. Pīrādziņi, kumosmaizītes, iesmiņi - nu kaut kā tādā formātā.[/quote]
Uhhhh
Jau sajūtu ābolmaizes un kafijas smaržu...mmmmm garšīgi... 
Bet var jau sākt domāt par šo tēmu. Tā kā pusdienu servīzes neņemsim līdzi un rēķinoties ar vienreizējas lietošanas traukiem, būtu vēlams, lai ēdiens nebūtu jagriež un tas būtu ērti apēdams. Pīrādziņi, kumosmaizītes, iesmiņi - nu kaut kā tādā formātā.[/quote]
Uhhhh

Jamsis wrote:Vērotāj, lūdzu reģistrē arī mani.

Jā, tieši par to stāstīja.Raganiete wrote:http://nkc.gov.lv/aktualitates/nosledzi ... ijas-kods/Vērotāja wrote:Šorīt vīkšoties uz darbu, ap 7.20 ieslēdzu Rīta panorāmu. Skatos - mazais ērglis plosa medījumu un nākošajā kadrā rāda Uģi Bergmani. Protams, sāku uzmanīgi skatīties![]()
Šīs varētu būt tās filmiņas,ja novembrī tik sāk rādīt,tad nevar būt vēl nokavēts.
Mums jāsagaida šī filma (protams, arī citas noteikti būs interesantas, taču šī ir mūsu tēmā)
- Arī šogad cikls “Latvijas kods” ļaus tuvāk iepazīt harizmātiskas un mūsu laikam zīmīgas personības. Režisora Matīsa Spailes filma “Ērgļu Uģis” portretēs vienu no pasaulē atzītākajiem mazo ērgļu ekspertiem – Uģi Bergmani, taču filmas aktualitāte slēpjas ne tikai Latvijai nozīmīgas un iedvesmojošas personības portretējumā, bet arī aicinājumā apzināties un novērtēt Latvijas dabas bagātības, kuras šodien nereti tiek upurētas īslaicīga materiālā labuma ieguves vārdā.
Es arī ar prieku pievienošos pasākuma dalībnieku pulkam!
Aktualizēju informāciju par pasākumu - tikšanos ar Jāni Ķuzi 
Pasākuma laiks un vieta:
5.decembris, sestdiena, muzejs Dauderi Rīgā, laiks no 13 līdz 19 (ir iespēja maksāt par papildus stundām)
Maksa par pasākumu - sanāksim, saskaitīsimies un sadalīsim uz dalībnieku skaitu.
Sīkāk te lapas lejā http://www.dabasdati.lv/forums/viewtopi ... start=2240
Jānis Ķuze
1. Māris
2. lianaliesma
3. Made
4. Vērotāja
5. Maz-ko-zinu
6. Saule
7. Māris (Saule)
8. VIKTORYja
9. Zinta
10. ladida
11. La Marie
12. E.A. (@)
13. Simba
14. Ģeogrāfs
15. Murkjelis
16. Tālis
17. Jamsis
18. summerkid
19. Seruka

Pasākuma laiks un vieta:
5.decembris, sestdiena, muzejs Dauderi Rīgā, laiks no 13 līdz 19 (ir iespēja maksāt par papildus stundām)
Maksa par pasākumu - sanāksim, saskaitīsimies un sadalīsim uz dalībnieku skaitu.
Sīkāk te lapas lejā http://www.dabasdati.lv/forums/viewtopi ... start=2240
Jānis Ķuze
1. Māris
2. lianaliesma
3. Made
4. Vērotāja
5. Maz-ko-zinu
6. Saule
7. Māris (Saule)
8. VIKTORYja
9. Zinta
10. ladida
11. La Marie
12. E.A. (@)
13. Simba
14. Ģeogrāfs
15. Murkjelis
16. Tālis
17. Jamsis
18. summerkid
19. Seruka
Seruka wrote:Es arī ar prieku pievienošos pasākuma dalībnieku pulkam!

-
Ja ir vēlēšanās rīt, tas ir jau šodien, var noskatīties Splendid Palace "Latvijas koda" filmas
http://www.splendidpalace.lv/lv/movies/view/1672
17.00 "Ērgļu Uģis" un vēl 2 filmas.
http://www.splendidpalace.lv/lv/movies/view/1672
17.00 "Ērgļu Uģis" un vēl 2 filmas.
Varbūt kādam no foruma ir interese piedalīties:
"Trešdien, 4.novembrī, plkst.18:00 Latvijas Dabas muzeja konferenču zālē aicinām uz lekciju par ekosistēmu pakalpojumiem – ieguvumiem, ko cilvēks gūst no dabas resursiem. Lekcijas laikā Andris Širovs no Dabas aizsardzības pārvaldes iepazīstinās ar ekosistēmu pakalpojumu konceptu un pieeju to novērtēšanai. Savukārt par ekosistēmu pakalpojumiem zālājos stāstīs Edgars Bojārs no Baltijas Vides foruma. Uz lekciju aicināts ikviens interesents!"
Vairāk šeit - http://dabasdati.lv/lv/article/aicinam- ... lpojumiem/
"Trešdien, 4.novembrī, plkst.18:00 Latvijas Dabas muzeja konferenču zālē aicinām uz lekciju par ekosistēmu pakalpojumiem – ieguvumiem, ko cilvēks gūst no dabas resursiem. Lekcijas laikā Andris Širovs no Dabas aizsardzības pārvaldes iepazīstinās ar ekosistēmu pakalpojumu konceptu un pieeju to novērtēšanai. Savukārt par ekosistēmu pakalpojumiem zālājos stāstīs Edgars Bojārs no Baltijas Vides foruma. Uz lekciju aicināts ikviens interesents!"
Vairāk šeit - http://dabasdati.lv/lv/article/aicinam- ... lpojumiem/
- Lianaliesma
NoraR, paldies par informāciju! 

Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.

- Lianaliesma
Domāju, ka te tomēr nopieni jādarbojas Latvijas ornitologu biedrībai, informējot plašu sabiedrību par cilvēku atbildību, kā arī jāiniciē likumdošanā konkrēti sodi, un jāorganizē brīvprātīgie, kas pa visu Latviju var palīdzēt pārbaudīt un dokumentēt, cik plaša ir šāda prakse ar baložu palaišanu kāzās, pārbaudīt tās organizācijas/privātpersonas, kas baložus piedāvā, vai viņi ir apmācījuši baložus atgriezties...
Last edited by Lianaliesma on 03 Nov 2015 11:16, edited 1 time in total.
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa