Melno stārķu migrācija 2015-2021

CerambyX

Re: Melno stārķu migrācija

Post by CerambyX »

Vērotāja wrote:
Made wrote: ... Tas ar zaļo zvaigznīti arī labs, mazliet tālāk, bet toties ar putniem (beidzot! vai redzat to pelēko, starp diviem baltajiem?).
Vai šo? Nācās palielināt, lai ieraudzītu :D

Image
Tas pelēkais ir zivju gārnis (Ardea cinerea), lielākie baltie ir lielie baltie gārņi (Ardea alba), bet viens mazākais baltais iespējams mazais baltais gārnis jeb zīda gārnis (Egretta garzetta) (bet tajā reģionā gan vēl kaut kas līdzīgs var patiesībā būt).
Smolyanka

Post by Smolyanka »

Čau visiem. Draugi, es ļoti vēlētos kļūdīties. Bet movebank failā exel aktivitātes indekss Kate redzamas 4 un akumulatora jauda samazinās (nezinu, vai esmu pareizi формулирую). Ko jūs varētu teikt. Es esmu apbēdināts un pārdzīvoju :(
Made

Post by Made »

Jā, tur ir 4 un 3896. Ja tik mazā gabaliņā ietilpst visi punkti, tad jau vairāk nesanāk (laikam jau aktivitāti skaita no šiem pieciem punktiem, nevis no visas dienas kustības, ne?) Līdz šim viņai aktivitātes indeks nebija zemāks par 10, bet baterija gan ir bijusi arī zemāka 3887.

Meijai nokritās aktivitāte uz 3 un baterija 3840, 3794 un pēdējā - 3618.

Ja ar Kati kas slikts noticis, tad vakarvakarā, naktī vai šorīt viņu kāds ir aiznesis uz vietu, kur ir pārklājums.

Man gribētos domāt, ka Kate reizi vai divas dienā paēd (starp punktu fiksēšanas laikiem) un tad meditē..
skarleta

Post by skarleta »

Smolyanka wrote:Čau visiem. Draugi, es ļoti vēlētos kļūdīties. Bet movebank failā exel aktivitātes indekss Kate redzamas 4 un akumulatora jauda samazinās (nezinu, vai esmu pareizi формулирую). Ko jūs varētu teikt. Es esmu apbēdināts un pārdzīvoju :(
Jāpiezvana personīgi Mārim Strazdam ,viņš zinās visslabāk ,arī par Meijas bojāeju uzzināju no viņa :roll: (zvanīju ,neceļ klausuli ,ir jau vēls) katrs tas stārķēns pieaug pie sirds ,un ja kas notiek ,tad sajūta ,ka no sirds norauj gabalu ,noliecu galvu to forumiešu priekšā ,kas to visu var izturēt :roll: Cerams ,ka Katei tomēr viss kārtībā :roll:
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Skarleta, diemžēl ne Māris Strazds, ne mēs, forumā, ne kāds cits nespēj ne mainīt, ne ietekmēt ar stārķenītēm notiekošo....
Ja ar Kati kaut kas notiks, tas būs milzīgs zaudējums, tā kā viņa ir vienīgā no iepriekšējiem gadiem. Pat domāt par tādu iespēju negribās. Turēsim īkšķus.

Ja izdosies sazvanīt Māri Strazdu un būs kādi jaunumi, pastāsti mums arī, lūdzu.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
skarleta

Post by skarleta »

Vērotāja wrote:Skarleta, diemžēl ne Māris Strazds, ne mēs, forumā, ne kāds cits nespēj ne mainīt, ne ietekmēt ar stārķenītēm notiekošo....
Ja ar Kati kaut kas notiks, tas būs milzīgs zaudējums, tā kā viņa ir vienīgā no iepriekšējiem gadiem. Pat domāt par tādu iespēju negribās. Turēsim īkšķus.

Ja izdosies sazvanīt Māri Strazdu un būs kādi jaunumi, pastāsti mums arī, lūdzu.
Zvanīšu rīt agri no rīta ,un domāsim tikai to labāko :roll:
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Vērotāja wrote:... diemžēl ne Māris Strazds, ne mēs, forumā, ne kāds cits nespēj ne mainīt, ne ietekmēt ar stārķenītēm notiekošo....
Nevaram ietekmēt stārķenīšu dzīvi (tāpat kā, ne citu putnu, ne citu savvaļas dzīvnieku dzīvi), esam vien priviliģēti vērot, kā tās savvaļas dzīvnieku dzīves notiek. Pateicoties šai iespējai, sākam apjaust, cik daudz apkārt ir tā, ko mēs, cilvēki, patiesībā mīlam... Jo vai tad nav vienlīdz mīlams arī tas stārķabērns (un ērglis, un gulbis, un ...), kam mēs nesekojam tiešraidēs un ar raidītāju palīdzību? Viņu dzīve mums apkārt rit nemitīgi... Tur, Jemenā, neko nevaram mainīt, bet varbūt kaut ko tepat (domāju - vairāk ar savu attieksmi, līdzdalību dabas aizsardzības pasākumos)...
Vērotāja wrote:... Pat domāt par tādu iespēju negribās. Turēsim īkšķus....
Tik tiešām, labāk jau neizteikt satrauktas prognozes, labāk turēt īkšķīšus. Un sūtīt šiem apbrīnojamajiem putnubērniem spēka domas...
Last edited by Lianaliesma on 31 Oct 2015 00:30, edited 1 time in total.
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
CerambyX

Post by CerambyX »

skarleta wrote: Zvanīšu rīt agri no rīta ,un domāsim tikai to labāko :roll:
Negribu jau neko pārmest, bet šajā gadījumā aktīva zvanīšanās vēlā vakara/agrā rīta stundā tiešām neko nepalīdzēs. Domāju ka MS pietiekami aktīvi pats seko raidītāju datiem līdzi un, ja būs kāda konkrēta info (laba vai slikta) ko pavēstīt, tad tas parādīsies goris.lv (vai nu latviešu versijā, vai angļu).

Cita lieta, kad runa ir par tiešsaistes kamerām un tur redzamajiem notikumiem - tur reizēm zvans/sms var tiešām operatīvi atrisināt kādu radušos problēmu. Bet visādi citādi, varbūt esmu vienkārši pārāk kautrīgs un ne īpaši nekaunīgs, traucēt ar zvaniem, manuprāt, nav īpaši korekti. Kas nu būs, ja katrs 3. kameru vērotājs gribēs sazvanīties ar MS, JĶ, JR vai UB :D Bet tas tikai mans personīgais viedoklis - varbūt nepareizs.
Agrāk tīri labi darbojās sistēma, ka forumā ir viena-dažas kontaktpersonas (g.k. jau Vērotāja), kas tad nepieciešamības gadījumā kontaktējas, noskaidro nepieciešamo info un tad te forumā noziņo situāciju.
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

CerambyX, nu ja, te jau arī vēl šī nianse, paldies. Cita lieta, ja kaut ko reāli var līdzēt.
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

lianaliesma wrote:CerambyX, nu ja, te jau arī vēl šī nianse, paldies. Cita lieta, ja kaut ko reāli var līdzēt.
Kā gadījumā, kad Zīļuka izkrita no ligzdas.
skarleta

Post by skarleta »

Labrīt !!! Māris Strazds man atzvanīja ,par Kati pagaidām uztraukumam NAV PAMATA :P urrā !!!
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Image
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Urrā! :D
VIKTORYja

Post by VIKTORYja »

:PUf!Paldies,Skarleta. Ar šiem notikumiem es jau nakti slikti guļu.Vajag nomierinaties :roll:
Simba

Post by Simba »

Šodienas dati no goris.lv -
Kate šodien nav atrādījusies, Zuze un Feja vēl joprojām ārpus zonas.
Sarma dzīvojas turpat Turcijā.
Upene, peciņa, izskatās, ka ir uzsākusi ceļu uz Āfriku :) Atrodas netālu no Izraēlas robežas, virzienā uz Āfriku.
Smolyanka

Post by Smolyanka »

skarleta wrote:Labrīt !!! Māris Strazds man atzvanīja ,par Kati pagaidām uztraukumam NAV PAMATA :P urrā !!!
paldies par labajiem vest
šodien no Kate nav signāla, gribu ticēt, ka tā ir laba zīme
Smolyanka

Post by Smolyanka »

Maz-ko-zinu wrote:
lianaliesma wrote:CerambyX, nu ja, te jau arī vēl šī nianse, paldies. Cita lieta, ja kaut ko reāli var līdzēt.
Kā gadījumā, kad Zīļuka izkrita no ligzdas.
oooo es tajā brīdī skatījās internetā par dvīņiem) tas ir noticis 14. jūlijā)) un ļoti interesanti būtu uzzināt ko nodarbojās ar Upene/Ziluka, kad ieradās glābēji) šī skaistule man par ekrānsaudzētājiem darbvirsmas
Image
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Upene devusies tālāk uz Mitzpe Ramon apkaimi
Image

Image

3d apskats krātera Maktesh Ramon apvidū
http://www.3disrael.com/mitzpe_ramon/mi ... sunset.cfm
http://www.3disrael.com/mitzpe_ramon/

Krāsainais krātera smilšakmens
Image
Last edited by Lianaliesma on 31 Oct 2015 19:37, edited 1 time in total.
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Krāteris Maktesh Ramon ir Negevas tuksnesī, ārpus pilsētiņas Mitzpe Ramon, tomēr arī tur ir ūdens... gan dabīgs
Image

Gan mākslīgi uzkrāts viesnīcas baseinos... :)
Image

Varbūt Zīļuka Upene arī tuksnešainā vietā atrod ko uzēst - piemēram, čūskas, sīkus grauzējus... :?:
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Uzgāju burvīgu materiālu tiem, kas vēlētos apmeklēt Zīļukas Upenes ceļojumu vietas Izraēlā :lol: ... ar raksturīgo ēdienu receptēm...
http://embassies.gov.il/riga/Israelalac ... te-Lat.pdf

Te pašlaik tieši klīst mūsu stārķenīte Zīļuka...

Negeva kalniene ir kalnains apvidus Negeva tuksnesī, tā augstākā virsotne atrodas 1037 m augstumā virs jūras līmeņa un ir augstākais punkts Izraēlas dienvidos. Šajā apvidū, 850 m augstumā virs jūras līmeņa, atrodas Micpe-Ramonas pilsētiņa. Šeit dienā ir karsti, bet naktis ir ļoti aukstas.
Šajā apvidū atrodas vairāki kibuci un individuālas lauku saimniecības, zeme tiek mākslīgi apūdeņota un šeit audzē vīnogas vīna darīšanai , kā arī kazas.
Kmehinā, mošavā netālu no Nicanas ķīļa, izmantojot Negeva centrālajai un rietumu daļai raksturīgos sāļos gruntsūdeņus, audzē īpaši saldus kokteiļtomātiņus. Tie ir siltumu mīloša kultūra, un reģiona priekšrocība ir tāda, ka te arī ziemā ir vasarīgi silts. Saule spīd visu gadu, un mākoņi ir liels retums. Jāpiezīmē, ka visplašāk uzturā lietoto kokteiļtomātiņu šķirni izveidojuši vairāku Izraēlas pētniecības institūtu zinātnieki.

Image
Post Reply

Return to “Putnu migrācijas”