Uzreiz atvainojos par runas plūdiem, kas sekos un kam puse ir off-topiks
Meklējot vēl citu ūdeni Kates apkārtnē, es uzgāju ļoti interesantu ceļojuma fotostāstu. Skaistas, kvalitatīvas bildes, nedaudz pa teikumam piezīmju, tostarp atziņa, ka dziļi upju ielejās esot ūdens, bet, jo augstāk, jo sausāk.
Nofotografētas arī it kā upītes, bet faktiski peļķītes pēc lietus, kas īslaicīgi, bet dod veldzi un dzīvību. Nez, vai tādās upēs, kas periodiski izžūst, zivis ieviešas? Nu, varbūt vardītes tomēr ir.. Un palmas redzamas, tātad ūdens regulāri tomēr parādās.
Un jā, kad ļoti stipri pietuvina karti, brūnajā klājumā sāk iezīmēties upju gravas kā zaļas ķirzaciņas, sevišķi tajās nogāzēs uz jūru, bet arī citur. Es jau minēju, ka Asīra kalnos līst vairāk nekā “plakanumos” un iekšzemes tuksnešos – arī tādi ir šajā fotokolekcijā, kad “dzelteniem ķieģeļiem bruģētais ceļš” (zaļgani kvadrātiņi ar ceļa numuru 10) vijas no Rijādas uz Khamis Muskait, kur Eedi bija atlidojis ekskursijā uz Tebdaha Dam (domājams, ka tur arī bija nobildēta tā varavīkšņu ķirzaciņa). Minētais ceļojums taču saistās ar mūsu stārķu vietām – kamēr Eedi lidoja atpakaļ uz augšu “pie Kates”, Kate bija ceļā uz leju, tikai gar piekrasti, nevis pāri kalniem. Arī ceļotāji noslēgumā brauca caur Kates Baish pilsētu un nofotografēja ūdenskrātuvi, tā es arī to prieku uzgāju.
Es te ielikšu karti un dažas bildes gifā, lai iekārdinātu paskatīties (nākamā bilde aiz tuksneša ir Kates upes dambis, tā ir arī zem kartēm mazajā bildītē).