Baltvēdera jūras ērgļi Austrālijā, 2011-2015

Haliaeetus leucogaster - White-bellied Sea Eagle
Locked
MĀRIS

Re: Ērgļu Haliaeetus leucogaster kamera Austrālijā 2011-2015

Post by MĀRIS »

Un vēlreiz! :P

Image

Image

Un atpakaļ, jo atlidojusi ņamma ar mammu Brellu! :P

Image

Visādā ziņā šie jau ir pārlidojumi uz citu koku! :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Ir jau arī gr8lakes video, par šo lidojumu! Un kā Se15 seko šim notikumam! :P

Skaistulis! Ne no FB! :P

Image

Image
La Marie

Post by La Marie »

Māri un pārējie, kas cītīgi vērojat šo ligzdu!
Vai man tikai liekas, vai arī S15 ilgās šķilšanās (vai kā cita) rezultātā ir vājākas kājeles?! Mazulis ļoti labprāt laiku vada guļot, kamēr S16 gan staigā, gan lēkā, gan brančo... :?:
Neizskatās, ka tikai nedaudz iekavējusies vispārējā attīstība, bet tieši kājas... :roll:
MĀRIS

Post by MĀRIS »

La Marie wrote:Māri un pārējie, kas cītīgi vērojat šo ligzdu!
Vai man tikai liekas, vai arī S15 ilgās šķilšanās (vai kā cita) rezultātā ir vājākas kājeles?! Mazulis ļoti labprāt laiku vada guļot, kamēr S16 gan staigā, gan lēkā, gan brančo... :?:
Neizskatās, ka tikai nedaudz iekavējusies vispārējā attīstība, bet tieši kājas... :roll:
Man vispār liekas, ka viņš ir tāds kā apātiskāks, flegmatiskāks, bez gribas, dzīvesprieka. Vienu reizi mēģinot parādīt savu gribu /cīņā ar brāli-māsu/, viņam tas diezgan dārgi maksāja, un bija ļoti sāpīga pieredze, tāpēc pieļauju, ka nākotne viņam varētu būt daudz smagāka, kā brālim/ māsai. Tas, ka viņam ir mīļa guļus poza ir fakts, bet nez vai tur pie vainas ir kājas. Es domāju, ka viņš vienkārši neapzinīgi taupa enerģiju, nelec acīs māsai /man liekas, ka SE16 ir sievišķis/, cenšas būt pēc iespējas neievērojamāks, lai nedabūtu atkal knābienus. Tā ir tikai mana versija. :P
Sunshine

Post by Sunshine »

Māri, Tu esi piefiksējis vēsturisku notikumu! :P Austrālieši raksta - plkst. 17.38 SE16 ir pirmoreiz izlidojis no ligzdas (fledged)!

Te arī ekrānuzņēmums no Māra ievietotā video:

Image

Vērotāja, varbūt Tu varētu, lūdzu, papildināt brīvā brīdī pirmās lapas faktu lapu ar to, ka "21. oktobrī plkst. 17:38 SE16 izlido no ligzdas"? Paldies :)
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Apsveikumi mazajam SE16 ar pirmo izlidojumu! Image Image
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Sunshine

Post by Sunshine »

MĀRIS wrote: Man vispār liekas, ka viņš ir tāds kā apātiskāks, flegmatiskāks, bez gribas, dzīvesprieka. Vienu reizi mēģinot parādīt savu gribu /cīņā ar brāli-māsu/, viņam tas diezgan dārgi maksāja, un bija ļoti sāpīga pieredze, tāpēc pieļauju, ka nākotne viņam varētu būt daudz smagāka, kā brālim/ māsai. Tas, ka viņam ir mīļa guļus poza ir fakts, bet nez vai tur pie vainas ir kājas. Es domāju, ka viņš vienkārši neapzinīgi taupa enerģiju, nelec acīs māsai /man liekas, ka SE16 ir sievišķis/, cenšas būt pēc iespējas neievērojamāks, lai nedabūtu atkal knābienus. Tā ir tikai mana versija. :P
Māri, par visu pārējo pilnīgi piekrītu.. Vienīgi Austrālijas ērgļu eksperts domā, ka SE15, kurš gulšņā pa ligzdu, ir tēviņš, savukārt SE16 ir mātīte :P
Mātītes parasti ērgļiem ir lielākas, masīvākas nekā tēviņi.. Turklāt SE15 tiešām mazliet aizkavējies attīstībā, salīdzinājumā ar savu spēcīgāko, visdrīzāk, māsu.

La Marie, neesmu forumā vai komentāros ievērojusi, ka Austrālieši runātu tieši par kājām.. Man liekas, tā ir tikai viena lieta, kas viņam attīstījusies lēnāk un ko mēs vienkārši uzskatāmāk ieraugām. Ja paskatās tabuliņā 2. lapā, redzams, ka arī SE15 tomēr daudzmaz līdzīgi kā lielākais ir stutējies kājās, uzsācis staigāšanu pa ligzdu. Man arī ir sajūta, ka viņš tomēr diezgan daudz stāv arī kājās un staigā pa ligzdu, īpaši agros rītos.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Sunshine, paskaties lūdzu vai ierakstīju pareizi http://dabasdati.lv/forums/viewtopic.ph ... 3198#p3198
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Sunshine

Post by Sunshine »

Jā, viss kārtībā, liels paldies! :)
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Sunshine wrote:
MĀRIS wrote: Es domāju, ka viņš vienkārši neapzinīgi taupa enerģiju, nelec acīs māsai /man liekas, ka SE16 ir sievišķis/, cenšas būt pēc iespējas neievērojamāks, lai nedabūtu atkal knābienus. Tā ir tikai mana versija. :P
Māri, par visu pārējo pilnīgi piekrītu.. Vienīgi Austrālijas ērgļu eksperts domā, ka SE15, kurš gulšņā pa ligzdu, ir tēviņš, savukārt SE16 ir mātīte :P
:P
Sunshine

Post by Sunshine »

MĀRIS wrote:
Sunshine wrote:
MĀRIS wrote: Es domāju, ka viņš vienkārši neapzinīgi taupa enerģiju, nelec acīs māsai /man liekas, ka SE16 ir sievišķis/, cenšas būt pēc iespējas neievērojamāks, lai nedabūtu atkal knābienus. Tā ir tikai mana versija. :P
:P
Māri, atvaino, nepamanīju kvadrātiekavu, neuztvēru īsti Tavu teikumu un padomāju, ka Tu runā par SE15 kā par gulšņājošo sievišķi :D
Sunshine

Post by Sunshine »

17:51 Mamma un tētis abi ar pārsteigumu sagaida savu nupat kā izlidojušo meiteni :D
Bildītes no FB, SEMcGregor:

"Vai tā esi Tu, SE16, kur gan Tu biji??"
Image

Image

SE16 gatava jauniem iekarojumiem :P

Image
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Fantastiski , Sunshine! :P

Kā abi mazie ērglēni duetā cenšas pārrunāt apkārt čiepstošos kaitinošos putnus :lol:

WBSE 2015 - Another Baby Duet, 1998liberty
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
La Marie

Post by La Marie »

Patiess prieks par vēl viena ērgļu bērna pieaugšanu un pirmajiem sasniegumiem! ImageImageImage
Sunshine

Post by Sunshine »

Te vēl informācija no Austrālijas FB lapas moderatora EagleCAM par rezervātu, kurā dzīvo Austrālijas jūras ērgļi:
Šeit ir plašs skaistu bilžu apkopojums no rezervāta "Newington Armory". Bildēs var redzēt upi, kā arī dīķus, no kuriem ērgļi zvejo zušus, kā arī citus skaistus šīs teritorijas putnus. Pēdējās trīs bildēs aiz žoga var redzēt mežu, kurā dzīvo mūsu SE15 un SE16:

https://www.flickr.com/photos/capcoast/ ... 9049982252
Ja gribas uzzināt vairāk par putnu dzīvesvietu, noteikti vērts paskatīties šīs bildes. Te viens foto no šīs kolekcijas:

Image

Arī šajā bildē aiz žoga var redzēt mežu, kurā dzīvo mūsu mazie murmulīši un daudzi citi putni:

Image

Vēl viņi raksta, ka "rezervāts ir 13 hektārus plaša teritorija, kuru ieskauj žogs. Tas ir kritiski apdraudēts "meža fragments" (remnant forest - ja pareizi saprotu, tas ir meža fragments, kas palicis pāri, nocērtot apkārt esošo mežu). Par laimi ērgļiem, rezervātā atļauts iekļūt ļoti nelielam cilvēku skaitam. Tā ir vairāk nekā 50 putnu sugu mājvieta."

"The reserve is a 13 hectare woodland behind the armory. In the pictures you can see the fence which surrounds it. It is a critically endangered "remnant forest". Good for the eagles because very few people are allowed in there. It is a habitat for more than 50 bird species including many that regularly breed in the forest, such as the White-bellied Sea-eagle, Brown Goshawk and Red-rumped Parrot."

Un šādi izskatās ērgļu kameras "centrāle":

https://www.facebook.com/Sea.EagleCAM/p ... =3&theater
Image
Last edited by Sunshine on 21 Oct 2015 20:29, edited 1 time in total.
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Sunshine wrote:Un šādi izskatās ērgļu kameras "centrāle":

https://www.facebook.com/Sea.EagleCAM/p ... =3&theater
Image
Nu es beidzot varu iztēloties šo skaisto balto ērgļu apmērus! Paldies! :P :P :P
Sunshine

Post by Sunshine »

lianaliesma wrote: Nu es beidzot varu iztēloties šo skaisto balto ērgļu apmērus! Paldies! :P :P :P
Vai ne, liananliesma! Iedomājos tieši to pašu, kad ieraudzīju šo bildi! :D
MĀRIS

Post by MĀRIS »

`Paldies, Sunshine! Interesanta ekskursija sanāca! Kas mani visvairāk izbrīna, ka lielpilsētas centrā, nieka 13 hektāros atrodas tāda dabas pērle! Tas ir divi ar pusi Vērmanīši! /Vērmanes dārza platība 5 ha Vikip./ Apbrīnojami! :P

Image

22. oktobris.
Cik vien apskatos, visu laiku viens stāv, bet otrs guļ. :P

Image

Līdz vienubrīd! :P

Image
Sunshine

Post by Sunshine »

MĀRIS wrote:`Paldies, Sunshine! Interesanta ekskursija sanāca! Kas mani visvairāk izbrīna, ka lielpilsētas centrā, nieka 13 hektāros atrodas tāda dabas pērle! Tas ir divi ar pusi Vērmanīši! /Vērmanes dārza platība 5 ha Vikip./ Apbrīnojami! :P
Māri, Sidnejas Olimpiskais parks ir krietni plašāka teritorija, cik saprotu. Taču tā stingras aizsardzības zona/meža fragments ir tikai 13 ha. Kopumā parkā pastaigu un riteņbraukšanas takas 35 km garumā ved pa mitrājiem un meža zemēm:
http://www.sydneyolympicpark.com.au/wha ... _woodlands

Te vēl viena bilde, kur var redzēt ligzdas (nest) atrašanās vietu no augšas:

Image
Sunshine

Post by Sunshine »

08:38
Atverot kameru, mazais SE15 viens pats mājās un pucē asti. Lielā māsa klaiņo riņķī

Image

.. līdz nākamajā brīdī SE16 iebrāžas ligzdā!

Image

Abiem stāvot blakus, redzama diezgan izteiktā augumu/spalvu krāsu atšķirība

Image
Locked

Return to “Baltvēdera jūras ērglis”